Rică Neaga, acționar la ACS Berceni. Gruparea ilfoveană și-a început antrenamentele și a găsit unde să joace în Liga 2

Marius ANGHEL 21 Jul. 2016, 18:14 Liga 2

ACS Berceni, echipă care nu va mai continua să joace în comuna căreia îi poartă numele după ce noul primar a refuzat să o ajute financiar, a reușit în cele din urmă să dea start pregătirii pentru noul sezon al Ligii 2. Gruparea înscrisă în noul campionat al eșalonului secund va evolua tot în Ilfov, la Popești Leordeni, iar antrenamentele și le va face pe stadionul Rocar.

Dumitru Tudor, managerul general al lui ACS Berceni din a doua parte a sezonului trecut, și Adrian Neaga, ajutați de alți sponsori, vor conduce echipa care în acest moment îl are antrenor tot pe Răzvan Rotaru.

„În afară de mine, mai este și Rică Neaga, fostul jucător. Noi doi vom fi principalii acționari. Se va implica și el financiar. În afară de noi, mai avem și niște sponsori pe care ne bazăm. Am vorbit deja, urmează să fie gata actele într-o zi – două. Le vom semna pentru a putea face și contractele de sponsorizare. Pentru a nu întârzia absolut nimic, după discuția de ieri, am dat drumul la antrenamentele, în condițiile în care FRF nu vrea să amâne deloc începerea Ligii 2, în care, după câte știu eu, mai mult de 16 echipe nu s-au înscris (n.r. – în realitate, pentru a participa în noul sezon al Ligii 2, s-au înscris 24 de echipe, dacă o punem la socoteală și pe ACS Poli, formație care a fost primit în Liga 1). FRF mai mult obstrucționează campionatul decât să-l ajute. Noi vom mai aduce jucători, dar dacă FRF nu va amâna startul, va fi foarte greu pentru noi. Ne vom antrena pe Rocar și vom juca la Popești. Sper să nu ne încurcăm cu actele. Paul Terteleac va rămâne în club, nu concep să lucrez fără el”, a declarat Dumitru Tudor la Sport Total FM.

Ștefan Stana, fostul președinte al lui ACS Berceni și unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, e sceptic în privința supraviețuirii echipei. „M-aș bucura foarte mult să se întâmple acest lucru. Sincer să fiu, eu sunt puțin sceptic. Va fi foarte greu să nu ai o bază sportivă acasă”, a spus Stana.

Rotaru așteaptă garanții că echipa poate încheia campionatul pentru a semna

Antrenamentele echipei sunt conduce în continuare de antrenorul Răzvan Rotaru, însă acesta spune că nu va semna niciun contract până când nu va primi mai multe garanții.

„Nu sunt antrenorul echipei din Berceni în acest moment. Nu neg că am fost la antrenament împreună cu staff-ul meu, dar, mai departe, aștept ziua de luni. Sunt ajutat de Fane Țîră, de Nelu Prună și Daniel Stanciu e antrenor cu portarii. Antrenamentele se vor face zi de zi pe stadionul Rocar. Cei care vor să preia echipa m-au rugat să încep antrenamentele. Am înțeles că Dumitru Tudor va prelua echipa.

La primul antrenament am avut 16 jucători. Jucătorii s-au pregătit după un program bine stabilit, sunt la niște parametri optimi. Sunt jucătorii rămași din vechea echipa și câteva noutăți: Epaminonda, Fâșie, Cătălin Țîră, Bogdan Oprea. Am cerut anumiți jucători și îmi doresc ca aceștia să fie plătiți la zi, chiar dacă sunt bani mai puțini. Eu nu am semnat nimic și nu voi semna nimic până când nu voi avea toate garanțiile că această echipă va putea începe și va putea termina campionatul ligii a doua. Pare clar că echipa va rămâne în liga a doua, de aceea m-am și înhămat la acest lucru, dar, în acest moment, Răzvan Rotaru este liber de contract, pentru că nu vreau să se mai întâmple ca în sezonul trecut. Echipa s-a salvat de la retrogradare sâmbătă și duminică s-a desființat. Eu am înțeles că vom juca la Popești Leordeni. Vă spun ceea ce știu. Prea multe detalii nu cunosc nici eu, sunt promisiuni că se vor face anumite lucruri, dar eu aștept fapte”, a comantat și Răzvan Rotaru la Sport Total FM.

Marius ANGHEL 21 Jul. 2016, 18:14 Liga 2
Pe aceeași temă