Unirea Slobozia a plecat cu toate punctele de la Reșița, dar s-ar fi mulțumit și cu unul. Adrian Mihalcea: ”Sincer, m-am speriat de evoluția lor, au arătat extraordinar de bine și mi-a fost teamă”

Marius ANGHEL 06 Aug. 2023, 22:17 Liga 2

Unirea Slobozia a început cu o victorie ediția 2023-2024 a Ligii 2, 1-0 în deplasarea de la nou-promovata CSM Reșița.

Partida din Valea Domanului nu a fost câștigată deloc ușor de ialomițeni, după o primă repriză în care au avut șansă să nu fie conduși, iar în partea a doua au reușit să înscrie norocos, cu ajutorul unei devieri.

După joc, Adrian Mihalcea, revenit pentru încă o dată pe banca echipei din Slobozia, a spus că s-ar fi declarat mulțumit și cu un punct obținut la Reșița, a dezvăluit că s-a termut de nou-promovata condusă de Călin Cheregi.

Adrian Mihalcea a gândit jocul de la Reșița ca Unirea Slobozia să nu piardă: ”Mi-a fost teamă”

Unicul gol al meciului desfășurat sâmbătă la Reșița a fost marcat de căpitanul Unirii Slobozia, Constantin Toma, în minutul 61, mingea șutată de acesta fiind deviată de zid și surprinzându-l pe Mario Contra, chiar fostul său coechipier din sezonul trecut.

În prelungiri, Serge Ekollo (90+1) a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene, după ce a comentat la adresa arbitrului Sorin Vădana, a lăsat Unirea în inferioritate numerică, însă CSM Reșița nu a reușit să înscrie golul egalizator.

La conferința de presă de după joc, Adrian Mihalcea a spus că a urmărit CSM Reșița în două meciuri amicale, l-a impresionat, iar din această deplasare își propusese ca Unirea să nu piardă.

”Mă bucură această victorie, mă bucură aceste trei puncte. Știu ce înseamnă Liga a 2-a și știu ce înseamnă să acumulezi puncte încă din prima etapă. Suntem obișnuiți cu lucrul acesta. Sincer, m-am speriat de evoluția celor de la Reșița din perioada de pregătire, pentru că am avut posibilitatea și am văzut două meciuri. Au arătat extraordinar de bine și mi-a fost teamă. Cumva, strategia noastră de astăzi a fost să nu pierdem. Dacă s-ar fi terminat egal poate că eram la fel de bucuros. Și, după prima repriză, cred că aș fi fost mulțumit. A doua ne-a aparținut în totalitate. S-a văzut experiența ligii și calitatea individuală a jucătorilor mei în repriza a doua și am reușit să câștigăm. Scorul putea să fie mult mai mare, am avut în a doua repriză trei-patru situații, numai că Contra a decis, între ghilimele, să nu fie scorul mai mare”, a spus antrenorul Unirii Slobozia.

Unirea Slobozia țintește play-off-ul și apoi… ”Dumnezeu cu mila!”

După două sezoane la rând în care a evoluat cu echipele pe care le-a antrenat în play-off-ul Ligii 2, cu Unirea Slobozia și apoi cu Gloria Buzău, cu aceasta din urmă evoluând chiar în baraj de promovare, dar pierzându-l cu UTA, Mihalcea spune din start că obiectivul său la trupa ialomițeană este o clasare la finalul sezonului regular între primele șase formații. Apoi, ”Dumnezeu cu mila!”, după cum declară chiar fostul atacant.

”Oricum, este un început greoi, vedeți că toate echipele și-au schimbat loturile destul de mult și încă nu se delimitează o parte dintre echipele celelalte, nici nu aveam cum. Dar, vizavi de joc, în mare parte sunt mulțumit, și pe această căldură infernală au făcut un efort remarcabil și i-am felicitat. I-am felicit pentru joc, pentru victorie, dar nicidecum nu s-a terminat campionatul aici.

