Alarmă pentru Roșu. Tănase a suferit o fractură deschisă și e incert pentru cantonamentul din Spania

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Jan. 2017, 13:15 Actualizat: 12 Jan. 2017, 13:16 Liga 2

Unul dintre titularii „Bătrânei Doamne” a încheiat nefericit un an care, din punct de vedere fotbalistic, i-a adus satisfacții importante. Ionuț Tănase (19 ani) și-a câștigat un tricou de titular în „alb-roșu” ca și mijlocaș central, dar începutul stagiunii de primăvară l-ar putea găsi pe bancă sau în tribună.

În penultima zi a lui 2016, aflat acasă, la Bascov (județul Argeș), juniorul UTA-ei a alunecat și a căzut pe mâna dreaptă. Medicii de la Urgență au constatat fractura deschisă la două dintre degete, i-au băgat tije, l-au cusut și l-au pus în ghips. Inițial, i-au spus că de abia după o lună de zile va putea da ghipsul jos, însă, după un control efectuat la Arad în această dimineață, Tănase a aflat că ar putea scăpa mai repede de chin.

„A fost consultat și s-ar putea ca la începutul săptămânii viitoare să i se scoată firele. Prin urmare, va putea începe alergarea, însă la joc nu se va putea băga doar după ce i se scot și tijele. Data acestei operațiuni e incertă acum, cum, de altfel, și includerea fotbalistului în lotul ce va pleca în cantonamentul din Spania la finalul lunii. Încercăm să fim optimiști, dar trebuie să luăm în calcul orice variantă”, a mărturisit Zsolt Nagy, șeful staff-ului medical al echipei fanion a Aradului.

Dacă nu va putea efectua stagiul de pregătire alături de colegii săi, începând cu 28 ianuarie, Tănase ar putea rata debutul campaniei de primăvară. Pentru Laurențiu Roșu, „închizătorul” era unul dintre punctele fixe ale echipei ca și junior, așa că va trebui să „coacă” din timp o altă soluție pentru primele meciuri pe puncte în 2017. Jorza e varianta cea mai la îndemână, având în vedere că fotbalistul de 17 ani joacă exact postul lui Ionuț Tănase, cu valențe ceva mai ofensive.

16 meciuri a evoluat Ionuț Tănase la UTA Bătrâna Doamnă în prima parte a sezonului Ligii 2, dintre care în 15 a pornit ca titular, iar în 5 dintre acestea a părăsit mai devreme terenul de joc, fiind înlocuit

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Jan. 2017, 13:15 Actualizat: 12 Jan. 2017, 13:16 Liga 2
Pe aceeași temă