„Aleargă cu mingea la fel ca Hagi sau Messi!”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2013, 12:45 Liga 2

Daniel Pancu și Ilie Balaci au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Alex Ioniță II, noul puști teribil al Giuleștiului. La doar 18 ani, decarul vișiniilor a atras deja atenția mai multor cluburi din străinătate. Clubul i-a fixat deja prețul: un milion de euro

Posibilul transfer al lui Ioniță a fost cauza recentului scandal dintre Dinu Gheorghe, președintele Astrei, și Viorel Moldovan, antrenorul Rapidului

România e la barajul pentru Mondialul din Brazilia, cu un lot în mare măsură remaniat față de campania precedentă. Nu mai există Chivu, dar îl avem pe Chiricheș. Mutu mai mult nu mai e, dar a apărut Maxim. Sau Grozav. Ori Bogdan Stancu. Liga I a oferit naționalei o nouă generație de jucători, dar parcă lucrurile se mișcă din ce în ce mai greu. Numele expuse mai sus au ajuns în străinătate după cel puțin un sezon în întrecerea internă.

Acum, încercăm să identificăm alte nume din care Pițurcă să aleagă pentru viitor. Rotariu, de la Dinamo, ar fi unul, dar pare încă necopt pentru a se impune în echipa lui Stoican ca titular de drept. Un alt talent despre care a început să se vorbească tot mai des în ultima vreme este Alexandru Ioniță II. Numărul 10 al Rapidului, cel din cauza căruia Moldovan și Dinu Gheorghe au reaprins o dispută mai veche. „Doar Steaua poate să-l transfere!”, a zis „Vamă”, în timp ce Moldovan a parat: „Niciodată, în România! Ioniță va pleca doar la o echipă din străinătate”. Dar de ce e Ioniță atât de special?

„Încă se uită la Cartoon Network”

Se știe dintotdeauna că fotbaliștii de picior stâng au ceva aparte. Au execuții, driblează într-un anumit fel. Pentru a oferi părerea specialiștilor, ProSport a discutat cu Daniel Pancu, colegul său de cameră. „Înaintea meciurilor, eu mă relaxez ascultând muzică. La el este altceva, este încă copil. Când intru în cameră îl găsesc pe Cartoon Network!”, și-a început Pancone discursul. Apoi a trecut la lucruri mai serioase: „Ioniță aleargă cu mingea la picior la fel ca Hagi sau Messi! Are un control al mingii cu piciorul stâng foarte bun. El aleargă mai bine cu ea, decât fără ea. În curând, trebuie să ajungă la un club mare, cu fotbaliști mari!”.

Pentru că veteranul rapidist poate fi acuzat de subiectivism, i-am cerut părerea unui alt mare talent al fotbalului românesc: Ilie Balaci. Fostul internațional l-a văzut pe viu pe Alex, chiar joi, în meciul de Cupă, cu Petrolul (0-2). „Mi-a plăcut de el, se vede că are talent. Ar fi bine să mai stea la Rapid, dar cred că peste un an îl vom vedea la o echipă importantă. Ar trebui să paseze mai mult în fața porții. Cu Petrolul a avut două șanse, dar a procedat greșit când a încercat să le rezolve singur. Se va corecta, mai mult ca sigur, pe viitor!”.

Bogdan Stelea, selecționerul U 21, n-a răspuns la apelurile ProSport de ieri. „Stelică” a răspuns, indirect, atunci când l-a convocat pe Ioniță în premieră la victoria din Irlanda (1-0), de acum două săptămâni.

Rapid are un număr 10 cum n-am mai văzut de mult la noi în țară. Ioniță va ajunge mare, veți vedea
Mircea Bornescu, portar Petrolul

Ioniță aleargă mai bine cu mingea la picior, decât fără ea. Are un control foarte bun al balonului cu piciorul stâng
Daniel Pancu, mijlocaș Rapid

Articol scris de Victor Stoicescu și Iulian Vâlvoiu

Marius ANGHEL 04 Nov. 2013, 12:45 Liga 2
Pe aceeași temă