Apărare șvaițer, atac de top! Foresta și-a purtat fanii de la agonie la extaz și invers în acest sezon

Marius ANGHEL 22 Dec. 2016, 13:03 Liga 2

Foresta a încheiat prima parte a campionatului Ligii secunde pe la mijlocul clasamentului, pe locul 9. A fost un sezon de toamnă al contrastelor pentru gruparea suceveană, care i-a purtat pe fani de la agonie la extaz și invers.

După un început ratat sub bagheta lui Adrian Iencsi, sucevenii, cu Cristi Popovici instalat la timonă, au ajuns la jumătatea sezonului de toamnă pe podium, la doar trei puncte în spatele liderului Juventus București, astfel că pe Areni începea să se vorbească din nou despre promovare. Începând însă din etapa 12-a, s-a rupt parcă magia din jocul echipei sucevene, care datorită lotului restrâns numeric și a accidentărilor n-a mai putut să facă față deplasărilor lungi și ritmului de joc din trei în trei zile. A urmat o serie negativă interminabilă, ceea ce a făcut ca, aproape rundă de rundă, „galben-verzii” să piardă câte o poziție în clasament, coborând până pe locul 9. Fanii au părut și ei deranjați de aceste sincope, astfel că Foresta a ajuns să evolueze pe teren propriu în ultimele etape cu doar câteva sute de spectatori în tribună, agitația de pe Areni de la meciul cu Steaua părând la o distanță de ani lumină.

Privind clasamentul, pare șocant numărul mare de goluri încasat de suceveni până acum, nu mai puțin de 35 în 19 jocuri disputate, de unde rezultă o medie de aproape două goluri pe meci, doar patru formații, situate în coada clasamentului, stând mai prost la acest capitol (Metalul Reșița – 43, Unirea Tărlungeni și FC Academica Clinceni – 37, CS Balotești – 36, ASU Politehnica Timișoara, Foresta Suceava – 35). Mult mai bine stă echipa pregătită de Cristi Popovici la capitolul goluri marcate (32), în această ierarhie fiind depășiți la mustață doar de primele două clasate, Juventus București (34) și UTA Bătrâna Doamnă (33).

În continuare vă prezentăm lista cu marcatorii grupării sucevene din prima parte a campionatului, în ierarhie regăsindu-se și cele 15 goluri înscrise de Foresta în duelurile cu ACS Berceni și Șoimii Pâncota, formații retrase din campionat înainte de finalul turului. Conform regulamentelor FRF, chiar dacă rezultatele înregistrate în respectivele partide se anulează, golurile marcate rămân contabilizate în clasamentul golgheterilor.

Primul este Marius Matei, cu 9 goluri, jucător care și-a reziliat între timp contractul cu gruparea suceveană, urmat în această ierarhie de Bogdan Rusu, cu 8, Lucian Dumitriu (6), Alin Mutu (5), Vlad Bujor (5), Andrei Cerlincă (3),  Alessandro Masella (3), Cornel Căinari (2), Vasile Dănilă (2), Vlad Stănescu, Daniel Lung, Cătălin Strugariu – câte un gol, și Dulap (Șoimii Pâncota) – autogol.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 22 Dec. 2016, 13:03 Liga 2
Pe aceeași temă