Alin Minteuan crede că CSM Reșița merita victoria în meciul cu Rapid. Antrenorul nu regretă că nu a ajuns pe banca giuleștenilor și nu le dă șanse la promovare: ”Dacă noi le-am pus probleme, asta spune cam totul”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2020, 11:50 Liga 2

La a treia încercare, CSM Reșița cu Alin Minteuan antrenor a reușit să obțină un rezultat pozitiv într-un meci desfășurat în deplasare. Partida de la Buftea cu Rapid i-a adus formației bănățene un punct, după un 0-0 înregistrat în urma unui joc în care Alin Dudea și compania s-au concentrat mai mult pe apărare, să nu ia gol.

Puține au fost ocaziile și de o parte și de alta în meciul dintre Rapid și CSM Reșița, însă mai aproape de gol au fost bănățenii, chiar înainte de pauză, la două șuturi ale lui Buș (42 și 45), la unul dintre ele Drăghia scăpând mingea în față, însă Astafei a fost prins pe picior greșit și nu a putut trimite în plasă din 4 metri. Pentru giuleșteni, Hlistei a fost jucătorul care a tot încercat să-l învingă pe Codrea, însă n-a fost nici pe aproape să marcheze.

Alin Minteuan, după ce CSM Reșița a remizat cu Rapid la Buftea: ”Mă bucur că nu am primit gol”

La finalul partidei desfășurate joi seară la Buftea, antrenorul echipei CSM Reșița, Alin Minteuan, a început prin a spune că punctul obținut de jucătorii săi este unul meritat, cu toate că, apoi s-a contrazis, e de părere că meritau să câștige. Minteuan a spus și că a ales partitura defensivă pentru jocul cu Rapid în mod expres.

”Este un punct, un punct meritat. Dacă stau să mă gândesc mai bine, cred că am pierdut încă două. În opinia mea, meritam să câștigăm în seara asta. Am avut ocazii. Am acceptat această dominare a Rapidului, știam că sunt extrem de puternici de la mijloc în sus. Am reușit să-i surprindem și pe fazele fixe. Am avut, mă repet, oportunitatea de a înscrie. Nu am făcut-o, asta e. Până la urmă, mă bucur că nu am primit gol, pentru că în meciurile din deplasare de până acum în permanență am luat un gol și cu golul ăla am și pierdut. Nu am luat gol, ne ducem cu un punct din două deplasări (n.r. – CSM Reșița a avut două meciuri consecutive în deplasare, la Constanța și Buftea, iar între ele nu s-a întors la Reșița, ci a rămas chiar la Buftea). Normal că nu sunt mulțumit, dar nu avem încotro, asta e”, a spus Alin Minteuan, care în primele două meciuri din deplasare petrecute pe banca Reșiței a înregistrat două înfrângeri: 0-1 la CS Mioveni și 0-1 la Farul Constanța.

Fostul antrenor secund sau interimar al CFR Cluj a vorbit și despre motivul pentru care a acceptat să preia CSM Reșița, schimbând apoi, brusc, subiectul și spunând despre meciurile din deplasare pe care le-a condus la noua echipă, din care a obținut un punct din nouă posibile.

”În primul rând am fost convins de președintele Cristi Bobar să vin să merg acolo. Cum am mai spus-o, lotul pe care îl are m-a făcut să merg acolo. Bineînțeles că sunt anumite probleme, sperăm să le corectăm pe parcurs. A fost greu. Deplasare la Constanța, două zile, în fiecare zi câte șapte ore. Aici, totuși, ne-am odihnit un pic, am avut timp să pregătim un pic mult mai bine acest joc, dar trebuia să câștigăm astăzi”, a declarat Minteuan.

Minteuan nu regretă că n-a ajuns antrenor la Rapid și nu crede în promovarea giuleștenilor

Inevitabil, știindu-se că în vară a fost unul dintre antrenorii căruia i s-a propus să preia echipa Rapid, după despărțirea acesteia de Dan Alexa, Alin Minteuan a fost întrebat și despre situația actuală a formației giuleștene, care este condusă de șase meciuri de interimarul Mihai Iosif, după ce Adrian Iencsi a fost demis. Mai exact, despre șansele Rapidului la promovare.

”Nu vreau eu să vorbesc de Rapid. Este greu. Ca să poți să promovezi trebuie mult mai mult. Adică, dacă noi… (n.r. – CSM Reșița), nu pot să spun că suntem o echipă slabă, pentru că, în opinia mea, locul nostru nu este acolo, atât de jos, le-am pus probleme, asta spune cam totul despre șansele la promovare ale Rapidului”, e de părere Minteuan.

Actualul antrenor al Reșiței nu regretă faptul că nu a fost numit la Rapid. ”Nu am niciun regret. Asta a fost în momentul respectiv. A fost decizia lor, nu mă mai interesează. Sunt la acest club, la CSM Reșița, și vreau să ne ridicăm cât mai sus. Nu este un nivel rău, adică sunt și fotbaliști cu calitate, un campionat destul de fizic, se muncește foarte mult. Ați văzut și în această seară. Ambele echipe s-au implicat fantastic. Deci nu este ușor”, a mai spus Alin Minteuan.

CSM Reșița, abia pe locul 17 în Liga 2 și cu un singur meci rămas de jucat în 2020

Cu 15 puncte acumulate în 13 meciuri desfășurate în 14 etape, CSM Reșița ocupă locul 17 din 21 în clasamentul Ligii 2. Echipa a fost eliminată din Cupa României, astfel că nu joacă în acest weekend, iar ultimul meci din 2020 îl are la data de 5 decembrie, pe teren propriu, de la ora 12:00, cu Ripensia Timișoara, în etapa a 15-a, ultima stabilită în acest an.

Cu Alin Minteuan pe bancă, CSM Reșița a înregistrat două victorii pe teren propriu (1-0 cu Concordia Chiajna și 2-1 cu ”U” Cluj), un egal în deplasare (0-0 cu Rapid) și două eșecuri tot în deplasare (0-1 cu CS Mioveni și 0-1 cu Farul Constanța).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-csm-resita-se-joaca-de-la-ora-1830-la-buftea-giulestenii-nu-au-amintiri-placute-de-la-ultimul-meci-cu-banatenii-in-regie-19159679

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-ratat-sansa-sa-urce-pe-locul-2-dar-mihai-iosif-nu-e-suparat-dupa-remiza-cu-csm-resita-nu-s-a-rupt-nimic-orice-punct-e-bun-atat-s-a-putut-mesajul-transmis-contestatarilor-19159760

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1400-dunarea-calarasi-si-viitorul-pandurii-pot-urca-pe-podium-asu-poli-pare-sa-aiba-o-misiune-facila-si-sa-se-apropie-din-nou-de-lider-19159391

Marius ANGHEL 27 Nov. 2020, 11:50 Liga 2
Pe aceeași temă