Adrian Mutu, pe lista de antrenori doriți la Petrolul Ploiești: ”Lumea l-a iubit cât a fost aici! Poate fi o variantă”

Andreea VISU 18 Apr. 2021, 10:12 Liga 2
Adrian Mutu, pe lista de antrenori doriți la Petrolul Ploiești: ”Lumea l-a iubit cât a fost aici! Poate fi o variantă”

Adrian Mutu (42 de ani), selecționerul naționalei de tineret a României, este așteptat pe banca tehnică a echipei Petrolul Ploiești.

Fostul atacant a evoluat la Petrolul Ploiești în sezonul 2014-2015 al Ligii 1 (14 meciuri și 4 goluri) și acum ar putea fi o variantă pentru postul de antrenor al echipei din Liga 2.

Adrian Mutu, pe lista antrenorilor doriția de Petrolul

Costel Lazăr (58 de ani), președintele clubului Petrolul, a explicat de ce Adrian Mutu este o variantă de luat în calcul pentru postul de antrenor, ocupat acum de Octavian Grigore, după demisia lui Viorel Moldovan cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, după ratarea calificării în play-off-ul Ligii 2.

”Oful nostru e unul mare, pentru că așteptările erau altele. Am ratat play-off-ul, dar nu s-a ratat pe finalul sezonului regular, s-a ratat pe toată durata sezonului, când s-au pierdut foarte multe puncte. Dar trebuie să mergem mai departe, să promovăm în Liga 1 la anul. Avem o strategie, rămâne să clarificăm anumite lucruri, vom discuta despre buget, de organigramă, de mai multe aspecte.

Lumea l-a iubit pe Adi cât a fost aici, ca jucător, şi poate fi una dintre variantele de antrenor, dar, deocamdată, nu am început discuţiile. Luăm în calcul orice variantă în acest moment, avem multe nume pe listă, dar negocierile nu au început cu nimeni”, a declarat Costel Lazăr, potrivit LookSport.

În cariera de antrenor, Adrian Mutu a stat pe banca următoarelor echipe: FC Voluntari, Al Wahda și România U21. Cu echipa națională de tineret, ”Briliantul” a ajuns la turneul final european din Ungaria și nu a ieșit din faza grupelor, însă s-a întors acasă neînvins, după 1-1 cu Olanda U21, 2-1 cu Ungaria U21 și 0-0 cu Germania U21.

Adrian Mutu, Head Coach of Romania prior to the 2021 UEFA European Under-21 Championship Group A match between Germany and Romania at Bozsik Stadion on March 30, 2021 in Budapest, Hungary. Photo by David Balogh/Getty Images

Adrian Mutu, la Fiorentina?

Florin Manea, cunoscutul impresar, a vorbit, în presa din Italia, despre o posibilă numire a lui Adrian Mutu pe banca Fiorentinei.

”În opinia mea, pare un antrenor foarte bun. Are foarte multă experiență personală ca fotbalist, să nu uităm că a jucat la un nivel foarte mare. Chiar dacă nu a reușit să se califice la EURO, nu a pierdut niciun meci. Părerea mea este că poate deveni un antrenor foarte puternic.

Desigur că îl văd pe banca Fiorentinei. A scris istorie în Florența. Îl cunosc personal, suntem prieteni, și știu cât de mult iubește orașul și fanii. Mi-a spus că a refuzat Roma pentru dragostea pe care o poartă tricoului viola”, a declarat Florin Manea, pentru firenzeviola.it.

  • Petrolul a remizat ieri, scor 1-1 pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău, în etapa a 4-a a play-out-ului. ”Găzarii” au pierdut poziția de lider în Grupa B a play-out-ului în fața celor de la Viitorul Pandurii, cu care sunt la egalitate de puncte, 35, însă față de care au un golaveraj mai slab, 2-2 față de 8-8.
  • Pentru Petrolul urmează o săptămână cu două meciuri. Miercuri, 21 aprilie, de la ora 17:00, va juca la Târgu Jiu restanța din etapa a 3-a a play-out-ului, cu Viitorul Pandurii, iar în runda a 5-a va întâlni în deplasare, la 25 aprilie, de la ora 12:30, Unirea Slobozia.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-variante-de-antrenor-pentru-petrolul-doua-dintre-ei-sunt-sub-contract-clubul-ploiestean-nu-pare-grabit-sa-aleaga-noul-sef-al-bancii-tehnice-19177924

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-are-un-nou-vicepresedinte-dupa-indepartarea-conducatorului-implicat-intr-un-flagrant-de-dare-de-mita-noul-sef-fusese-propus-in-trecut-pentru-functia-de-presedinte-insa-suporterii-s-au-revo-19178254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-un-nou-pas-gresit-pe-ilie-oana-octavian-grigore-dupa-remiza-obtinuta-in-extremis-cu-scm-gloria-buzau-imbucurator-este-ca-nu-au-renuntat-19179975

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-patru-meciuri-din-play-out-incep-la-ora-1100-la-constanta-bucuresti-resita-si-bacau-19179835

Andreea VISU 18 Apr. 2021, 10:12 Liga 2
Pe aceeași temă