Abandon în Liga 3? Seria în care joacă Rapidul are șanse mari să rămână incompletă. Finanțatorul s-a retras și își condamnă jucătorii: „Aveam informații că se întâmplă lucruri necurate”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 17:45 Stiri

Nici nu a început bine și campionatul Ligii 3 ar putea rămâne incomplet. Mai exact, seria în care joacă Rapidul, FCSB 2, Progresul Spartac sau CS Afumați, are șanse mari să continue cu o echipă în minus începând din această etapă a 5-a.

În Seria a 2-a, astăzi, de la ora 17:00, ar fi trebuit să se joace meciul dintre CSO Bragadiru și ACSM Oltenița. Partida nu va avea însă loc, deoarece gazdele au mari probleme și au anunțat federația că nu vor organiza partida. Nou-promovara în Liga 3, campioana Ligii a 4-a Ilfov, a trăit agonizant de la câștigarea barajului din vară și până în acest moment, în care a desfășurat deja patru meciuri în acest sezon și nu a obținut niciun punct. Autoritățile locale din orașul de lângă București și-au retras sprijinul financiar, iar președintele Dumitru Tudor, alias Mitică Ciorbă, s-a săturat să susțină de unul singur echipa pe care a preluat-o în această vară.

Conducătorul echipei CSO Bragadiru spune că se retrage din cauza neseriozității reprezentanților primăriei din orașul ilfovean, că s-a săturat să își cheltuiască banii și că a simțit că jucătorii au făcut „lucruri necurate” în acest start de sezon.

„M-am săturat să mă lupt singur. Am avut, în vară, o discuție cu reprezentanții primăriei care m-au asigurat că putem evolua în Liga a 3-a pe stadionul din Bragadiru. Nu s-a putut face nimic din tot ce s-a promis, iar eu plăteam 1.000 de euro pentru închirierea stadionului Electromagnetica. Mai mult, aveam informații că se întâmplă și lucruri necurate la echipă, noi pierzând toate partidele de până acum la limită. Nu mai puteam duce treaba mai departe în această situație. Am anunțat astăzi FRF că nu vom organiza meciul cu Oltenița. Eu mă retrag, de săptămâna viitoare să vină cine vrea să ia echipa, primăria, un privat, orice, nu costă nimic. M-am săturat să fiu bătaie de joc pe banii mei”, a spus Mitică Ciorbă pentru IlfovSport.

După patru etape desfășurate în acest sezon, CSO Bragadiru ocupă locul 15, penultimul, în clasamentul Seria a 2-a, în care lider este Rapid, cu 10 puncte, și e la egalitate cu CS Afumați și Unirea Slobozia. Ilfovenii nu au niciun punct acumulat până acum, însă au un golaveraj superior celor de la Delta Dobrogea Tulcea, ultima clasată, 2-6 față de 0-17.

Până acum, echipa antrenată de Mihai Stoica înregistrase următoarele rezultate: 1-2 cu FCSB 2 (a), 0-1 cu Sportul Chiscani (d), 0-1 cu CS Făurei (a) și 1-2 cu CS Medgidia (d).

În această etapă va pierde la „masa verde” meciul de pe teren propriu cu ACSM Oltenița, iar în cazul în care, în următoarele zile, nu-și găsește un nou investitor sau Dumitru Tudor nu va reveni asupra deciziei de a se retrage, iar în runda a 6-a va înregistra a doua neprezentare, atunci FRF va dicta excluderea sa din campionat. Rezultatele obținute până acum vor fi anulate, iar în fiecare etapă, echipa care urma să joace cu Bragadiru va sta.

Nu va fi însă primul abandon în acest sezon. Chiar în ziua în care a început campioantul, Gauss Bacău a anunțat FRF că nu-și continuă activitatea, iar forul condus de Răzvan Burleanu a luat decizia de a o înlocuit cu FC Botoșani 2, pentru ca Seria 1 să nu rămână incompletă. Această situație nu poate fi pusă în practică și în cazul celor de la CSO Bragadiru, deoarece sezonul a început deja.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 17:45 Stiri
Pe aceeași temă