„Am îmblânzit fiarele”. Țălnar îi consumă la maxim pe „stegari”

Marius ANGHEL 10 Aug. 2016, 12:56 Liga 2

Antrenamentul de marți dimineață al echipei FC Brașov a fost mai greu decât cele din perioada din cantonamentul de la Tărlungeni. După încălzire, jucătorii au avut parte de un antrenament fizic pe care, cu siguranță, nu-l vor uita rapid. Serii de alergări, forță, sprinturi, gărdulețe și exercițiile cu benzile TRX i-au stors efectiv de puteri pe jucători, care au căzut lați la final. Masorul Gică Vișinescu a avut și el parte de un program fizic intens, ținând cont că a trebuit să facă mai multe curse pentru aducerea baxurilor cu apă pe gazon!

„Am îmblânzit fiarele. Am profitat de faptul că meciul cu Juventus București se va disputa duminică și am decis să încarc puțin bateriile băieților. Știu că nu este ușor, dar noi avem mulți jucători în lot care sunt în urmă cu pregătirea, astfel că trebuie să recuperăm din mers timpul pierdut”, a spus antrenorul Cornel Țălnar.

„Ne-a pus cu botul pe labe”

Chiar dacă antrenamentul i-a solicitat la maxim, jucătorii sunt conștienți că au carențe mari la pregătirea fizică. „Ne-a pus cu botul pe labe nea Cornel. Așa antrenament nu-l vom uita toată viața. E greu, dar ne va prinde bine în viitor”, au comentat jucătorii, care la final au avut parte de dușuri reci, asta pentru că centrala de la stadion s-a stricat după inundația de duminică seara.

Centrală nouă la stadion

Oficialii lui FC Brașov au promis că vor achiziționa o altă centrală. „Am cumpărat deja o centrală nouă, iar miercuri aceasta va fi montată”, a precizat Vasile Dochița.

Pentru meciul de duminică cu Juventus București, Cornel Țălnar nu va putea conta pe serviciile fundașului central Ioan Șerban, care va fi suspendat o etapă după cartonașul roșu încasat în jocul cu Sepsi Sfântu Gheorghe. La antrenamentul de ieri a lipsit mijlocașul Laurențiu Manole, cel care a acuzat o indigestie, astfel că a rămas la București. Cel mai probabil, Manole va reintra astăzi în programul de pregătire al echipei.

Transferurile nu se opresc

Antrenorul „stegarilor” nu este pe deplin mulțumit de lotul pe care-l are acum la dispoziție și cere conducerii să mai aducă jucători. Țălnar ar mai vrea să aducă un fundaș dreapta sub 21 de ani, un fundaș central, un mijlocaș central și un atacant. Pentru postul de fundaș central, Cornel Țălnar și Paul Enache au încercat să-l aducă pe Andrei Marc de la Dinamo, jucător care nu intră în vederile lui Ioan Andone. Salariul dinamovistului, dar și faptul că acesta are oferte din Rusia și Serie B sunt însă impedimente majore în trecerea lui Marc la Brașov.

Pe lista celor de la FC Brașov se află și fundașul dreapta Robert Băjan (20 ani) de la Farul Constanța. Băjan, fost internațional de juniori, se află în litigiu cu Farul și așteaptă să fie declarat jucător liber de contract. Pentru aducerea lui Băjan, oficialii lui FC Brașov vor avea concurență serioasă, de serviciile jucătorului fiind interesați cei de la Pandurii, dar și Steaua II.

Un alt tânăr jucător dorit de FC Brașov, Cristi Raiciu de la Rapid, este disputat de mai multe cluburi din Liga 1, astfel că totul depinde de agenta jucătorului, Anamaria Prodan. Și atacantul Vali Lemnaru se află în continuare pe lista „Țânțarului”, rămâne însă de văzut dacă fotbalistul va accepta condițiile financiare oferite de FC Brașov.

Iulian Popa: „Am ales cu sufletul, pentru că am avut oferte tentante chiar și din Liga 1”

FC Brașov a dat o adevărată lovitură pe piața transferurilor, reușind să-l achiziționeze pe mijlocașul Iulian Popa. După un sezon excelent în Giulești, unde a fost golgheterul echipei, Iulian Popa nu s-a putut bucura de promovarea în Liga 1, asta pentru că Tribunalul București a decis intrarea clubului feroviar în faliment. Dezamăgirea a fost una imensă, mai ales că toți jucătorii Rapidului au pierdut sume important de bani.

„Popică” luase chiar în calcul varianta retragerii, însă la insistențele lui Vasile Dochița și Cornel Țălnar, mijlocașul a acceptat să se alăture proiectului de la Brașov, asta cu toate că brașoveanul a fost dorit și de echipe din Liga 1. „Am fost extrem de dezamăgit de ce s-a întâmplat în această vară cu Rapidul. Să promovezi și să vezi cum toată munca de un an de zile se năruie printr-o decizie a Tribunalului a fost o adevărată lovitură. Am pierdut și mulți bani, dar nu este pentru prima oară în cariera mea. Acum am revenit acasă, la FC Brașov. Am ales cu sufletul pentru că am avut oferte tentante chiar și din Liga 1. Am fost convins de cei din actuala conducere de la FC Brașov, în special de Vasile Dochița, în care am mare încredere. Acum doi ani când am fost nevoit să plec de la Brașov era o altă conducere, alți oameni, și nu vreau să-mi mai amintesc de problemele pe care le-am avut atunci. Vin cu inima deschisă la Brașov, aici este familia mea și acesta a fost argument în decizia de a semna cu FC Brașov. Cei care mă cunosc știu că eu atunci când intru pe teren dau totul pentru echipă. Sper să joc cât mai bine și să aduc un plus de valoare echipei. Cu multă muncă și cu un grup unit ne putem propune promovarea, pentru că locul lui FC Brașov este în Liga 1″, a spus Iulian Popa, după ce a semnat ieri contractul cu FC Brașov.

Un alt jucător dorit de șefii lui FC Brașov, atacantul Sabrin Sburlea, va semna miercuri contractul. „Iulian Popa a semnat, urmează ca miercuri să semnăm și cu Sburlea”, a spus Vasile Dochița, directorul general al FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 10 Aug. 2016, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă