Adunarea Creditorilor a decis ca Oțelul să-și continue activitatea fotbalistică. În ce condiții ar putea participa gălățenii în Liga 2

Adunarea Creditorilor a decis ca Oțelul să-și continue activitatea fotbalistică.** În ce condiții ar putea participa gălățenii în Liga 2

Cel puțin din punct de vedere teoretic, echipa de fotbal Oțelul Galați a evitat intrarea în faliment pentru următoarele două luni. La Adunarea Creditorilor societății Fotbal Club Oțelul SA, aflată în insolvență, astăzi s-a votat pentru continuarea activității fotbalistice. Din cei patru creditori care și-au transmis punctul de vedere, doar Direcția Generală a Finanțelor Publice București s-a pronunțat pentru intrarea imediată în procedura de faliment.

Societatea de asigurări Astra, care deține 45,16 din totalul creanțelor, a aprobat continuarea activității pe o perioadă de două luni, timp în care administratorul judiciar să prezinte o analiză detaliată privind un posibil transfer de activitate.

De asemenea, Primăria Municipiului Galați și Arcelor Mittal s-au pronunțat pentru continuarea activității fotbalistice, cu precizarea din partea combinatului că este împotriva susținerii acesteia din fonduri asigurate de creditori.

Cu excepția Finanțelor, celelalte trei entități au cerut susținerea activității din vânzarea bunurilor FC Oțelul SA care nu sunt indispensabile.

În ceea ce privește cererile jucătorilor de reziliere a contractelor de muncă, în condițiile în care sunt salarii restante de mai mult de 90 de zile, Adunarea Creditorilor s-a pronunțat pentru cedarea acestora la alte echipe sub formă de împrumut.

De asemenea, s-a respins propunerea de transfer fără plată a jucătorilor din Centrul de Copii și Juniori și s-a aprobat întocmirea unui nou plan de reorganizare care să fie prezentat instanței de judecată la termenul programat în data de 6 aprilie.

Activitatea echipei de seniori este suspendată până pe 25 februarie, iar în partea a doua a campionatului ligii secunde, cu prima etapă programată pe 27 februarie, Oțelul ar putea continua trimițând în teren aproape numai juniori, în condițiile în care aproape toți seniorii din lot au plecat la alte formații.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚
 

Pe aceeași temă