Play-off-ul este primul nostru obiectiv. După, Dumnezeu cu mila! În play-off e un alt campionat, dar e frumos acolo, e alt ritm. Să vedem dacă putem sau ce se va întâmpla pe parcurs. Play-off-ul este obiectivul nostru și cred că anul acesta sunt opt echipe de valori apropiate, care se bat pentru aceste șase locuri. Păcat de neconcordanța aceasta cu cei care nu au drept de promovare. Sportiv, bravo lor dacă ajuns în situația aceea. Vizavi de competiție, am niște semne de întrebare, pentru că, la un moment dat, nu mai ai pentru ce să tragi. Am exemple de anii trecuți”, a spus Mihalcea, care în această primăvară, din postura de antrenor al Gloriei Buzău, a văzut două cartonașe roșii în play-off. Prima dată după ce a ”furat” mingea unui jucător advers și l-a împiedicat să reia jocul de la margine, iar a doua oară după ce s-a dus să încurce iar un jucător să repună mingea de la margine și a simulat o lovitură, trântindu-se pe gazon și rostogolindu-se caraghios.

Ekollo ia primă și amendă după jocul de la Reșița. Unirea Slobozia stă bine financiar

Adrian Mihalcea a vorbit și despre ce sancțiune îi va pregăti lui Serge Ekollo pentru eliminarea prostească suferită în prelungiri, când a comentat o decizie a arbitrului și s-a ales cu un al doilea cartonaș galben primit în a doua repriză. El a fost introdus pe teren începând cu repriza secundă.

”Ekollo, cel care a fost eliminat, a intrat foarte bine în joc, dar a avut o altercație prostească cu arbitrul. Cu siguranță că va plăti, la fel cum are primă de joc, în același fel va fi amendat pentru cartonașul roșu primit”, a afirmat, citat de Radio Reșița, Mihalcea, care a răspuns și la curiozitatea jurnaliștilor privind situația financiară a clubului: ”Avem la Slobozia o stabilitate financiară și drept urmare am reușit să atragem jucători buni. Nu putem oferi salarii de 5-6 mii de euro, dar avem o liniște în jurul echipei din punct de vedere financiar. Forța grupului contează la noi. De asemenea, contează să ai și jucători de Liga 2 în echipă. Îmi doresc ca jucătorii să pună capul în contră, vreau să am câini în teren, deoarece acesta este stilul meu de a antrena. Nu sunt un antrenor care se bazează pe posesie.”

Unirea Slobozia: D. Rusu – Aioanei (Dorobanțu 90+4′), I. Dinu, Pospelov, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Șt. Pacionel (Ekollo 46′) – Cojocari (Ibrian 68′), Vlăsceanu, Atanase (Zukanovic 46′) – Afalna (Bîrnoi 81′). Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – Mih. Lemnaru, Mih. Șandru, Milotin.

Viitorul Pandurii, următorul adversar al Sloboziei în Liga 2

În primul meci oficial al noului sezon, Mihalcea a început în primul ”11” cu șapte jucători noi: Rusu, Aioanei, Pospelov, Pacionel, Cojocari, Vlăsceanu și Atanase. Dintre cei introduși pe parcurs, noutăți au fost Zukanovic și Bîrnoi, în timp ce pe bancă au rămas Georgescu și Milotin.

În etapa a 2-a a Ligii 2, Unirea Slobozia va juca acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, echipă care în prima rundă a remizat pe teren propriu cu Campionii FC Argeș, scor 0-0.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-pierdut-meciul-revenirii-in-liga-2-calin-cheregi-dupa-esecul-cu-unirea-slobozia-era-clar-ca-doar-o-greseala-de-genul-asta-poate-sa-pecetluiasca-rezultatul-final-19278964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-inceput-noul-sezon-cu-o-remiza-contra-argesului-19278943

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

Marius ANGHEL 06 Aug. 2023, 22:17 Liga 2
Pe aceeași temă