„Așa ceva nici pe vremea lui Ceaușescu nu se întâmpla, când erau blaturile în floare”. Cornel Țălnar e șocat de cum decurg lucrurile în Liga 2

Marius ANGHEL 01 Sep. 2016, 17:51 Liga 2

Cornel Țălnar a tunat și a fulgerat la conferința de presă pe care echipa sa, FC Brașov, a organizat-o astăzi înaintea jocului de duminică de la Ștefănești cu Unirea Tărlungeni. Antrenorul „stegarilor” a criticat situația în care a ajuns fotbalul românesc, cu multe echipe care evoluează în alte localități față de denumirea pe care o poartă sau altele care sunt ciuca bătăilor și care ar putea părăsi urgent competiția, însă și-a îndreptat tirul și către noul selecționer al echipei naționale, Christoph Daum.

Antrenorul „stegarilor” este suprins neplăcut de ce se întâmplă în fotbalul românesc, cu echipe care joacă în alte localitați și cu cluburi care nu vor termina sezonul. „În România ce mai poate fi ciudat. Reșita joacă la Ghermănești, Berceniul joacă la Buftea, Unirea Tărlungeni la Ștefănești… Mai bine se făcea un campionat în Liga 1 cu 10 echipe, iar în Liga a 2-a cu 12-14 echipe să se concentreze toți jucătorii. Așa avem 20 de echipe în Liga a 2-a, deplasările sunt foarte lungi și cred că în maxim două luni vor fi patru-cinci echipe care se vor retrage. Ce să mai vorbim de Șoimii Pâncota care încasează 18 goluri într-un meci! Așa ceva nici pe vremea lui Ceaușescu nu se întâmpla, când erau blaturile în floare, iar Scorniceștiul avea nevoie de o victorie cu 21-0, iar arbitrul prelungea meciul până se înscria. E păcat de ce se întâmplă și cine lasă să se întâmple astfel de lucruri. Important este să fie un respect și pentru Liga a 2-a”, a declarat, citat de monitorulexpres.ro, Cornel Țălnar.

Cornel Țălnar a criticat selecția lui Christoph Daum pentru meciul României cu Muntenegru. „Nu știu dacă Daum va revoluționa sau nu fotbalul românesc. Pentru mine este o surpriză neplăcută. După Euro s-a spus să vină un antrenor nou, cu principii noi, cu viziuni noi, cu lucruri care nu au mai fost în România, dar, din păcate, selecția e făcută la fel. Vă dau și două exemple: Tamaș, care este cel mai în formă jucător din campionatul intern și Gicu Grozav, care la Terek este titular, înscrie goluri aproape meci de meci nu sunt chemați, în schimb sunt selecționați, în continuare, jucători care au făcut o figură mai mult decât palidă la Campionatul European. Sper să câștigăm meciul cu Muntenegru, sper să ne calificăm pentru că de 20 de ani nu am mai fost la un Campionat Mondial. Dacă nu se vor schimba lucrurile din temelii la nivelul selecției și se va merge în continuare pe aceeași jucători va fi foarte greu. Probabil, Daum nu cunoaște foarte bine jucătorii români, iar cei care-l informează și care îi dau detalii despre jucători au anumite partipriuri. Ne vom face de râs cu terenul de joc. Dacă tot vroiau să joace pe Cluj Arena, nu trebuia lăsat acel concert, care a distrus gazonul”, a mai spus Țălnar, citat de monitorulexpres.ro.

FC Brașov e neînvinsă în acest sezon de Liga 2, iar după primele patru etape a acumulat 10 puncte, tot atâtea cât are și UTA Bătrâna Doamnă, echipa clasată pe locul 2. Duminică, 4 septembrie, în cea dea cincea rundă a noului sezon, „stegarii” joacă în deplasare la Ștefănești, de la ora 12:30, cu Unirea Tărlungeni. Fostul club brașovean s-a mutat în localitatea din Ilfov, iar până acum a adunat 6 puncte ce o clasează pe locul 11.

Marius ANGHEL 01 Sep. 2016, 17:51 Liga 2
Pe aceeași temă