Andrei Dragu a confirmat Liga2.ro, dar a evitat să vorbească despre transferul la FC Botoșani. Momentan, jucătorul echipei Viitorul Pandurii e cu gândul la returul cu U Craiova, din semifinala Cupei României: ”Atâta timp cât mai există o manșă, există și o șansă!”

Mircea OGLINDOIU 22 Apr. 2021, 21:14 Liga 2
Andrei Dragu a confirmat Liga2.ro, dar a evitat să vorbească despre transferul la FC Botoșani. Momentan, jucătorul echipei Viitorul Pandurii e cu gândul la returul cu U Craiova, din semifinala Cupei României: ”Atâta timp cât mai există o manșă, există și o șansă!”

Liga2.ro a prezentat, ieri, la prânz, înțelegerea semnată de fundașul Andrei Fernando Dragu cu FC Botoșani, iar jucătorul de 21 de ani, aflat în ultimele luni de contract cu Viitorul Pandurii, a confirmat faptul că din vară nu va mai rămâne la Târgu Jiu. A evitat să vorbească însă despre viitorul său, lăsând poate să se înțeleagă și faptul că ar putea ajunge, din vară, la un club care îi oferă un salariu mai avantajos.

”Nu vreau să comentez aceste astepte. Eu am contract cu Viitorul Pandurii până la finele sezonului și, din respect pentru această echipă, nu vreau să comentez dacă am semnat sau nu cu un alt club. Cert e că nu există nicio șansă să mai rămân la Târgu Jiu, din vară”, a precizat Andrei Dragu, la finalul partidei de aseară, cu Petrolul, pierdută de echipa sa cu 1-3, în care a început ca rezervă și a fost introdus la pauză în locul lui Alexa Misarăș.

”Nu înțeleg ce se întâmplă cu noi”, a spus Dragu după seria negativă din play-out

A fost a patra înfrângere pentru Viitorul Pandurii în play-out. Dragu nu-și explică căderea echipei după ratarea obiectivului, dar vrea să se concentreze, în continuare, pe cele două jocuri rămase de disputat în play-out-ul Ligii a 2-a și, în special, pe manșa-retur a semifinalei Cupei României, cu Universitatea Craiova.

Doljenii s-au impus în partida tur cu scorul de 3-0, dar Dragu încă mai speră într-o minune. ”Veneam după o victorie la Bacău, unde am marcat cinci goluri. De data aceasta nu am marcat decât o dată, dar am luat, în schimb, iar trei goluri, pe niște greșeli copilărești. Să nu mai dăm vina, pentru prestația noastră din ultima perioadă, pe ratarea play-off-ului, fiindcă de la meciul cu Dunărea Călărași a trecut ceva timp și tot căutăm scuze. Trebuie să mergem mai departe. Din păcate, nu reușim să ne adunăm, și nu știu ce se întâmplă, dar sper să obținem maximum de puncte din cele două jocuri rămase de disputat în campionat. Apoi, urmează Cupa României. Atâta timp cât mai există o manșă, există și o șansă. De acord, am pierdut cu 3-0 și întâlnim o echipă care luptă pentru titlu în Liga 1, dar atâta timp cât mai există un meci, nu e nimic ratat. Vreau că facem un meci bun cu Craiova”, a afirmat Dragu.

Echipa sa, Viitorul Pandurii, mai are de jucat, în actualul sezon de Liga 2, cu CSM Reșița (25 aprilie) și Concordia Chiajna (30 aprilie). Pe 12 mai va juca, la Târgu Jiu, returul cu Universitatea Craiova.

A făcut junioratul la Pandurii, iar actualul club i-a pus, în urmă cu 3 ani, o clauză de 1 milion de euro

Născut la Târgu Jiu, în data de 7 octombrie 1999, Andrei Fernando Dragu a evoluat în 23 de meciuri pentru Viitorul Pandurii în acest sezon și a marcat trei goluri.

Fotbalistul de bandă joacă de la începutul anului 2018 pentru Viitorul Pandurii, pe atunci ACS Energeticianul, fiind adus de la Luceafărul Oradea, cealaltă echipă controlată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină. Junioratul l-a făcut însă la echipa-fanion a Gorjului, Pandurii, de la care a plecat, la ACS Șirineasa (Liga 3), din cauză că nu i s-a dat șansa să debuteze la seniori, nici măcar după retrogradarea echipei gorjene din Liga 1, în 2017.

”Pandurii intrase într-un impas la vremea respectivă! Echipa retrogradase din Liga 1, eu eram la juniori, încă nu făcusem pasul la seniori și a trebuit să fac ceva în privința asta. Am preferat să plec la Liga 3, la Șirineasa, ca să pot juca la seniori. Debutul în Liga 2 l-am făcut la Luceafărul Oradea, după care am ajuns la Energeticianul, cum se numea pe atunci Viitorul Pandurii”, a explicat Dragu, într-un interviu acordat, pe 22 decembrie 2020, pentru Liga2.ro.

În 2018, în momentul în care a semnat cu ACS Energeticianul, redenumită, în 2019, Viitorul Pandurii, lui Andrei Dragu i s-a stipulat o clauză de reziliere a contractului de 1 milion de euro! N-a achitat-o niciun club până în prezent, dar lui Dragu îi expiră în această vară contractul.

A refuzat în iarnă să-și prelungească înțelegerea cu Viitorul Pandurii, motiv pentru care a absentat și de la reunirea lotului, în luna ianuarie. ”Clauza este în contractul semnat acum 3 ani, nici nu am luat-o în serios pe atunci, eram copil! Cât despre plecare, momentan sunt la Viitorul Pandurii și îmi respect contractul până la final, după aceea vom putea vorbi și de sume”, mai spunea Dragu, în urmă cu 4 luni.

Foto: Cristi Stavri / Sport Pictures

Mircea OGLINDOIU 22 Apr. 2021, 21:14 Liga 2
Pe aceeași temă