Alexandru Dandea a mers la Minaur Baia Mare cu gândul salvării de la retrogradare: ”Când aici se făcea performanță, eu eram mic”

Andrei PASCU 27 Jan. 2023, 12:22 Liga 2
Alexandru Dandea a mers la Minaur Baia Mare cu gândul salvării de la retrogradare: ”Când aici se făcea performanță, eu eram mic”

Minaur Baia Mare a organizat o conferință de presă în care a prezentat achizițiile din această iarnă. Printre jucătorii cu nume aduși de conducerea maramureșenilor se numără Alexandru Dandea, singurul dintre cei șapte care a vorbit, precizând și motivele pentru care a ales echipa din Maramureș.

Alexandru Dandea a ales Minaur Baia Mare pentru colaborările cu Mihai Iosif și Vasile Miriuță din trecut

Versatilul fotbalist în vârstă de 35 de ani a recunoscut că în alegerea sa au contat colaborările trecute cu doi dintre oamenii de la Minaur Baia Mare, cu Mihai Iosif și Vasile Miriuță, care au prezentat jucătorii aduși până acum, în această iarnă, în conferința de presă.

Alexandru Dandea a lucrat cu Iosif la Rapid, iar cu Miriuță în momentul în care era legitimat la FC Hermannstadt.

Fundașul central a mai jucat de-a lungul carierei la CSM Râmnicu Vâlcea, CS Turnu Severin, Dinamo, Metalul Reșița, Astra și CS Comunal Șelimbăr. De altfel, actualul sezon a fost început chiar la CS Comunal Șelimbăr, unde a jucat în 14 din cele 16 etape disputate în 2022.

Dandea are și un titlu în CV, cu Astra, în 2016.

Alexandru Dandea vrea să salveze Minaur Baia Mare de la retrogradare

Deși Minaur Baia Mare nu se află într-o situație prea bună în Liga 2, Dandea are speranțe că va reuși, alături de noii săi colegi, să se salveze de la retrogradare și sezonul următor va fi abordat, eventual, de maramureșeni cu un alt obiectiv, poate chiar prinderea unui loc de play-off.

Am o vârstă, am venit aici pentru că am lucrat cu domnul Mihai Iosif la Rapid, am făcut-o foarte bine și cu Vasile Miriuță la Sibiu, am avut o perioadă foarte bună. Nu a fost o decizie grea să vin aici.

Despre Baia Mare, fotbalistic, când aici se făcea performanță, eu încă eram mic și nu pot să spun că știu foarte multe. Am jucat de câteva ori aici, primul meci când eram la Vâlcea și am pierdut promovarea.

Sper să facem o echipă competitivă, să ne îndeplinim obiectivul pentru acest sezon.

Fiecare meci va fi decisiv, nu s-au strâns prea multe puncte. Mai avem trei etape, contra a trei echipe foarte bune de Liga 2, care își doresc să promoveze. Vor fi meciuri foarte grele, după care vine play-out-ul.

Sperăm să ne încărcăm bateriile și să facem o figură frumoasă, să rămânem în Liga 2, acesta e obiectivul”, a punctat Alexandru Dandea la conferința de presă.

Mihai Iosif, pariu pe ”o sticlă de pălincă”. Promite că va salva Minaur Baia Mare de la retrogradare

Mihai Iosif e încântat de jucătorii pe care i-a primit până acum, dar a făcut apel și la suporteri, să vină în număr mare la meciurile de acasă și să susțină jucătorii. A scos în evidență și modul în care a interpretat conducerea perioada de după venirea sa, cu condițiile puse la dispoziție, fiind foarte mulțumit.

Ca o glumă, antrenorul a făcut pariu pe o sticlă de pălincă în momentul în care a vorbit de șansele Minaurului Baia Mare de a se salva de la retrogradare.

Pentru a ne îndeplini obiectivul, e nevoie de toată lumea din oraș, conducere, să asigure condițiile optime pentru a îndeplini obiectivul. Se fac eforturi mari pentru a reuși să aducă salariile la zero. Eu, stafful tehnic și jucătorii trebuie să ne dăm inima pentru Minaur, iar suporterii trebuie să fie alături de noi.

Trebuie un tot unitar și, cu siguranță, când îl vom avea, vom reuși. Fac pariu pe o sticlă de pălincă pe faptul că ne vom salva de la retrogradare”, a spus Mihai Iosif.

Pariul lui Vasile Miriuță: fie se salvează Minaur Baia Mare de la retrogradare, fie pleacă

De partea cealaltă, când a venit vorba tot de obiectivul din acest sezon și salvarea de la retrogradare, Vasile Miriuță a făcut și el un pariu, anume că va pleca de la Minaur Baia Mare dacă nu va fi evitată retrogradarea, detaliu pe care l-a scos în evidență mai mereu, când a fost pusă problema menținerii în Liga 2.

Cu siguranță ne vom salva de la retrogradare, altfel nu-l mai veți vedea pe Vasile Miriuță aici. Însă, mă veți vedea și din vară la Minaur, ne vom salva sută la sută. Sunt unii care mă îndrăgesc, alții care nu mă îndrăgesc, dar din vară mă vor vedea în continuare.

Sunt maramureșean, am jucat la Minaur Baia Mare și chiar îmi doresc să ne salvăm, în primul rând pentru oraș, pentru suporterii pe care îi avem”, a punctat și Vasile Miriuță.

Minaur Baia Mare debutează în Liga 2, în 2023, cu Concordia Chiajna

Minaur Baia Mare are cinci meciuri fără victorie în Liga 2. După 3-0 cu CS Comunal Șelimbăr, a făcut două remize la rând, 1-1 cu Poli Timișoara și 2-2 cu Progresul Spartac, după care au venit două eșecuri la rând, 0-1 cu SC Oțelul și 1-2 cu Viitorul Pandurii. În runda a 16-a, ultima din 2022, a urmat remiza cu Unirea Dej, scor 1-1.

Minaur Baia Mare va mai întâlni în sezonul regular al Ligii 2, Concordia Chiajna (acasă), Steaua (deplasare) și Gloria Buzău (acasă), toate confruntările fiind programate pentru 2023.

Video: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-si-a-prezentat-achizitiile-fotbalisti-ca-de-jucatori-e-plina-tara-dupa-cum-spune-miriuta-printre-noutati-se-afla-si-fiul-antrenorului-cu-46-de-minute-jucate-in-19258821

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-maries-imprumutat-de-minaur-baia-mare-19258559

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-continua-transferurile-de-jucatori-originari-din-africa-timisenii-incantati-ca-au-luat-un-jucator-care-n-a-primit-nicio-sansa-la-cfr-si-nici-la-minaur-baia-mare-19258340

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-pluseaza-la-achizitii-cu-dandea-si-jarovic-gneba-a-revenit-si-el-la-baia-mare-primul-amical-a-cazut-19258278

Andrei PASCU 27 Jan. 2023, 12:22 Liga 2
Pe aceeași temă