Viitorul Pandurii a dat peste cap așteptările încă din prima etapă a Ligii 2: a încurcat Argeșul! Călin Cojocaru: ”Tot respectul pentru Pelici, dar nu cred că s-a văzut vreo diferență între noi”

Marius ANGHEL 05 Aug. 2023, 17:23 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a produs o semi-surpriză în prima etapă a noului sezon al Ligii 2, ediția 2023-2024. Cu toate că a debutat pe teren propriu, echipa gorjeană era văzută cu șansa a doua în partida cu retrogradata din prima ligă Campionii FC Argeș, după cum chiar antrenorul Călin Cojocaru afirma înaintea jocului.

0-0 s-a încheiat meciul dintre Viitorul Pandurii și CFC Argeș.

Călin Cojocaru, după remiza cu Argeșul: ”Un egal convenabil”

Înaintea partidei cu Argeșul lui Alexandru Pelici, Călin Cojocaru anunța că jucătorii săi pornesc cu șansa a doua, dar spunea și faptul că ”vom fi prezenți și noi pe stadion și nu să ne uităm la meci, ci să le dăm o replică cât mai bună. Am încredere în băieții mei și vom fi montați sută la sută pentru acest meci. Nu ne temem deloc de FC Argeș, așteptăm cu încredere meciul și o să dăm totul pe teren”.

Iar pe teren replica echipei gorjene a fost una pe măsura așteptărilor antrenorului. Cele două formații s-au anulat reciproc, au avut fiecare câteva situații de a înscrie, însă portarii Robert Geantă și Cătălin Straton au fost de neînvins de această dată.

După jocul desfășutat pe stadionul Municipal ”Constantina Diţă” din Târgu Jiu, Călin Cojocaru a declarat remiza drept una ”convenabilă”.

”După aspectul jocului, pot să zic că este un egal convenabil, dar, după aspectul primei reprize, cred că ne-a aparținut, cred că am avut mai multe ocazii de gol clare. Într-adevăr, în repriza a doua ne-am retras, nu am mai avut forță pe faza ofensivă, dar nici adversarul nu a reușit să-și creeze ocazii clare de gol.

Am muncit mult în cele șapte săptămâni de pregătire, atât stafful tehnic, cât și stafful administrativ și cred că am făcut un loc competitiv, cu jucători tineri, cu dorință de afirmare. Am și jucători cu experiență, dar și tineri cu ceva experiență la Liga a 2-a. Suntem un mixt bun și consider că am prestat astăzi un fotbal bun, iar dacă ne luăm după număr de ocazii noi am avut ocaziile mai clare. Dar, după aspectul jocului, e clar că e un egal echitabil”, a concluzionat antrenorul echipei Viitorul Pandurii în cadrul emisiunii Sport Arena de Weekend, transmisă de Metropola TV.

  • Aducând vorba de stafful administrativ, Cojocaru a fost întrebat de moderatorul emisiunii care sunt componenții acestui staff, fiindcă nu îi cunoaște, clubul fiind foarte secretos la acest capitol. Antrenorul a refuzat să ofere detalii. Potrivit unui anunț făcut pe pagina de Instagram a clubului, în data de 31 iulie, după înmormântarea fostului antrenor Florin Bejinaru, președintele celor de la Viitorul Pandurii ar fi Călin Vladimirescu, un fost delegat al echipe în sezoanele trecute. Acesta este soțul Luciei Vlamidirescu, o altă apropiată a patronului Nicolae Sarcină, cea care în trecut a fost președintele clubului Luceafărul Oradea, altă echipă condusă din umbră de afaceristul gorjean.

Cojocaru nu se ”hazardează” în pronosticuri!

Din cele șase meciuri desfășurate până acum în prima etapă a noului sezon al Ligii 2, Viitorul Pandurii este una dintre cele două gazde care nu au pierdut. Trupa gorjeană a remizat cu Campionii FC Argeș, scor 0-0, în timp ce Unirea Dej a reușit o victorie in extremis acasă, scor 1-0, cu nou-promovata CSM Alexandria.

”Am întâlnit un adversar puternic, cu un antenor foarte bun, cu experiență la Liga a 2-a, are foarte multe promovări Pelici. Tot respectul pentru el, dar, cum am spus, nu cred că s-a văzut vreo diferență între noi”, a mai spus Cojocaru, care a fost întrebat și despre ceea ce se dorește la Viitorul Pandurii, dacă nu se țintește mai sus, având în vedere că evoluează pe un stadion nou și are parte de condiții bune.

”Nu vreau să mă hazardez în pronosticuri, e doar primul meci, o luăm pas cu pas, meci cu meci, ne focusăm pe etapă în parte și vrem să scoatem cât mai mult de la fiecare meci. Cum a spus, avem o echipă tânără, cu dorință de afirmare, o să muncim și o să arătăm fotbal în continuare. Cred că astăzi a fost un meci plăcut atât telespectatorilor, cât și spectatorilor”, a fost răspunsul cu fentă al lui Călin Cojocaru.

Cinci jucători noi în primul ”11” aliniat de Călin Cojocaru

În primul meci din noul sezon, Viitorul Pandurii a avut în primul 11 cinci jucători noi.

Au debutat ca titulari Davide Jozic (KNK Fuzinar – Slovenia), David Savu (CS Dinamo), Arian Mrsulja (OFK Vrsac – Serbia), Onni Tiihonen (Poli Timișoara) și Patrick Andreaș (Ripensia), iar pe parcursul jocului au intrat și noutățile Dragoș Popa (U Craiova) și Claudiu Moisie (Campionii FC Argeș), dar și Eduard Croitoru, adus de la echipă secundă a clubului.

Marian Cristea (CSȘ Craiova) și Ianis Mihart (Metaloglobus), celelalte două achiziții din această vară, nu s-au aflat în lot.

Viitorul Pandurii în meciul cu CFC Argeș: Rob. Geantă – Jozic (Dr. Popa 81′), Dav. Savu (Moisie 64′), Mrsulja, Godja – Dănescu (Buțurcă 64′), Brînzan (cpt.), Acolatse, Tiihonen – Vulpe (Gîrbiță 81′), Andreaș (Ed. Croitoru 81′). Rezerve neutilizate: Krupenschi – Core, N. Geană, Pîrcălabu.

În etapa a 2-a, Viitorul Pandurii va juca în deplasare la Unirea Slobozia, sâmbătă, de la ora 11:00. Ialomițenii au început cu dreptul noul sezon, câștigând cu 1-0 în deplasare la nou-promovata CSM Reșița.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-pornit-ca-din-tun-la-tunari-in-noul-sezon-al-ligii-219278933-19278933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-jucat-amical-cu-ciucas-tarlungeni-19278929

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-despre-achizitiile-facute-de-viitorul-pandurii-19278839

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-si-promovare-19278804

Marius ANGHEL 05 Aug. 2023, 17:23 Liga 2
Pe aceeași temă