Aproape un an fără spectatori la meciurile de fotbal! Secretarul general al LPF cere MTS să redeschidă stadioanele pentru public ”la 30 la sută din capacitate”. Apelul către fanii echipelor

Marius ANGHEL 05 Feb. 2021, 11:21 Liga 2
Aproape un an fără spectatori la meciurile de fotbal! Secretarul general al LPF cere MTS să redeschidă stadioanele pentru public ”la 30 la sută din capacitate”. Apelul către fanii echipelor

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, anunță printr-o postare pe pagina sa socială că a solicitat Ministerului Tineretului și Sportului, condus acum de Eduard Novak, redeschiderea stadioanelor pentru public la cel puțin 30 a sută din capacitate.

Ștefan este intrigat de faptul că autoritățile române ignoră în continuare ”zeci de mii de suflete ținute departe de sportul favorit”, în timp ce pârtiile de schi sunt deschide, la fel și restaurantele, teatrele, cinematografele și, mai nou, vor fi redeschide școlile.

  • În curând se va împlini un an de când competițiile sportive au fost private de public din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19. Inițial, toate evenimentele sportive au fost oprite, însă, ulterior, după aproximativ 4 luni, s-a dat acceptul reluării lor, însă fără spectatori, pentru a se împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Justin Ștefan cere MTS redeschiderea stadioanelor pentru public la cel puțin 30 a sută din capacitate: ”Este inacceptabil că nimănui nu îi pasă de zeci de mii de suflete ținute departe de sportul favorit”

Conducătorul instituției organizatoare a campionatului de fotbal Liga 1 cere ca în demersul său către MTS să se implice și fanii, prin intermediul organizațiilor oficiale ale suporterilor.

Justin Ștefan (foto) cere ministerului condus de către un medaliat la Jocurile Paralimpice, suporter decarat al echipei de fotbal din Liga 3 FK Csikszereda Miercurea Ciuc, ca sporturile să beneficieze din nou de spectatori, măcar la 30 la sută din capacitatea stadioanelor unde au loc evenimentele.

”Întrebare fără răspuns: de ce pârtiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt închise? Ambele sunt facilități sportive.
S-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, luni se redeschid școlile, toate în spații închise, iar autoritățile au uitat de stadioane.
Cred că toți suporterii cărora le lipsește mersul pe stadion de aproape 1 an de zile, au dreptul să revină și ei, cât mai repede, în spațiul care le aduce bucurie și apropierea de jocul de fotbal și echipa favorită.
Ieri am solicitat MTS să analizeze propunerea LPF de a redeschide stadioanele din Liga 1 la 30% din capacitate.
Fac un apel către fani, indiferent de echipa favorită, să vină alături de noi, prin intermediul organizațiilor oficiale ale suporterilor, pentru a susține acest demers. Îi rog pe cei care se ocupă de aceste organizații să mă contacteze în privat pentru a ne organiza. Este inacceptabil că nimănui nu îi pasă de zeci de mii de suflete ținute departe de sportul favorit la fiecare etapă din campionat.
Editat mai târziu: La fel stau lucrurile și la Liga a 2-a și a 3-a, precum și la alte sporturi. Iertați-mă că nu v-am menționat în postarea inițială”, scrie Justin Ștefan pe pagina sa de Facebook.

Ultimul meci în Liga 2 cu spectatori în tribună: FK Csikszereda – Petrolul, disputat la 8 martie 2020

În Liga 2, ultimul meci cu spectatori a fost FK Csikszereda – Petrolul Ploiești 1-2, din etapa a 24-a a Ligii 2 2019/2020, desfășurat la data de 8 martie 2020, acesta fiind, totodată, ultimul joc din sezonul regular suspendat și mai apoi ”înghețat” din cauza pandemiei.

Circa 1.000 de spectatori a găzduit în tribune arena din Miercurea Ciuc. De atunci, după reluarea competițiilor sportive, publicul n-a mai avut acces pe stadion, la ordinul Guvernului.

Jucătorii echipei Petrolul s-au bucurat la finalul meciului câștigat cu FK Csikszereda, desfășurat la data de 8 martie 2020, la Miercurea Ciuc, alături de suporteri, pe stadion, un lucru devenit imposibil de aproape un an din cauza restricțiilor impuse de autorități după izbucnirea pandemiei COVID-19.

De-a lungul play-off-ului din sezonul trecut de Liga 2, cât și a meciurilor din prima parte a noii ediții de campionat, fani ai anumitor echipe, ca Rapid, ”FC U” Craiova, Petrolul, UTA, ASU Poli, CSM Reșița sau Turris Oltul, au mers la stadion pentru a urmări din afara arenei, de după garduri, acolo unde a fost cazul, jocurile formațiilor favorite.

”Nu cred că există absolut niciun impediment să redeschidem stadioanele pentru public”

Tot Justin Ştefan declara, la finalul lunii ianuarie, că, din punctul său de vedere, nu există niciun impediment ca stadioanele să fie deschise pentru public măcar în procent de 20-30 la sută, el precizând că LPF solicită constant acest lucru autorităţilor statului.

”Vom continua să cerem în mod constant reprezentanţilor Guvernului să reanalizeze deschiderea stadioanelor pentru public. Aşa cum am spus şi acum câteva zile, vedem ce se întâmplă pe pârtiile de schi, la mall-uri şi alte zone aglomerate care sunt deschise. Eu nu cred că există absolut niciun impediment să redeschidem stadioanele pentru public măcar la o capacitate redusă de 20-30 la sută. Iar ulterior să vedem cum se descurcă reprezentanţii cluburilor cu modul în care se intră şi se iese din stadion. Iar de acolo să creştem treptat capacitatea locurilor deschise de pe stadioane. Avem şi chestiunea vaccinării, sunt convins că oamenii se vor vaccina din ce în ce mai mult, iar lucrul ăsta va duce la ridicarea unor restricţii. Vorbim de o competiţie în aer liber şi sunt convins că suporterii vor şti să respecte regulile. Eu nu văd probleme din acest punct de vedere”, a afirmat, citat de Agerpres, Justin Ştefan într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu suporterii echipelor din Liga 1 desfăşurată pe pagina oficială de Facebook a LPF.

Secretarul general al LPF menţiona atunci că susţine modificarea Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, precizând că schimbările trebuie să ţină cont şi de părerea suporterilor.

Foto: Bogdan Balas / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noul-ministru-al-tineretului-si-sportului-eduard-novak-e-suporterul-echipei-fk-csikszerda-primul-medaliat-al-romaniei-la-jocurilor-paralimpice-e-de-parere-ca-ungaria-poate-fi-un-model-pentru-tara-n-19163191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/ministrul-eduard-novak-socheaza-lumea-sportului-a-solicitat-eliminarea-cuvantului-municipal-din-denumirile-cluburilor-si-inlocuirea-lui-cu-o-personalitate-marcanta-exclusiv-19166967

Marius ANGHEL 05 Feb. 2021, 11:21 Liga 2
Pe aceeași temă