Alexandru Ioniță a sclipit la faza penalty-ului egalizator din meciul UTA – Petrolul. ”Dacă vrem să fim campioni, trebuie să arătăm și să jucăm ca niște campioni”

Autor: Liga2.ro Publicat: 16 Jul. 2020, 18:02 Liga 2
Alexandru Ioniță a sclipit la faza penalty-ului egalizator din meciul UTA – Petrolul. ”Dacă vrem să fim campioni, trebuie să arătăm și să jucăm ca niște campioni”

După două succese cu 3-0 în sezonul regulat, UTA nu a mai putut trece de Petrolul și în play-off-ul ligii secunde, remizând la scorul de 1-1, după ce ploieștenii au condus. Mai mult, jucătorii echipei arădene au făcut poate cea mai slabă repriză din „gestiunea” Laszlo Balint, fără a avea nicio ocazie clară de gol.

Lucrurile s-au mai îndreptat după pauză, când, coincidență sau nu, pe teren au apărut Alexandru Ioniță și Alexandru Oroian, care i-au înlocuit pe Ciprian Rus și David Miculescu. Ioniță chiar a dat pasa de efect pentru pătrunderea lui Buhăcianu, fază la care s-a dictat penalty-ul din care a egalat Romario Moise.

„S-a văzut schimbarea de la pauză, pentru că, atât eu, cât și Oroian ne-am dorit să demonstrăm că merităm să jucăm titulari. Și cred că așa trebuia să începem meciul și nu aveam probleme astăzi”, a considerat experimentatul atacant, care a trecut în cariera sa și prin Bundesliga, la FC Koln.

Alexandru Ioniță a intrat la pauza meciului cu Petrolul și a pasat decisiv la faza în care Buhăcianu a obținut penalty. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Alexandru Ioniță: ”Ne-au prins bine aceste prime două meciuri”

Considerațiile lui Alex Ioniță despre ceea ce ar trebui să se întâmple în „alb-roșu” au mers mai departe. „Ar trebui să conștientizeze toată lumea din vestiar că, dacă vrem să fim campioni, trebuie să arătăm și să jucăm ca niște campioni. Ne-au prins bine aceste prime două meciuri, mai ales că nu am avut amicale. Cel puțin din ce am văzut eu din tribună în prima repriză se vede o creștere în jocul nostru. Nu e problemă că jucăm luni la Mioveni, trebuie să fim pregătiți. Toate meciurile sunt importante, sunt cinci finale, nu mai contează cu cine joci. Toate echipele sunt de valoare apropiată, face diferența mentalitatea și cine își dorește mai mult să câștige”, a adăugat „vârful ” de 30 de ani la finalul meciului cu Petrolul.

1142 de minute a apărut Ioniță pe gazon pentru „roș-albi” în actuala stagiune a ligii secunde, trecându-și în cont 5 goluri și 7 assisturi. În 22 de partide a fost utilizat de antrenorul Laszlo Balint, doar în 13 dintre ele începând ca titular.

Sursa: Sport Arad

Autor: Liga2.ro Publicat: 16 Jul. 2020, 18:02 Liga 2
Pe aceeași temă