Andor, pregătit să revină în primul „11” chiar împotriva unei foste echipe: „Să demonstrăm că ne batem până la capăt pentru această promovare!”

Marius ANGHEL 29 Mar. 2017, 13:10 Liga 2
Andor, pregătit să revină în primul

Etapa liberă a decurs cum nu se putea mai prost pentru „Bătrâna Doamnă”. Cu excepția Olimpiei Satu Mare, bătute – de altfel – la Sfântu Gheorghe, toate echipele din plutonul fruntaș al ligii secunde au adăugat câte trei puncte în clasament. Așa se face că arădenii au alunecat până pe poziția a patra, iar la orizont se întrezăresc confruntări extrem grele, chiar decisive.

Laurențiu Roșu recunoștea că unul dintre astepectele pozitive ale weekendului fără meci oficial este recuperarea jucătorilor accidentați, respectiv punerea la punct a acestora cu pregătirea fizică. Unul dintre aceștia este Cristian Andor, al patrulea marcator din lotul UTA-ei, care în 2017 nu a început niciun meci ca titular în primul „unsprezece”. Se știe că fotbalistul a părăsit cantonamentul din Spania la mijlocul său pentru o durere la nivelul sciatic. A stat pe tușă o săptămână, se părea că va fi bine pentru meciul cu Brăila, dar o recidivă l-a ținut acasă.

„În acel moment, nu credeam că o să-mi revin prea repede. Dar, ca prin minune, m-am culcat cu dureri și m-am trezit sănătos. Asta era acum trei săptămâni, mi-am reluat de atunci antrenamentele la capacitate maximă, dar nu am apucat să joc decât pe finalurile meciurilor cu Reșița, Mioveni și Brașov. A fost alegerea antrenorului și o respect, poate nici nu am fost sută la sută pregătit fizic, cum mă simt acum de exemplu”, ne-a mărturisit fotbalistul de bandă al arădenilor.

Absența lui Andor din formula de start a „Bătrânei Doamne” coincide și cu ieșirea din grații și apoi accidentarea lui Burlă, drept pentru care Roșu a folosit juniori doar de la mijloc în sus. Cel puțin Vîlceanu, punct fix în ultimele ale „roș-albilor”, a fost unul dintre jucătorii care au blocat, oarecum, titularizarea lui Andor.

„Eu nu privesc așa lucrurile, cred că depind doar de mine, de felul cum răspund la antrenamente și jocuri, dacă fac sau nu parte din formula de start. Probabil, dacă eram de neînlocuit, Mister ar fi găsit o soluție să mă folosească. Avem destui juniori buni în lot, pe diferite posturi, așa că nu cred că sunt victima lor, cum s-ar spune. Vom vedea ce va fi duminică, cert este că mă simt foarte bine și mi-aș dori să joc”, a adăugat utistul.

Cristi Andor se află între meciurile cu două dintre fostele sale echipe, FC Brașov și Luceafărul Oradea. „Chiar dacă Brașovul e una dintre echipele bune ale seriei, nu cred că meritam să pierdem. Din păcate, am făcut-o și ne-am complicat serios situația în zona promovabilă. La începutul anului, speram să putem sărbători promovarea chiar la Timișoara, dar acum, se pare, că acest lucru nu va mai fi posibil. Vom avea de luptat până la capăt și trebuie să demonstrăm că avem armele necesare încă de duminică, în partida cu Luceafărul Oradea. Am activat acolo, sunt un club serios, care nu au avut niciodată probleme cu banii. Au patron, nu depind de bani publici, o să-și vândă scump pielea duminică. Vor încerca să profite de faptul că presiunea e pe noi, iar ei nu au mare lucru de pierdut. Dar, de multe ori presiunea e bună, mai ales că am știut la ce ne înhămăm când am anunțat că vrem să promovăm la finalul acestui sezon. Și, în afară de Juventus, care – se pare – că difilează în acest campionat oricine poate bate pe oricine. Așa că șansele noastre de reușită rămân mari atâta timp cât ne câștigăm meciurile de acum înainte”, mai susține fotbalistul de 27 de ani.

Duminică, la Șiria, orădeanul Andor își va revedea o parte din foștii colegi la FC Bihor, FC Brașov și – bineînțeles – Luceafărul. Este vorba despre Balla, Ban, Hlinca, Balea, Codoban sau Matei.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 29 Mar. 2017, 13:10 Liga 2
Pe aceeași temă