Metaloglobus visează la promovarea în Liga 1. Alexandru Ciocâlteu: ”Suntem acolo și avem dreptul să sperăm.” Mijlocașul bucureștenilor nu concepe ”înghețarea” sezonului

Răzvan STÎNGĂ 17 Apr. 2020, 13:05 Liga 2

Data la care se va relua campionatul Ligii 2 este incertă, dar echipele speră ca sezonul să se termine cu meciuri jucate, nu cu ”înghețarea” competiției. Totul depinde de cât mai durează starea de urgență în România din cauza pandemiei de coronavirus. Dacă va fi prelungiră și după jumătatea lunii mai, întrecerea riscă să fie compromisă. Alexandru Ciocâlteu (30 de ani), mijlocașul echipei Metaloglobus București, își dorește reluarea sezonului, mai ales că formația sa are, pentru prima dată în istoria sa, șanse la promovarea în Liga 1.

Trupa pregătită de Marius Măldărășanu este la două puncte de locul secund, care duce în prima ligă. În 2020 a strâns șase puncte în trei meciuri jucate în Liga 2.

”Ne putem gândi și noi la promovare. Suntem acolo, în grupul fruntaș, și avem dreptul să sperăm. Avem o echipă bună la acest nivel competițional și cred că practicăm cel mai frumos fotbal din campionat. UTA este scăpată în câștigătoare dar lupta pentru locul secund va fi, în continuare, una extrem de interesantă. Eu aș vrea însă ca ierarhia finală să se stabilească doar pe teren”, a punctat Alexandru Ciocâlteu, citat de gsp.ro.

Alexandru Cristian Ciocâlteu a ajuns la Metaloglobus în vara anului 2019, după o scurtă perioadă petrecută la Aerostar Bacău. În acest sezon a evoluat în 21 de meciuri pentru bucureșteni, în 19 ca titular, și a înscris un gol, cu Concordia Chiajna (scor 1-1). În cariera sa, Ciocâlteu, originar din Sinaia, a mai jucat pentru Tricolorul Breaza, Conpet Ploiești, CF Brăila, FC Brașov, Racing Beirut (Liban), ASIL Lysi (Cipru), Dunărea Călărași și Petrolul Ploiești.


Alexandru Ciocâlteu e unul dintre jucătorii experimentați pe care îi are Metaloglobus. Foto: Gloria Buzău Fotbal

Marius Măldărășanu încearcă să promoveze în Liga 1 cu Metaloglobus

Despre șansele la promovare vorbea și Marius Măldărășanu, într-un interviu pentru Liga2.ro. Antrenorul recunoștea că Metaloglobus se gândește la accederea în prima ligă. Indiferent de modul în care se va termina sezonul, sistem play-off / play-out sau cel stabilit la începutul sezonului, echipa lui va încerca să producă surpriza și să termine campionatul peste formațiile considerate, teoretic, favorite.

”Orice decizie s-ar lua, vor exista nemulţumiri. Asta este clar. Aud că se va juca în sistem play-off / play-out. M-ar putea avantaja, că deja Metaloglobus, o echipă mică, va fi în continuare, la anul, în Liga a 2-a. Dar, dacă mă uit în clasament, suntem la două puncte de locul 2. În momentul în care se joacă cu play-off, atunci, luându-ne punctele cu Snagov, ne ducem deja la cinci puncte de locul 2. Asta însemnând că e foarte greu de recuperat cinci puncte în şapte etape, dacă, într-adevăr, se va juca pe acest sistem.

Oricum ai da-o, există nemulţumiri. Mă gândesc că am văzut pe mulţi, de la echipe care au probleme mai mari în clasament, mă refer la retrogradare, că unii spun că au jucat doar 22 de meciuri, alţii 23. Fiecare a fost avantajat sau dezavantajat de-a lungul timpului. De ce spun asta? Suntem echipe care am câştigat pe teren cu Daco-Getica, iar alte echipe au pierdut pe teren cu Daco-Getica şi în momentul în care ni s-au luat punctele noi am fost ăia dezavantajaţi. Şi acum văd că unii spun că au un joc în minus şi aşa mai departe. Mă refer la Reşiţa, sau ceva de genul. Oricum ai da-o, există nemulţumiri”, a spus Marius Măldărășanu pentru Liga2.ro.

Marius Măldărășanu e antrenor la Metaloglobus de la începutul acestui sezon de Liga 2, din vara anului 2019. Foto: Flaviu Buboi / Mediafax FOTO

Metaloglobus, la doar două puncte de al doilea loc direct promovabil

După 24 de etape desfășurate în Liga 2, Metaloglobus ocupă locul 7, cu 37 de puncte, la egalitate cu Rapid, care are însă un golaveraj mai bun. Bucureștenii conduși de Marius Măldărășanu sunt la doar două puncte de echipele clasate pe locurile 2 și 3, CS Mioveni, respectiv Turris Oltul, care duc la promovare directă, respectiv barajul de promovare.

Primele șapte clasate sunt foarte apropiate ca punctaj, iar șanse la promovare au UTA, ca mare favorită la prima poziție, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești, Rapid și Metaloglobus București. Dacă s-ar intra în play-off, atunci, pe lângă aceste șapte formații, ar mai prinde loc și Farul Constanța.

Foto: Metaloglobus București 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionat/marius-maldarasanu-e-pro-sistem-play-off-play-out-in-liga-2-si-crede-ca-nemultumiti-vor-fi-mereu-ar-stabili-un-clasament-final-un-pic-mai-sportive-cum-trece-financiar-metaloglobu-19128685

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-stoica-va-ramane-la-metaloglobus-si-in-sezonul-urmator-inteleg-ca-imprumutul-se-va-prelungi-pompiliu-stoica-spune-ca-fiul-sau-a-crescut-foarte-mult-in-liga-2-duelur-19129731

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Apr. 2020, 13:05 Liga 2
Pe aceeași temă