Așa nu se mai poate! FRF vrea să introducă manualul de licențiere și la Liga 2

Marius ANGHEL 09 Dec. 2016, 19:56 Liga 2
Așa nu se mai poate!** FRF vrea să introducă manualul de licențiere și la Liga 2

Președintele executiv al Forestei, Dorin Goian, și președintele Consiliului de Administrație al aceleași grupări, Andrei Ciutac, au fost invitați, ieri, la Federația Română de Fotbal pentru a participa la un Seminar de informare pe probleme de licențiere. Ciutac a vorbit despre planurile de viitor ale federației în privința campionatului Ligii 2.

„Cu acest prilej ni s-a adus la cunoștință faptul că, începând din sezonul viitor, se va introduce manualul de licențiere și la nivelul celui de-al doilea eșalon. Într-o primă fază, nu se vor acorda sancțiuni pentru eventuale nereguli, ci vom fi sprijiniți și îndrumați astfel încât licențierea cluburilor să poată fi implementată în perfectă cunoștință de cauză începând cu ediția de campionat 2018-2019. Inclusiv cluburile de Liga a 3-a care au pretenții la promovarea în eșalonul al doilea vor trebuie să-și întocmească dosar de licență”, a declarat Andrei Ciutac pentru Monitorul de Suceava.

Președintele Consiliului de Administrație al Forestei a mărturisit că această întrunire a fost binevenită, precizând că regulile care trebuiesc respectate nu sunt imposibil de îndeplinit. „Cea mai importantă cerință este aceea privitoare la datoriile la stat. Cluburile trebuie să demonstreze în fiecare an, la data de 31 martie, că au dările achitate la zi. S-a introdus chiar un criteriu de rentabilitate. Vom fi monitorizați și verificați astfel încât cheltuielile anuale ale clubului să nu fie mai mari decât veniturile. În rest, sunt probleme care pot fi puse la punct într-un an și jumătate. Important este să îndreptăm din timp aceste lucruri care țin de organizare și infrastructură, nefiind deloc indicat să le lăsăm pe ultima sută de metri”, a mai anunțat Andrei Ciutac.

În acest sezon al Ligii 2, în tur a fost exclusă Șoimii Pâncota, iar ACS Berceni s-a retras. CSM Râmnicu Vâlcea s-ar putea desființa și ea în această iarnă, după ce primăria a anunțat că se retrage de la club, probleme cu banii are și Olimpia Satu Mare, iar Unirea Tărlungeni e și ea pe punctul de a arunca prosopul după ce a informat că nu are bani să organizeze jocul cu Dacia Unirea de la finalul acestei săptămâni și va pierde la „masa verde”. La a doua abatere, echipa ilfoveană va fi exclusă, asta în cazul în care va supraviețui peste iarnă.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto principal: FRF.ro

Marius ANGHEL 09 Dec. 2016, 19:56 Liga 2
Pe aceeași temă