ASU Poli are probleme financiare grave. Octavian Benga: ”Suferim foarte tare. Ne bazam pe banii din bilete”. Suspendarea definitivă a sezonului aduce pierderi importante la buget

Publicat: 25 May. 2020, 14:45 Actualizat: 25 May. 2020, 14:37 Liga 2
ASU Poli are probleme financiare grave. Octavian Benga: ”Suferim foarte tare. Ne bazam pe banii din bilete”. Suspendarea definitivă a sezonului aduce pierderi importante la buget

Pe perioada suspendării campionatelor, din pricina pandemiei de COVID-19, cluburile au anunțat că bugetele vor avea serios de suferit. Aceste gânduri au fost împărtășite, cu precădere, de echipele din eșaloanele inferioare, care se văd puse în situația de a găsi surse de finanțare cât mai rapid. Lucrurile par că se vor acutiza și din cauza faptului că spectatorii nu vor mai veni la meciuri, aspect la care face referire și antrenorul echipei ASU Poli Timișoara, Octavian Benga.

Principalul echipei spune că situația la club este una foarte delicată, întrucât prin nedisputarea meciurilor rămase din acest sezon, banii vor fi mult mai puțini. Suporterii acopereau o parte bună din buget, în special la meciurile cu echipele de tradiție, însă acum siuația se complică.

Octavian Benga: ”Din perspectiva sumbră pe care o avem din punct de vedere material, cred că e mai benefic să fie două serii”

Din acest motiv, Octavian Benga consideră că ar fi benefică, dată fiind situația de criză, ca Liga 2 să fie împărțită din nou în două serii. Astfel, echipele vor avea deplasări mai scurte, iar bugetul se va regla ușor-ușor după această perioadă de inactivitate. ASU Poli face parte din echipele care nu vor mai juca în acest sezon. Următorul meci oficial se va desfășura în stagiunea 2020-2021, undeva spre sfârșitul lunii august, după câte se pare.

La partea financiară nu suferim tare, ci foarte tare. În acest retur de campionat, clubul nostru se baza pe banii veniți de la meciurile cu UTA, Petrolul, Cluj, chiar Ripensia, cu care era un derby local și de unde venea o parte semnificativă din bugetul anual. Din perspectiva sumbră pe care o avem din punct de vedere material, cred că e mai benefic să fie două serii, cu deplasări mai scurte și cu cheltuieli mult mai mici. Pauza forțată din această primăvară a afectat financiar mai ales cluburile care se susțin din fonduri private”, a declarat Octavian Benga, antrenorul echipei ASU Politehnica Timișoara la Radio Timișoara.

ASU Poli Timișoara va încheia sezonul, conform clasamentului la zi, pe locul 11, cu 32 de puncte. Poziția din ierarhie nu amenința locul din Liga 2 foarte puternic, pentru că avea un avans de 11 puncte de ultimul loc care, în mod normal, ar fi dus în Liga 3. Suspendarea campionatului de la locul 7 în jos, în urma votului exprimat de echipe din cele trei scenarii propuse de Federația Română de Fotbal, era oarecum la asentimentul lui Octavian Benga.

Într-o discuție cu Liga2.ro, antrenorul își spunea părerea cu privire la actualul sezon și menționa că cel mai bine ar fi să se suspende definitiv. Situația din România, de forță majoră de altfel, ar fi trebuit să ducă la o astfel de decizie, în opinia lui Benga: ”Îmi mențin declarația de acum o lună, că Liga 2 nu mai poate fi reluată. Cred că ar trebui să se procedeze ca la Liga 3, să fie toată lumea mulțumită. Chiar felicit FRF pentru decizia luată. Sigur nu le-a fost ușor, pentru că sunt presiuni mari de la UEFA să se joace. Dar eu cred că este cea mai bună decizie. Liga 1 ar trebui să se joace, pentru că acolo s-au primit bani din drepturile TV. Să dai 30-40.000 de euro pentru protocolul cerut nu este așa mult. Ar trebui cu toții să ne concentrăm pe reluarea sezonului viitor, în august sau septembrie, când va trece virusul”.

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a acceptat propunerea ca în Liga 2 să se mai joace doar un play-off între primele șase echipe din clasament, în urma căruia să se decidă formațiile care vor promova și cea care va avea dreptul să dispute baraj de accedere în Liga 1. În competiție vor lua startul UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid. Punctele vor fi înjumătățite, iar fiecare echipă va disputa câte un meci împotriva fiecărui adversar. Tragerea la sorți pentru stabilirea programului va fi efectuată de Departamentul de Competiții al Federației Române de Fotbal.

Foto: Sebastian TĂTARU / Mediafax Foto

 

 

Publicat: 25 May. 2020, 14:45 Actualizat: 25 May. 2020, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă