ADIO Farul. Se fac demersuri pentru înființarea unui nou club la Constanța. O echipă de lângă București urmează să se mute la malul mării

Marius ANGHEL 23 Jul. 2016, 19:54 Liga 2

Aflat într-o situație extrem de dificilă din punct de vedere financiar, pe punctul de a nu mai scăpa de faliment, clubul Farul Constanța are șanse mici să-și mai continue activitatea. Într-o discuție avută sâmbătă la stadion, după amicalul câștigat cu 3-2 în fața echipei Axiopolis Cernavodă, finanțatorul Giani Nedelcu a dezvăluit planurile pentru formarea unui nou club în Constanța. ACS Berceni ar putea să fuzioneze cu un nou club înființat în orașul de la malul mării, iar noua denumire să fie ACS Farul 1920 Constanța. Noul Farul ar urma să preia sigla, culorile și palmaresul FC Farul, club care în următoarea perioadă va intra în faliment și se va desființa, și să joace tot în Liga 2.

Datoriile de 700.000 de euro ale clubului Farul sunt considerate prea mari pentru a putea fi achitate, astfel că finanțatorul Giani Nedelcu va pune în practică un plan pentru crearea unui nou club la Constanța, care ar urma să aibă și sprijinul autorităților locale. La malul mării va ajunge ACS Berceni, echipă care a fost abandonată de primăria comunei căreia îi poartă numele și ai căror conducători au căutat în această vară variante pentru mutatea în altă localitate. Agentul de jucători Dumitru Tudor anunța în această săptămână că împreună cu Adrian Neaga și alți sponsori vor prelua echipa din Berceni, însă se pare că șefii clubului au găsit o variantă mai convenabilă, mutarea la Constanța.

„Din punctul nostru de vedere, Farul este mort. Cei de la club au trimis o hârtie prin care vor să înregistreze o societate nouă, ACS Farul 1920, care vrea să preia Berceniul. S-a spus că nimeni nu vrea să preia Farul. Sunt minciuni. Eu sunt cel care a intermediat, în multe momente, întâlniri între cei care conduc Farul și primăria Constanța. Întâlniri au fost, dar nimeni nu-și dorește să pună bani în joc și să conducă altcineva. Tot respectul pentru Giani Nedelcu. Este cel care ne împinge în prapastie, dar el ne-a ținut în viață atâția ani. Acum, la ora aceasta, este cel care greșește cel mai mult. Nu înțelege că 700.000 de euro este o sumă mică pentru un oraș precum Constanța. În ambiția lui, în loc să caute soluții, să caute oameni care să vină lângă el și să le dea soluții, preferă să închidă clubul sau să formeze o nouă societate care nu mai reprezintă clubul pe care îl iubim doar din ambiții”, a spus, la Sport Total FM, Sorin Mihăilescu, unul dintre liderii suporterilor constănțeni.

Mihăilescu (foto mic, primul din stânga, la ședința de la stadion) spune că suporterii FC Farul nu vor fi alături de noua echipă înființată după fuziunea cu ACS Berceni și că mai bine și-ar face singuri un club, după modelele care sunt la modă în această perioadă, gen ASU Poli, UTA B.D., FC Argeș 1953, FC Hermannstadt, etc. „Dacă Giani își duce ideea până la capăt și merge pe ACS Farul 1920, pe o fuziune cu Berceniul… Decât să susțin Berceniul, mai bine facem noi o echiăa, ne zbatem să recuperăm palmaresul și o luăm de la zero, așa cum a făcut-o UTA și alte echipe. Ei încearcă înregistrarea altei echipe, au anunțat și la minister. Este puțin dificil. În momentul în care ar putea face această asociere, nimeni din Constanța nu le va da dreptul să joace pe stadion. Giani Nedelcu omite cu bună știință acest lucru. Primăria a făcut actele, ca, în momentul în care se intră în faliment, să preia palmaresul, sigla și culorile. Și noi vom face la fel, ne vom bate să cumpărăm palmaresul printr-o firmă”, a mai spus suporterul.

Dumitru Tudor n-a mai reușit să preia ACS Berceni

Confirmarea că ACS Berceni ar putea să se mute la Constanța vine și din partea agentului Dumitru Tudor, care spune că a făcut actele pentru preluarea echipei ilfovene, însă apoi nu a mai reușit să ia legătura cu Paul Terteleac, unul dintre conducătorii formației din Berceni.

„Ieri ne-am întâlnit la stadion, am finalizat contractul pentru a fi semnat, l-am trimis părților. L-am trimis domnului Paul Terteleac, care e din partea clubului, așteptam un telefon pentru a ne vedea și să finalizăm lucrurile. Am stabilit niște lucruri, dar, de aseară, nu m-a mai sunat nimeni, nu mi-a răspuns la telefon. Nu știu ce să înțeleg. Au găsit alte soluții, nu le-o fi convenit contractul? Cine știe ce soluție au găsit ei peste noapte? Eu ce pot să le zic… Echipa se poate muta, dar nu-și poate schimba numele”, a declarat Dumitru Tudor la Sport Total FM.

FC Farul Constanța a încheiat campionatul Ligii 2 pe locul 5 în play-off-ul Seriei I, în timp ce ACS Berceni s-a clasat pe locul 2 în play-out-ul aceleiași serii.

Marius ANGHEL 23 Jul. 2016, 19:54 Liga 2
Pe aceeași temă