Amânarea meciului cu Petrolul, regretată la Arad: ”UTA era pregătită să joace, să înceapă acest șir de finale. Nu ne pică deloc bine.” Laszlo Balint explică de ce echipa sa nu va desfășura nici de această dată un amical

Autor: Liga2.ro Publicat: 03 Jul. 2020, 10:26 Liga 2
Amânarea meciului cu Petrolul, regretată la Arad: ”UTA era pregătită să joace, să înceapă acest șir de finale. Nu ne pică deloc bine.” Laszlo Balint explică de ce echipa sa nu va desfășura nici de această dată un amical

Pur și simplu UTA-ei nu i se arată să revină pe teren după atâtea luni de absență cauzată de epidemia de coronavirus. După ce nu și-a găsit niciun partener de întrecere pentru meciuri amicale, fiind – de altfel – singura formație din play-off-ul ligii secunde ce nu a disputat un astfel de joc, „Bătrâna Doamnă” nu are parte nici de partida pe puncte cu Petrolul.

Șase ploieșteni au fost diagnosticați cu coronavirus după testările de miercuri, iar Federația Română de Fotbal nu a mai așteptat rezultatele retestării de ieri și a amânat oficial partida pentru o dată ce se presupune a fi în săptămâna 13-19 iunie. Asta, bineînțeles, dacă fotbaliștii în cauză ori sunt confirmați negativi la retestări, ori se negativează în săptămâna ce urmează. Petrolul e izolată în acest moment, peste cinci zile urmează o nouă testare a tuturor persoanelor și dacă prezența virusului SARS-CoV-2 nu mai e de actualitat echipa își poate relua competiția.

Laszlo Balint: ”Nu e plăcut să începi plat-off-ul cu o amânare, dar sănătatea are mereu prioritate”

Până una alta, Laszlo Balint și elevii săi, care așteaptă, la rândul lor, rezultatele testelor, au fost nevoiți să-și schimbe încă odată planurile. „Ne pare rău că s-a întâmplat asta, nu e incomod doar pentru Petrolul, ci și pentru noi și tot fotbalul românesc. UTA era pregătită să joace, să înceapă acest șir de finale, iar acum ne aflăm în postura de a improviza din nou. E o situație neplăcută, nu ne pică deloc bine, dar nu putem controla aceste lucruri. Ne vom relua antrenamentele, trebuie să rămânem cumva conectați și deja concentrați pe următorul meci, cel de peste o săptămână, cu Turris Turnu Măgurele. Până una alta, le dorim sănătate celor de la Petrolul, sperăm să fie totul în regulă și să ne întâlnim cât de curând pe gazon, acolo unde ne simțim cu toții bine. Nu e plăcut să începi plat-off-ul cu o amânare, dar sănătatea are mereu prioritate”, a declarat Laszlo Balint, citat de Sport Arad.

Automat, meciul weekendului nu se mai joacă sâmbătă, la Arad, ci vineri, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Elveția). UTA își vrea înapoi punctele înjumătățite prin decizia CEX a FRF, dar Balint susține că el și jucătorii săi își văd oricum treaba lor.

„Sigur că e importantă hotărârea de vineri, însă, indiferent de ceea ce decide, noi încă mai avem de câștigat niște puncte și vrem să le câștigăm cât mai repede. Nu s-a putut cu Petrolul, trebuie să ne îndreptăm de acum atenția spre Turris”, a fost scurtul comentariu al antrenorului „roș-albilor”.

UTA nu joacă amical nici de această dată: ”Pur și simplu nu avem cu cine”

Nejucând cu Petrolul, pentru arădeni s-ar fi deschis posibilitate disputării unui joc amical, cu divizionarele secunde din zonă, Ripensia, ASU Poli și CSM Reșița, reunite recent. Protocolul spune clar, nu poți desfășura partide de niciun fel, nici măcar amicale, dacă nu ai trei testări la activ și acel cantonament cu circuit închis de 14 zile. Vă dați seama că am fi dorit și noi să ne verificăm potențialul, să căptăm un și mai bun ritm de joc, însă pur și simplu nu avem cu cine. Ne vom continua programul de antrenamente, sperând să putem începe cât mai repede competiția”, a adăugat Balint.

În fine, „principalul” arădenilor a confirmat faptul că sezonul s-a încheiat pentru Bogdan Stancu, iar în ceea ce-l privește pe Marius Tomozei: „Medical e bine, dar trebuie să avem grijă, să nu-i forțăm prea mult revenirea în special pe un teren sintetic ca al nostru. Fizic mai are ceva restanțe față de colegii săi, dar până joi va sta mai bine”, a încheiat antrenorul liderului ligii secunde.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Liga2.ro Publicat: 03 Jul. 2020, 10:26 Liga 2
Pe aceeași temă