„Am ajuns să numărăm zilele rămase până la start”

06 Mar. 2012, 13:19 Liga 2

O pauza competițională de aproape patru luni. O pauză XXL, condiționată de cele două amânări succesive ale returului ligii secunde; de pe 3 martie pe 10 și, ulterior, pe 17. Intrați, în sfârșit, în linia dreaptă a pregătirilor, jucătorii FCM Bacău așteaptă cu nerăbdare reluarea campionatului. „Am ajuns să numărăm zilele rămase până la start. Ne dorim cu toții să vină primul meci, cel cu Farul Constanța, pentru a simți din nou gustul unui meci oficial după atâtea antrenamente și jocuri de verificare”, a declarat căpitanul FCM Bacău, Gabriel Boghian, la finalul ultimului test din inter-sezon, câștigat de echipa sa cu scorul de 4-2 contra Aerostarului.

– Boghi, știi cum se spune: mult a fost, puțin a mai rămas. Cum vi s-a părut această perioadă de pregătire?
– Întotdeauna, pregătirea de iarnă este una solicitantă, însă cea din acest an a fost cu atât mai dificilă cu cât returul s-a amânat în două rânduri. A avut de suferit și ciclul de antrenamente, ne-a fost și noua greu, dar, fiind fotbaliști profesioniști, a trebuit să ne adaptăm situației. Important este că am beneficiat de condiții foarte bune de pregătire.

– Decizia de a amâna reluarea campionatului ți s-a părut justă?
– Fără îndoială. Dacă nu s-ar fi amânat returul, am fi evoluat pe terenuri foarte proaste, care ar fi influențat și evoluția echipelor, dar și rezultatele.

– Ce aștepți de la retur?
– Să fie unul mai bun decât turul pentru noi, ca echipă. Cred că există toate premisele în acest sens. Am arătat de altfel, și în meciurile de verificare, că suntem pe drumul cel bun. Mai avem de pus la punct unele aspecte de ordin tehnico-tactic pe care sunt convins că le vom rezolva până la ora jocului cu Farul.

– Achizițiile Farului Constanța, prima voastră adversară, vă îngrijorează sau vă motivează?
– Sigur că ne pun în gardă, dar, în primul rând, ne motivează. Atunci când joci contra unor fotbaliști precum Vali Badea sau Paraschiv, pentru a da două exemple, realizezi cu mai multă exactitate la ce nivel te afli. Personal, consider că este un avantaj pentru noi că începem cu un adversar precum Farul, care s-a întărit în tentativa de a ataca promovarea.

– Cum estimezi șansele lor de a promova?
– Eu pornesc de la faptul că sunt egali cu noi în clasament și că va conta foarte mult ce vor face în primele etape ale returului. Ca un pronostic, cred că le vom tăia din elan pe 17 martie, la meciul direct.

– Cum comentezi revenirea la sistemul cu trei retrogradate în loc de 5?
– În ce ne privește, nu cred că vom mai simți presiunea luptei pentru evitarea retrogradării. Oricum, rămâne de văzut și ce se va întâmpla cu echipele despre care s-a spus că se vor retrage. Personal, eu cred că și Săgeata Năvodari, și Victoria Brănești vor continua, fie și cu juniorii.

Sursa: Deșteptarea

06 Mar. 2012, 13:19 Liga 2
Pe aceeași temă