Antrenorul Călin Cojocaru, dezamăgit de prestația echipei sale, Pandurii, după primulul amical al verii: ”Suntem zero la omogenitate.” Motivul pentru care testul nu s-a jucat la Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 06 Aug. 2020, 12:43 Liga 2
Antrenorul Călin Cojocaru, dezamăgit de prestația echipei sale, Pandurii, după primulul amical al verii: ”Suntem zero la omogenitate.” Motivul pentru care testul nu s-a jucat la Târgu Jiu

În primul test al verii, Pandurii Târgu Jiu a fost învinsă cu 4-0, la Drobeta Turnu Severin, de nou-promovata în Liga 2 ”FC U” Craiova. Nu neapărat rezultatul l-a nemulțumit pe antrenorul Călin Cojocaru, ci prestația elevilor săi, care rareori s-au apropiat de poarta adversă.

Echipa gorjeană a avut pe teren doar șapte dintre componenții din sezonul trecut: Cuțitoiu, Șendroiu, în prima repriză, Tănăsoiu, Oprița, L. Gheorghe, Peia și Cornicioiu, în partea secundă. Ceilalți jucători utilizați au fost aduși în această vară, mulți dintre ei fiind străini.

Călin Cojocaru: ”Aştept altceva de la jucătorii mei. Voi renunța la doi-trei dintre ei”

Cojocaru vrea să mai renunțe la o parte dintre jucătorii aflați în probe și mai așteaptă întăriri. ”Am întâlnit o echipă foarte bună şi bine organizată, care a şi început pregătirea cu o lună înaintea noastră. FCU Craiova este deja o echipă cu un lot format, pe când noi suntem o echipă cu totul nouă, avem doar trei săptămâni de pregătire şi este foarte greu la început. În plus, adversarii noştri s-au aflat la cel de-al cincilea amical, iar noi suntem la primul meci. Mă aşteptam să fie aşa o diferenţă, dar eu aştept altceva de la jucătorii mei. Voi renunța la doi-trei dintre ei, vom mai aduce şi alţi jucători în perioada următoare şi vom mai avea meciuri de pregătire. Mi-aş dori de acum să jucăm câte două amicale pe săptămână şi să creştem în omogenitate pentru că la acest capitol suntem zero, avem un lot nou şi jucătorii nu se cunosc între ei. Avem nevoie de meciuri pentru a ajunge la un nivel bun”, a declarat Cojocaru, conform pandurul.ro.

Următorul amical al echipei sale va avea loc sâmbătă, de la ora 10:30, pe terenul 3 din cadrul Complexului Sportiv Municipal Târgu Jiu, cu Gilortul Târgu Cărbunești.

Probleme cu Direcția de Patrimoniu

Și amicalul cu ”FC U” Craiova fusese programat inițial la Târgu Jiu, însă Pandurii nu a primit acceptul Direcției de Patrimoniu să joace pe Stadionul Municipal.

Decizia a fost criticată în termeni duri de fostul secretar general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. Între timp, ”FC U” Craiova a anunțat că va juca în Liga 2 la Drobeta Turnu Severin.

”Deciziile aberante ale Direcției de Patrimoniu vin pe bandă rulantă, dovedind faptul că oamenii de acolo chiar nu au nici o treabă cu sportul, lucru confirmat în ultimele luni de zile. Deși, în urmă cu câteva zile, pe stadion si pe gazon au putut intra fără probleme sute de absolvenți pentru festivitatea de final de an, şi a fost foarte bine, nu s-a putut disputa un meci amical între Pandurii și FCU Craiova. Trebuie menționat faptul că echipa din Bănie a evoluat în Liga a 3-a la Târgu Jiu, onorându-și obligațiile financiare asumate. Devine tot mai clar faptul că cei care administrează stadionul nu cunosc nimic despre ce înseamnă pregătirea unui sezon fotbalistic în condiții normale sau sunt rău intenționați. Mai mult decât atât, cei de la Patrimoniu au încurcat în procesul de licențiere toate cele trei echipe care ar fi dorit să joace la Târgu Jiu (n.r. – Pandurii, Viitorul Pandurii și U Craiova 1948 SA), propunându-le încheierea unor contracte de eveniment pentru fiecare joc în parte, lucru aflat în afara regulamentelor FRF. Cei de la Patrimoniu i-au făcut pe cei de la FCU Craiova să se mute la Severin, unde există profesioniști în administrarea stadionului și înțelegere la primărie. Încet, dar sigur, în loc să ne organizăm și să atragem cluburi și meciuri, ne ocupăm doar de șicane și de decizii aberante care contravin spiritului sportiv. Pentru că totul în sport se desfășoară în temeiul legii, dar în spiritul jocului!”, a spus Băloi, citat de pandurul.ro.

În replică, Primăria Târgu Jiu a spus, prin intermediul purtătorului de cuvând al instituției, că n-a primit nicio solicitare pentru disputarea vreunui amical pe Stadionul Municipal.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-nu-i-a-dat-nicio-sansa-echipei-pandurii-in-amicalul-de-la-severin-eugen-trica-sarbatorit-cu-inca-o-victorie-video-19142563

Mircea OGLINDOIU 06 Aug. 2020, 12:43 Liga 2
Pe aceeași temă