Antrenorul viitoarei adversare a UTA-ei crede că arădenii au atac de Liga 1. Suciu vede „spectacol și meci deschis oricărui rezultat” la Sfântu Gheorghe

Marius ANGHEL 28 Sep. 2016, 16:31 Liga 2
Antrenorul viitoarei adversare a UTA-ei crede că arădenii au atac de Liga 1.** Suciu vede

Cu 15 puncte strânse în primele 9 etape, nou-promovata din județul Covasna poate fi considerată una dintre surprizele plăcute ale acestui debut de sezon. Sepsi Sfântu Gheorghe ocupă poziția a 8-a în clasamentul ligii secunde, peste formații cu pretenții ca CSM Râmnicu Vâlcea, Dacia Unirea Brăila sau Dunărea Călărași.

Sâmbătă, în etapa a 10-a, echipa din Covasna va întâlni și cea de-a doua adversară din județul Arad, asta după ce în runda a 2-a trecea cu 7-0 de Șoimii Pâncota. Antrenorul lui Sepsi și-a cam criticat atunci elevii, după partida de la Șiria, când și-a dorit o victorie mai mare în fața formației de copii a „alb-negrilor”. Acum, Valentin Suciu pare mai mulțumit de elevii săi, pe care îi vede capabili să se bată de la egal cu oricine, inclusiv cu cea mai titrată formație din acest eșalon secund, UTA Bătrâna Doamnă.

Mai jos puteți citi interviul acordat de antrenorul Valentiu Suciu pentru Sport Arad înaintea meciului dintre Sepsi și UTA.

– Domnule Suciu, am rămas la acel discurs puțin acid la adresa jucătorilor dumneavoastră după Pâncota – Sepsi 0-7. Cât s-au schimbat datele problemei de atunci și până acum, cu trei zile înaintea duelului cu cealaltă divizionară secundă arădeană?
– Pot spune că suntem pe un drum bun, dar e important să ne menținem acolo. În clasament stăm destul de bine la obiectivul și lotul de jucători pe care le avem. Iar când mă refer la lot, nu vorbesc despre calitatea lor individuală care este destul de ridicată, ci de omogenitatea lui. Am schimbat 15 fotbaliști în această vară, e destul de greu să-i legi așa cum ți-ai dori tu în două-trei luni.

– De cealaltă parte, următorul vostru adversar stă bine la capitolul omogenitate și asta pentru că a schimbat doar doi-trei jucători în primul unsprezece. E UTA favorită din acest punct de verere?
– Eu zic că favorit va fi spectacolul, iar meciul e deschis oricărui rezultat. Respectăm UTA pentru tradiția ei, dar ne respectăm mai mult suporterii, cei aproximativ 2000 de oameni care vin etapă de etapă la partidele noastre de pe teren propriu. În primul rând pentru ei vom lupta sâmbătă și, bineînțeles, și pentru a ne respecta meseria.

– Aveți un avantanj în faptul că marea parte a meciurilor UTA-ei a fost transmisă la TV, pe când Sepsi nu s-a prea văzut pe micile ecrane…
– O cunoaștem bine pe UTA și nu neapărat din partidele transmise în acest an. Am dorit să transferăm unii jucători ai arădenilor încă din vară, dar, din păcate, nu am reușit. Pe Andor ni l-am dorit mult și noi, dar și niște juniori de la UTA, dar totul s-a oprit la negocierile dintre conduceri.

– Care ar fi atuul UTA-ei pentru meciul de sâmbătă?
– Eu zic că atacul. Au patru fotbaliști și aici mă refer la Petre, Curtuiuș, Strătilă și Andor, care, din punctul meu de vedere, ar putea face față oricând în Liga 1. Ei pot face oricând diferența, dar îi putem contracara prin fotbaliștii noștri sau jocul colectiv.

– Până una alta, Sepsi este cea care dă golgheterul seriei…
– În primul rând, mă bucur că Attila Hadnagy s-a întors acasă și alături de mine. Am fost colegi mulți ani de zile, eram convins că ne va ajuta prin experiența și execuțiile sale. Dar, avem și alți fotbaliști care pot decide un meci, avem încredere în toți jucătorii din lot.

– Aveți probleme de efectiv înainte de meciul de sâmbătă?
– Din păcate ne lipsesc trei jucători importanți. Juniorii Jakab și Vereș și mijlocașul Mitra. Acesta a recidivat la Ștefănești, are o problemă la gleznă și nu va putea fi utilizat. Cu siguranță, însă, vom putea alinia o echipă competitivă împotriva arădenilor.

  • Sepsi OSK și UTA Bătrâna Doamnă dau primii doi golgheteri ai campionatului Ligii 2, pe Attila Hadnagy (10 goluri), respectiv pe Adrian Petre (9 goluri).

 

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 28 Sep. 2016, 16:31 Liga 2
Pe aceeași temă