Alexandru Albu, transferat de Rapid! Cât încasează Concordia Chiajna de pe urma mutării, care mai păstrează 40 la sută din drepturile fotbalistului

Andrei PASCU 19 Jul. 2022, 17:32 Liga 2
Alexandru Albu, transferat de Rapid! Cât încasează Concordia Chiajna de pe urma mutării, care mai păstrează 40 la sută din drepturile fotbalistului

Concordia Chiajna l-a transferat pe Alexandru Albu la Rapid! Ilfovenii au rămas definitiv fără mijlocașul de 28 de ani, care a fost luat de echipa din prima divizie după ce a fost activată clauza de achiziție în valoare de aproximativ 150.000 de euro.

Alexandru Albu, transferat de Rapid de la Concordia Chiajna. A fost achitată clauza de cumpărare

Era clar că Rapid nu-l va pierde pe Alexandru Albu și că nu va rata șansa să îl transfere definitiv, ținând cont de faptul că avea primul cuvânt de spus în privința mutării, după ce l-a adus în vară trecută de la Concordia Chiajna, sub formă de împrumut, pentru 50.000 de euro.

În total, Concordia Chiajna s-a ales cu o sumă destul de importantă de bani de pe urma mijlocașului, în jur de 200.000 de euro, și era imposibil să îl mai aibă în lot ținând cont de faptul că a avut evoluții foarte bune în Liga 1 sezonul trecut. A jucat 34 de meciuri în prima divizie și a marcat de șapte ori.

Alexandru Albu a semnat pe doi ani cu Rapid

În anunțul făcut de impresarul lui Alexandru Albu, pe contul personal de Instagram, se precizează și durata contractuală a mijlocașului cu Rapid, doi ani.

Alexandru Albu a devenit jucătorul lui Rapid București pentru următoarele două sezoane printr-un transfer definitiv între Rapid și Concordia. Mult noroc, frate!”, a scris Bogdan Apostu pe Instagram, într-o traducere din limba engleză.

Concordia Chiajna mai păstrează 40 la sută din drepturile lui Alexandru Albu

Rapid nu are toate drepturile asupra lui Alexandru Albu, procentul de sută la sută, ci doar 60 la sută, urmând ca echipa Concordia Chiajna să păstreze în continuare procente din drepturile jucătorului, de 40 la sută.

Contractul dintre Rapid și Concordia Chiajna este plin de clauze, iar un detaliu interesant prevede că, dacă din diverse motive fotbalistul are probleme la Rapid, se poate întoarce în orice moment la Concordia Chiajna.

Albu este un jucător interesant prin prisma faptului că poate ocupa mai multe poziții pe teren, fundaș central, fundaș stânga, dar și mijlocaș la închidere. Pentru Rapid a jucat mai mult mijlocaș.

Concordia Chiajna a renunțat la Andrei Marc, dar l-a luat pe Andrei Burlacu

Concordia Chiajna a pierdut și alți jucători importanți în această vară, printre ei și fundașul și căpitanul din sezonul trecut, Andrei Marc, care a reziliat contractul cu ilfovenii deja și este foarte aproape de o altă echipă din Liga 2, de Dinamo.

La capitolul veniri, un nume de luat în seamă este cel al lui Andrei Burlacu, atacantul semnând deja cu Concordia Chiajna și fiind în lot în partida amicală cu Metaloglobus.

Concordia Chiajna în partida cu Metaloglobus: Chudy – Simion, Palmeș, Maric, Bușu, Pațurcă, Codrea, Mih. Constantinescu, Llullaku, Negoi, Ndiaye;
După pauză au mai întrat: Chesneau – Dumancic, Ghimfus, Ad. Voicu, Cocoș, Alexandrescu, R. Zamfir, Andr. Burlacu;

Concordia Chiajna mai are trei amicale

Concordia Chiajna are șase amicale disputate până acum: 0-4 cu FC Voluntari, 1-0 cu Dinamo, 1-2 cu Campionii FC Argeș, 2-3 cu Gloria Buzău, 1-1 și 1-3 cu Metaloglobus.

Joia aceasta, 21 iulie, formația lui Ianis Zicu va întâlni la Prejmer pe Gloria Buzău, iar tot în aceeași zi, la altă oră, la Zărnești, dă peste nou-promovata în Liga 3 Olimpic Zărnești. În data de 30 iulie are programat și un test cu Progresul Spartac.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

Andrei PASCU 19 Jul. 2022, 17:32 Liga 2
Pe aceeași temă