Arbitri din Liga 2 și Liga 3, suspecți că joacă la pariuri! Comisia de Integritate a FRF mușamalizează cazurile?

Leonard Cristescu 10 Mar. 2023, 20:47 Arbitri
Arbitri din Liga 2 și Liga 3, suspecți că joacă la pariuri! Comisia de Integritate a FRF mușamalizează cazurile?

Cazul arbitrilor din Liga 2 și Liga 3 care ar avea legătură cu pariurile explodează în fotbalul românesc, însă este tergiversat de Comisia de Integritate a Federației Române de Fotbal, cea care ar trebui să curețe fotbalul autohtom de impostori.

Mai mulți arbitri din ligile inferioare sunt suspecți că pariază pe meciurile în care sunt delegați

Se pare că unii ”cavaleri ai fluierului” suspecți n-au intrat în malaxorul comisiei respective în urma unor presiuni ”de la nivel înalt”.

ProSport avea informația de miercuri dimineața, însă Virgil Pascu a evitat dialogul, menționând că mănâncă, are ședință ori are probleme personale. A promis că revine mai târziu, îndemnându-ne să trimitem un e-mail FRF.

Informația vine în contextul în care preşedintele FRF, Răzvan Burleanu (38 de ani), a afirmat într-o conferinţă de presă, că Departamentul de Integritate al federației anchetează mai multe cazuri ale unor persoane suspectate că ar paria pe meciuri din campionatul intern.

Răzvan Burleanu, despre cazul Cosmin Achim?

Răzvan Burleanu preciza că la nivelul SuperLigii se poate vorbi doar despre cazul jucătorului Cosmin Achim, fost la FC Voluntari, ajuns în această iarnă la Ploiești și dat afară de Petrolul după doar cinci meciuri în care a fost utilizat după ce a aflat că acesta este un parior înrăit, anchetat de Departamentul de Integritate cu privire la implicarea sa în pariuri sportive.

”Nu vă pot spune câţi jucători din Liga 1 sunt anchetaţi în acest moment. În momentul de faţă vorbim doar de cazul Achim. Alte cazuri pe care le monitorizăm sunt în analiza Departamentului de Integritate.

Dar acest lucru nu înseamnă mai multe cazuri pe care ne canalizăm astăzi faţă de anul trecut. Este un efort constant al Departamentului de Integritate, uneori este posibil să ai şi alerte false.

Obiectivul nostru este să mergem să ne documentăm şi să vedem dacă se probează sau nu. Nu înseamnă că dacă s-a deschis o anchetă, neapărat cineva trebuie să fie vinovat.

Nu vă pot spune când se va soluţiona cazul Achim, pentru că nu sunt parte în acest proces de audieri. După aceste proceduri intrăm practic pe rolul comisiilor jurisdicţionale”, a spus Burleanu.

Florin Prunea: ”Se joacă pe cine are primul corner, pe cartonaș în minut fix… La ce tâmpenii îi duce capul!”

În acest context, Florin Prunea, fostul conducător al mai multor cluburi din țară, susține că are informații potrivit cărora în fotbalul românesc există oameni din interiorul fenomenului care truchează meciurile pentru a obține câștiguri din pariurile sportive.

Potrivit fostului membru al Generației de Aur, marea miză nu este întotdeauna rezultatul final, ci evenimentele care apar pe parcursul jocului, cum ar fi cornere, penalty-uri sau cartonașe galbene.

”Ce am auzit, de arbitri, că se joacă pe cartonașe în minutul fix, cutare, cotă 30. Penalty în minutul cutare, cine are primul corner. La ce tâmpenii îi duce capul! Sunt lucruri mult mai grave, în care știa tot stadionul, în care președinții sunau și spunea să parieze repede, toate rudele. Sunt grave!

Nu am nimic cu oamenii care joacă. Dar să fie din interiorul fotbalului, e foarte grav”, a declarat Florin Prunea, pentru ProSport.

Zilele trecute, ProSport a publicat un material, inclusiv cu dovezi video, în care un fost președinte de club, al Astrei, Marian Costea, a fost surprins într-o casă de pariuri.

Leonard Cristescu 10 Mar. 2023, 20:47 Arbitri
Pe aceeași temă