Petrolul se simte mai bine în deplasare! A câștigat fără probleme cu Viitorul Pandurii, după ce a fost condusă. La Târgu Jiu se urlă ca pe câmp de la tribuna oficială

Marius ANGHEL 21 Apr. 2021, 20:18 Liga 2

Petrolul a câștigat cu 3-1, miercuri, la Târgu Jiu, jocul restant cu Viitorul Pandurii, contând pentru etapa a 3-a a Grupei B a play-out-ului Ligii 2. Primele două goluri au fost marcate din lovituri de pedeapsă, iar gorjenii au condus din minutul 6.

  • Partida ar fi trebuit să se joace în urmă cu o săptămână, însă a fost amânată pentru că echipa gazdă avea programat în aceeași zi meciul din manșa tur a semifinalei Cupei României cu Universitatea Craiova (scor 0-3, pe ”Ion Oblemenco”).

Alin Țegle a deschis scorul dintr-un penalty obținut de Gîrbiță

Meciul de la Târgu Jiu a început o ocazie a lui Constantinescu (3), la care Moga a reținut fără probleme și mai apoi cu un penalty acordat de centralul Vasile Buzea pentru o intervenția a lui Olaru pe linia din stânga a careului asupra lui Gîrbiță (4). Căpitanul Alin Țegle (6) a transformat și a înscris după ce mingea a șters rădăcina barei din stânga.

Petrolul a revenit în atac, așa cum și începuse meciul, și putea egala rapid, în minutul 8, însă Pană, după un plonjon din 7 metri lateral stânga, a reluat cu capul la colțul scurt, însă în brațele lui Moga. Pe contră, și Bădăuță (9) a trimis cu capul din 10 metri, însă slab, iar Avram a prins.

Constantinescu și Buhăescu (20) nu au putut trimite în plasă din doar 4 metri, în aceeași fază, în timp ce Țegle (27) a șutat pe lângă bara din stânga dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri.

Vajushi și Constantinescu au întors scorul până în pauză, însă diferența putea și mai mare pentru Petrolul

Egalarea avea să vină însă tot dintr-o lovitură de pedeapsă. Mondragon (33) a reluat cu capul pe poartă, Moga a respins în față, iar Viorel Lică a fost faultat de Bădăuță, din spate, în momentul în care se pregătea să șuteze. Armando Vajushi (34) a executat penalty-ul în forță, în stânga, și a egalat.

Petrolul avea să preia însă rapid conducerea. La doar două minute distanță, după o minge ridicată peste apărare de Pană, Pol Roige a preluat, a lăsat în spate pentru Mihai Constantinescu (36), care a șutat de pe linia de 16 metri, central. Mingea a șters bara din stânga și a intrat în plasă.

După un alt minut, în care gorjenii păreau groggy, Vajushi (37) putea înscrie, însă reluarea sa cu capul din 9 metri a fost reținută de Moga. Ulterior, Pană (39) a trimis puțin peste transversală dintr-o lovitură liberă aproape din colțul stânga al careului.

Strigăte ca la stână din tribună, din partea unui oficial al gorjenilor

În special în partea secundă a jocului, urletele unui oficial al clubului Viitorul Pandurii, aflat în tribună, la adresa arbitrului central, căruia i-a spus numai ”Bă” și i-a cerut numai cartonașe galbene și roșii, au deranjat în dese rânduri ceilalți spectatori prezenți pe stadion, chiar dacă în pandemia e interzis prezența acestora, jucătorii și băncile de rezervă. Ritmul jocului a fost la fel de disputat, însă de această dată ocaziile nu au mai fost la fel de multe.

Buia, pericolul ”pandurilor” clonați, Saim Tudor, marcator pentru Petrolul

Arnăutu (68), la doar un minutul după ce a intrat pe gazon, a fost aproape de gol, cu un șut din 10 metri lateral dreapta, însă Moga a respins în față, iar Vajushi nu a putut ajunge să reia în plasă. De partea cealaltă, un alt jucător intrat pe parcurs, a avut o situație bună de a marcat. Buia (74) a bătut bine o lovitură liberă de la 30 de metri, însă Avram a scos de sub transversală. Și tot Buia (81) putea aduce egalarea din centrul careului, însă a trimis razant pe lângă bara din stânga. Dar și Vajushi (90) a fost aproape de ”dublă”, numai că Moga a parat cu piciorul șutul din 3 metri lateral stânga și a rezultat doar un corner.

În primul minut al prelungirilor, Alexandru Saim Tudor (90+1), introdus în minutul 87, a primit de la Constantinescu și l-a învins pe Moga cu un șut din 13 metri lateral dreapta la colțul scurt.

Nu a fost însă ultima șansă, fiindcă Vulpe (90+5) a fost în poziție ideală în 4 metri ușor lateral dreapta, însă a trimis dezatruos, peste poartă.

Petrolul, pe locul 1, Viitorul Pandurii, pe 2 în Grupa B a play-out-ului

Petrolul demonstrează încă o dată în acest sezon că se simte mai bine pe teren străin față de cel propriu. Pentru al treilea meci consecutiv câștigă în deplasare (după 2-1 la ”U” Cluj și 1-0 la CSM Reșița), înrerupând o serie negativă pe teren propriu, 0-1 cu Concordia Chiajna și 1-1 cu SCM Gloria Buzău.

După acest succes, Petrolul a acumulat 38 de puncte și a revenit pe primul loc în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Viitorul Pandurii, cu 35 de puncte, e pe locul 2.

În etapa a 5-a, Petrolul va juca în data de 25 aprilie, de la ora 12:30, în deplasare la Unirea Slobozia (locul 6, 24 puncte), iar Viitorul Pandurii o întâlnește pe teren propriu, tot în 25 aprilie, de la ora 12:00, pe CSM Reșița (locul 5, 25 puncte).

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – PETROLUL PLOIEȘTI 1-3

Alin Țegle 6′ – penalty / Armando Vajushi 34′ – penalty, Mihai Constantinescu 36′, Alexandru Saim Tudor 90+1′

Viitorul Pandurii: Moga – Ciul (Buleică 64′), Lixandru, Misarăș (Andr. Dragu 46′), Copaci – Buțurcă (Vulpe 56′), Țegle (cpt.), Cioiu (Prejmerean 46′), Gîrbiță – D. Paraschiv, Bădăuță (Buia 64′)
Rezerve neutilizate: Rob. Bodea – Chiorean, Mitrică, Chelariu
Antrenor: Cristian Lupuț

Petrolul Ploiești: R. Avram – Alb. Olaru, Meijers (Ekollo 54′), V. Lică, Țicu – Mondragon – Mih. Constantinescu, Sil. Pană, Pol Roige (cpt.)(Saim Tudor 87′), Vajushi – Buhăescu (Arnăutu 67′)
Rezerve neutilizate: Nic. Cebotari – Bărboianu, Ant. Manolache, Ad. Nicolae, Boțogan, M. Bratu
Antrenor: Octavian Grigore

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj). Arbitru: Vasile Buzea (Bucureşti). Asistenți: Ovidiu Timar (Oradea) și Călin Cimponeriu (Lugoj). Rezervă: Ionela Alina Peşu (Craiova). Observator: Ioan Mureșan (Timişoara).

 

Foto: Cristi Stavri / Sport Pictures

Marius ANGHEL 21 Apr. 2021, 20:18 Liga 2
Pe aceeași temă