Antrenamente ciudate pentru 11 jucători de la ASU Politehnica, după cazurile de coronavirus apărute în lot: ”Este foarte greu să trecem peste problema aceasta.” Ioan Mera își amintește de experiența trăită în Rusia

Anda DELIU 31 Jul. 2020, 17:13 Liga 2

Cu doi jucători din lot confirmați cu coronavirus, ASU Politehnica are o mare parte a echipei intrată în izolare. Totuși, cei care nu au fost considerați contacți apropiați lui Mario Contra sau Raul Vidrăsan au reluat antrenamentele de miercuri. Sunt doar opt seniori și trei juniori! De asemenea, clubul timișorean a anunțat că alți patru tineri vor fi dați împrumut.

La antrenamente la Baza Sportivă 2 participă Ioan Mera, Cristian Scutaru, Alin Ignea, Sergiu Popovici, Alin Manea, Mircea Axente, Ionuț Coadă, Alexandru Munteanu, dar și trei juniori: fundaşul/mijlocaşul stânga Denis Bot (născut în 2003), portarul Mario Cuzmanovici şi fundaşul stânga Marco Mircea (n. 2004).

Contra și Vidrăsan, externați. Echipa se retestează luni

Mario Contra și Raul Vidrăsan au fost spitalizați 48 de ore după confirmarea infectării cu noul virus, dar, deoarece starea lor era stabilă, au fost externați și lăsați acasă, unde trebuie să stea în autoizolare. Alți 11 colegi de-ai lor sunt considerați contacți apropiați sunt în autoizolare. Toată echipa va face testul de coronavirus din nou luni, 3 august.

Pandemia îi aduce aminte lui Mera de perioada petrecută la ruși

Ioan Mera (33 de ani) a vorbit despre perioada acestor antrenamente în formulă restrânsă. Fundașul spune că se simte ca atunci când a stat pe tușă la Alania Vladikavkaz, club cu care a și fost în proces și a câștigat o sumă importantă de bani.

”E foarte greu să trecem peste problema aceasta. Sperăm să nu avem mai mulţi jucători infectaţi. Ne-am pregătit bine, mergeam pe un drum bun şi deodată a intervenit problema aceasta. Nu am jucat încă niciun meci amical, e destul de greu. Sper să nu avem probleme în campionat dacă începe la finalul lunii august. E dificil pentru un jucător când nu are meciuri. Am fost în postura asta în Rusia timp de mai bine de şase luni. Nu ai ritm de joc dacă doar te antrenezi. În Liga a 2-a se joacă mai mult fizic, nu neapărat tehnic sau tactic. Noi suntem sănătoşi, nu avem probleme, nu intrăm în vestiar, ne schimbăm şi facem duş acasă, doar mergem la antrenament… Deocamdată suntem bine, sperăm să nu mai fie probleme de luni încolo”, a spus Mera, pentru site-ul clubului.

Patru tineri ai Politehnicii, dați împrumut

Deși ASU Politehnica se laudă mereu cu tinerii timișoreni și academia sa, iată că patru jucători aflați la trecerea de la juniorat la seniorat sunt dați împrumut în Liga 3. Este vorba de Adrian Lazăr, Vlad Bâte, Răzvan Pițigoi și Dragoș Coroiu.

Primii trei vor fi împrumutați sezonul viitor la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, iar ultimul merge la CSC Dumbrăvița.

Toți patru fuseseră împrumutați la aceleași cluburi și când a venit pandemia și când au apărut cazurile de coronavirus la Poli, deja se mutaseră la antrenamentele cu cluburile de Liga 3.

Foto: ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doar-o-parte-din-lotul-echipei-asu-politehnica-poate-relua-antrenamente-alte-amicale-anulate-pentru-timisoreni-19141199

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-veste-proasta-pentru-asu-politehnica-al-doilea-caz-de-coronavirus-confirmat-in-lot-19140942

Anda DELIU 31 Jul. 2020, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă