Apocalipsa după Stoican

08 Apr. 2012, 21:05 Liga 2
Apocalipsa** după Stoican

La începutul campionatului, echipa secundă din Ștefan Cel Mare era privită ca una dintre formațiile din zona fierbinte a clasamentului. Asta în primul rând din cauza clasării din edițiile precedente, când Dinamo II a dus lupta pentru evitarea retrogradării până în ultimele etape. În sezonul 2011/2012, alb-roșii au pornit la drum cu un nou antrenor, Flavius Stoican, dar și cu ambiția pe care acesta le-a insuflat-o propriilor jucători.

După un debut de senzație, când echipa sa a învins în deplasare pe CSMS Iași, cu scorul de 3-1, a urmat o serie de rezultate foarte bune. Victorii împotriva lui FCM Bacău, CS Otopeni, dar și egal în deplasarea de la Giurgiu. Dinamo II acumula 10 puncte și era clasată pe podiumul Ligii secunde, mult mai sus decât spera și cel mai înfocat fan al echipei.

Atras de posibilitatea promovării în Liga I, antrenorul Flavius Stoican a părăsit corabia dinamovistă în iarnă, cu destinația Chindia Târgoviște. Jucătorii nu și-au revenit după plecarea lui, chiar dacă pe bancă a luat loc un tandem ce se anunța de vis: Ion Marin – antrenor, Florentin Petre – secund. Rezultatele vorbesc de la sine despre acest lucru și sprijină cele spuse mai sus.

În cele 5 meciuri care s-au jucat de la începutul returului, Dinamo II nu s-a impus nici măcar o dată. Ba mai mult, a reușit doar un egal fără goluri, în prima etapă, pe teren propriu în compania Iașiului condus de Ionuț Popa. Au urmat înfrângeri pe linie cu FCM Bacău, Viitorul Constanța, CS Otopeni și Astra II Giurgiu. Diferența este de la cer la pământ: dacă în toamnă împotriva acelorași echipe au fost obținute 10 puncte, în retur alb-roșii au luat doar unul.

Lipsa de eficacitate în fața porții se vede cu ochiul liber. În toate partidele din retur, Dinamo II a înscris o singură dată, chiar în ultima etapă, însă și atunci mingea a fost introdusă în poartă de un adversar. Astfel, „câinii mici” au ajuns de pe poziția a 3-a la un moment dat, până pe locul 14, primul de sub linia de plutire. Situația este cu atât mai gravă, cu cât celelalte echipe din subsolul clasamentului au acumulat puncte prețioase în etapele trecute, iar Dinamo II a rămas la 4 lungimi de undă în spatele lui FC Snagov, formație care ocupă momentan ultimul loc care permite rămânerea în cel de-al doilea eșalon valoric.

Alb-roșii pot rămâne totuși în liga secundă, mai ales că formația pregătită până în iarnă de Laurențiu Reghecampf are grave probleme financiare și ideea retragerii se conturează tot mai clar. Cu toate acestea, dacă situația se îmbunătățește la Snagov, Ion Marin și Florentin Petre vor avea serios de tras pentru a scăpa echipa de la retrogradare.

Și astfel, după un început de vis, Dinamo II se trezește la realitate, confirmând încă o dată eticheta care i-a fost pusă la startul ediției: de echipă mică, ce se zbate între linia despărțitoare dintre Liga a II-a și Liga a III-a.

Articol scris de Gabriel MORARIU
Foto: photochic.ro

08 Apr. 2012, 21:05 Liga 2
Pe aceeași temă