ASU Poli, victorioasă în continuare în ciuda problemelor de lot! Timișorenii s-au impus și cu CSM Slatina. Octavian Benga: ”Am jucat din nou inteligent”

Anda DELIU 24 Oct. 2020, 17:28 Liga 2

ASU Poli Timișoara a câștigat cu scorul de 1-0 meciul din etapa a 9-a a Ligii 2 cu nou-promovata CSM Slatina, cu un gol reușit spre finalul primei reprize de fundașul Cristian Scutaru. Rezultatul este foarte important în contextul în care polițiștii vin după o perioadă în care coronavirusul a măcinat lotul, situație la care s-au adăugat accidentări și suspendări. Chiar Scutaru a fost unul dintre jucătorii care au stat pe tușă din cauza invectării cu COVID-19.

Iar dacă echipa s-a descurcat excelent în condițiile date, de data aceasta, la acest meci, organizare a lăsat de dorit. Raportul de joc al timișorenilor a fost cu două mari greșeli: Dorin Codrea trecut titular în locul lui Ionuț Coadă, iar Claudiu Pamfile era trecut cu număr greșit. Arbitrul Viorel Flueran, spre care unele voci spun că are chiar șanse să fie promovat pentru prima ligă, a cerut refacerea raportului, iar meciul a început cu 9 minute întârziere.

Jucătorii n-au acuzat însă această eroare a staffului tehnic, iar Poli a început bine meciul, cu două ocazii cu Alin Ignea în prim-plan. Totuși, problemele de lot și-au spus cuvântul din nou, iar Manea a trebuit să fie înlocuit din minutul 27, deoarece este nerefăcut după o accidentare.

Slatina, bine așezată în teren, dar fără forță la finalizare cu ASU Poli

Slatina nu a avut chiar așa mari ocazii, deși a stat bine în teren. Oltenilor le lipsește încă incisivitatea în careu. De altfel, după un șut peste buturi expediat de Dorin Toma, prima minge pe poarta apărată de tânărul Otto Htindrich a venit în minutul 41, la o execuție bună a lui Ovidiu Popescu, la care goalkeeperul bănățean a intervenit. Poli a reușit să deschidă scorul chiar când e cel mai bine din punct de vedere psihologic, înainte de pauză. După un corner, un balon respins a ajuns la Scutaru, care a tras cu sete, imparabil, la colțul lung.

Repriza a doua echilibrată, dar nelipsită de momente de tensiune

La reluarea jocului, cele două echipei și-au împărțit ocaziile mari. Slatina a fost periculoasă prin Popescu, al cărui șut a fost respins în corner. După faza oaspeților din minutul 49, în minutul 64, Poli a avut o ocazie mare, la șutul spaniolului Casado, iar apoi la reluarea lui Plazonja, faze la portarul Nicușor Grecu a fost pe fază. În repriza a doua, au fost momente când stresul din ultima perioadă și-a spus cuvântul auspra lui Octavian Benga, care la un moment dat a răbufnit la adresa lui Coadă, deși greșeală comisă de mijlocaș s-a petrecut la centreul terenului.

Octavian Benga: ”Astăzi am introdus jucători care s-au antrenat doar două-trei zile”

Antrenorul lui Poli a recunoscut că e din ce în ce mai greu să alcătuiască echipa de start.

”Am avut câteva săptămâni foarte dificile, din cauza a diferiți factori. Vreau să-mi felicit echipa, jucătorii pentru că n-am cedat. Am obținut trei victorii în șapte zile. Fără jucători în ultimele două meicuri, influențață de jucători izolați. Astăzi am introdus jucători care s-au antrenat doar două-trei zile. Am fost nevoit, am avut încredere în ei. Am jucat din nou inteligent”, a spus Benga despre joc.

”Avem 20 de finale”

Antrenorul a recunoscut că echipa nu joacă prea spectaculos, dar că scopul sunt punctele. ”Încercăm ca din aceste 20 de etape, nu neapărat să facem un joc spectaculos, pentru că trebuie să recunosc, că și jocul nostru în unele momente are de suferit. Dar suntem influentați de diverși factori. Nu putem să lucrăm aproape deloc cu toată echipa. Nu avem timp, pentru că ne interesează în primul rând să câștigăm fiecare meci care urmează. Avem 20 de finale și pentru mine și cred că pentru tot clubul sunt foarte importante punctele. Ne dorim să intrăm în play-off și de ce nu, să sperăm la mai mult. Acesta este scopul nostru. Dăm totul la fiecare meci”, a punctat Benga.

Despre întârzierea partidei și erorile de pe foaia de joc, Benga a spus doar totul s-a reglat din mers. ”A fost o greșeală pe foaia de joc. Un număr de jucător a fost scris greșit și s-a reglat din mers. Nu e o problemă”, a mai adăugat Benga.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CSM SLATINA 1-0

Cristian Scutaru 43′

ASU Poli: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Bg. Vasile (Casado 60′), Coadă – Al. Munteanu, A. Ignea (D. Codrea 81′), Alin Manea (Plazonja 27′) – Axente
Rezerve neutilizate: Deronja – D. Andrei, D. Radu, S. Iosif, R. Toader
Antrenor: Octavian Benga

CSM Slatina: Nic. Grecu – C-tin. Radu, Motroc, M. Manea, Demici – D. Toma, Ov. Popescu – Dav. Oprescu, Vas. Gheorghe (cpt.)(Ceapă 79′), Rogoveanu – Ianis Stoica
Rezerve neutilizate: Velcu – Cr. Preda, Ben. Enache, Pisăru, M. Grigore, Abel Stan
Antrenor: Mahai Ianovschi

Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş); Fără spectatori; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Daniela Constantinescu (Craiova) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Dan Monea (Aiud) și Radu Bitea (Oradea).

ASU Poli are 17 puncte și e momentan pe locul 3 în Liga 2. Miercuri, de la ora 15:00, va juca restanța cu Dunărea Călărași, din urmă cu două etape. CSM Slatina rămâne cu 6 puncte și cade pe locul 19. Următorul meci îl are programat miercuri, de la ora 17:00, la Ploiești, cu Petrolul, o restanță din etapa a 7-a.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 24 Oct. 2020, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă