Aerostar Bacău și-a confirmat prezența în Liga 2, dar nu a scăpat de probleme. ”Nu avem buget care să ne permită să terminăm campionatul”. Echipa nu are antrenor în acest moment

Răzvan STÎNGĂ 23 Jul. 2020, 17:02 Liga 2
Aerostar Bacău și-a confirmat prezența în Liga 2, dar nu a scăpat de probleme. ”Nu avem buget care să ne permită să terminăm campionatul”. Echipa nu are antrenor în acest moment

Aerostar Bacău și-a confirmat prezența în Liga 2, în sezonul următor. Clubul care a terminat Seria 1 din Liga 3 pe primul loc a avut și are probleme din punct de vedere financiar, dar a decis să nu rateze această șansă, a posibilității de a juca în eșalonul secund. Resursele de care dispune în acest moment echipa din Bacău nu îi permit să termine sezonul, a declarat președintele Doru Damaschin.

Doru Damaschin: ”Ne lipsește garanția unui buget care să ne permită să ducem la bun sfârșit un campionat de Liga 2”

În continuare, se vor căuta surse de finanțare, pentru ca Aerostar Bacău să își poată forma un buget care să îi permită să termine campionatul, dar și să-și îndeplinească obiectivul. Conducătorul speră să găsească înțelegere la autoritățile locale, dar și la mediul privat.

”Chiar dacă încă ne lipsește garanția unui buget care să ne permită să ducem la bun sfârșit un campionat de calibrul ligii secunde, ne-am înscris în competiție. Vom continua să depunem eforturi susținute pentru a beneficia de sprijinul comunității, atât la nivelul autorităților locale, cât și al mediului de afaceri. Fără acest ajutor, fotbalul băcăuan nu poate progresa”, a declarat președintele clubului Aerostar Bacău, Doru Damaschin, pentru Deșteptarea.

În acest moment, singurii bani provin din fondurile proprii, după cum a punctat conducătorul echipei din Bacău în cursul săptămânii anterioare. Se pare că un prim demers a fost făcut de Aerostar Bacău. Mai exact, se dorește constituirea unui ”Consiliu al Seniorilor”, în care ar urma să intre anumite personalități fotbalistice din Bacău. Una din ele este Gheorghe Andrieș, fost antrenor și jucător al băcăuanilor. Acesta din urmă laudă curajul arătat de conducerea clubului pe care l-a reprezentat din teren și de pe banca tehnică.

”Este un pas foarte important pe care l-a făcut Aerostar. Mă bucur că Bacăul fotbalistic are din nou reprezentantă în Liga a 2-a”, a transmis Gheorghe Andrieș.

Aerostar Bacău, fără antrenor în acest moment. Doru Damaschin: ”Daniel Munteanu nu mai are contract cu Aerostar. Voi avea discuție cu el în acest sens”

Aerostar Bacău are și o altă problemă, cea a antrenorului. Daniel Munteanu, omul care a dus echipa din punct de vedere sportiv în Liga 2, și-a terminat contractul și până acum nu s-a decis între cele două părți dacă va fi prelungit sau nu. Doru Damaschin a precizat că nu a fost propusă o nouă înțelegere pentru că nu se știa care va fi traiectoria echipei din această vară, dacă va participa în Liga 2 sau va rămâne pentru cel puțin încă un sezon în Liga 3.

Potrivit conducătorului, acum va avea loc o discuție cu Daniel Munteanu, cu privire la prelungire. Dacă nu se va ajunge la un acord, atunci băcăuanii vor merge pe altă variantă și vor numi un nou ”principal”. Antrenamentele echipei din această săptămână au fost organizate fără Munteanu.

”E adevărat că Daniel Munteanu nu mai avea contract cu CS Aerostar, dar noi nu puteam să-i propunem prelungirea înțelegerii atât timp cât nu eram deciși în ce ligă vom evolua. Voi avea discuție cu el în acest sens. În cazul în care nu dorește să continue la Aerostar, vom găsi soluții”, a mai punctat președintele Doru Damaschin pentru sursa amintită.

Aerostar Bacău a terminat campionatul Ligii 3, în Seria 1, pe locul 1, la o diferență destul de importantă față de poziția secundă, Foresta Suceava. Avansul de șapte puncte a plasat-o în rândul formațiilor care pot promova direct în Liga 2, după suspendarea definitivă a eșalonului trei. Federația Română de Fotbal a decis ca toate locurile 1 din seriile Ligii 3 să urce direct, dacă au un avans mai mare de patru puncte față de următoarele clasate. Din cauza situației dificile cu finanțele se vede însă nevoită să caute soluții imediate pentru a vedea dacă poate termina campionatul în Liga 2.

Foto: Aerostar Bacău 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bani-aprobati-de-la-guvern-pentru-modernizarea-totala-a-stadionul-stiinta-lucrarile-la-arena-echipei-asu-politehnica-vor-dura-destul-de-mult-cat-costa-si-ce-capacitate-va-avea-19140627

https://liga2.prosport.ro/seria-1/intalnire-importanta-pentru-finalizarea-stadionului-rapid-arena-s-au-discutat-probleme-legate-de-configuratia-scaunelor-amplasarea-muzeului-si-respectarea-graficului-de-ex-19140591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-fc-u-craiova-a-umilit-csm-resita-intr-un-amical-in-care-a-condus-cu-5-0-un-lituanian-si-andrei-ciolacu-ultimele-noutati-ale-lui-eugen-trica-alexandru-pelici-a-gasit-motive-19140512

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cazuri-de-coronavirus-la-asu-politehnica-clubul-si-a-suspendat-antrenamentele-19140484

Răzvan STÎNGĂ 23 Jul. 2020, 17:02 Liga 2
Pe aceeași temă