ASU Poli, meci vital cu CS Mioveni, în lupta pentru promovare. Dan Alexa: ”Trebuie să arătăm caracter.” Ce spune antrenorul despre șansele echipei timișorene la Liga 1 și varianta demisiei

Anda DELIU 17 Apr. 2021, 15:59 Liga 2
ASU Poli, meci vital cu CS Mioveni, în lupta pentru promovare. Dan Alexa: ”Trebuie să arătăm caracter.” Ce spune antrenorul despre șansele echipei timișorene la Liga 1 și varianta demisiei

ASU Poli va juca luni, de la ora 16:00, în deplasare la Mioveni, în runda a 4-a din play-off-ul Ligii 2. Timișorenii sunt fără victorie în această fază a campionatului, iar Dan Alexa știe că momentul traversat este unul extrem de important. Antrenorul spune că, pentru poliști, nu e un obiectiv presant promovarea directă și că nu are niciun motiv să-și dea demisia după ce în primele trei runde a obținut doar un punct.

Un rezultat pozitiv la Mioveni ar contra și în clasament, dar, mai ales la moral pentru jucătorii echipei ASU Poli, aflați la cinci puncte în spatele adversarului de luni. ”Mai mult pentru moral. Într-adevăr, venim după o o înfrângere care a cauzat o stare psihică proastă (scor 1-2 pe Dan Păltinișanu cu Rapid, cu goluri primite în ultimele minute). E normal. Trebuie să arătăm caracter și să mergem la Mioveni să dăm absolut tot, pentru că o victorie la Mioveni, după o înfrângere cu Rapidul, așa cum a fost, ar înseamna enorm pentru noi. Ne-ar demonstra că avem caracter de campioni, de performanță. E foarte important să câștigăm. Mergem să câștigăm, dar suntem patru echipe pe două locuri sau trei pe un loc, să zicem că Mivoeniul are totuși 5 puncte avans. Trebuie să obținem maximum din fiecare joc. Este obligatoriu pentru moral să obținem o victorie și cât mai repede posibil”, a declarat Dan Alexa, întrebat dacă victorie este obligatorie.

Dan Alexa: ”Ne jucăm șansa până la capăt”

Partida cu Rapid, pierdută joi în ultimele patru minute, a cântărit greu pentru echipă, dar și pentru fani. ”Meciul cu Rapid a lăsat urme din punct de vedere psihic, pentru că a fost o înfrângere care la un moment dat era neașteptată. Pentru noi obiectivul rămâne un loc de baraj. Deși aceasta a fost obiectivul real al nostru, deși, dacă sunt sincer nu am fost cu nimic mai prejos Craiovei sau Rapidului. Rapidul și Craiova s-a distanțat. Este o diferență de puncte care în acest moment este greu remontabilă. Trebuie să fim realiști. Ca să recuperezi 9 puncte, trebuie să legi trei-patru victorii. Dar locul de baraj ne este accesibil. Suntem patru echipe pe două locuri, diferența este mică între noi. Avem mai multe meciuri acasă începând din retur. Ne jucăm șansa până la capăt”, a recunoscut ”Chirurgul”.

Alexa nu se gândește la demisie

Alexa a venit la club în vară, inițial ca manager. În toamnă, i-a propus lui Octavian Benga, antrenorul de atunci, să se consulte mai mult cu el. Benga a refuzat și a demisionat.

Alexa spune că nu are motive să își dea demisia, după ce șansele de promovare directă țin de o minune acum. ”Am mai spus-o. Ce se întâmplă acum la Poli și lumea care știe cu adevărat și e realistă, știe că sunt niște lucruri excepționale. Așa cum s-a pornit la drum… Parcursul, sigur, nici eu nu-s mulțumit că atunci când pierdem. Sunt primul care încerc să fac o analiză și să văd care sunt problemele. Dar, ca primă parte ne-am îndeplinit obiectivul. Suntem în cărți pentru un loc de baraj. Este exclus să mă gândesc la demisie, pentru că peste tot unde mergem în țară, sunte. felicitați, toată lumea consideră că ce se întâmplă aici este o minune. Nu pot să-mi dau demisia când nu se întâmplă nimic”, a mai spus Alexa.

CS Mioveni e pe locul 3 în play-off-ul Ligii 2, cu 38 de puncte. ASU Poli e pe 5, cu 33 de puncte. Meciul de la Mioveni are loc luni, de la ora 16:30. Tot în aceeași zi se joacă și FK Csikszereda – Dunărea Călărași (ora 18:30) și U Craiova 1948 SA – Rapid (ora 21:00).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-patru-meciuri-din-play-out-incep-la-ora-1100-la-constanta-bucuresti-resita-si-bacau-19179835

Anda DELIU 17 Apr. 2021, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă