Comitetul Creditorilor al FC Oțelul a decis: jucătorii sunt lăsați să plece „împrumut”. Deciziile luate de ArcelorMittal, Primărie și ANAF

Comitetul Creditorilor al FC Oțelul a decis: jucătorii sunt lăsați să plece
  • ArcelorMittal și Primăria au respins varianta dezafilierii și au votat pentru un nou plan de reorganizare, în timp ce ANAF a cerut falimentul


 Adunarea Comitetului Creditorilor FC Oțelul SA, reconvocată pentru miercuri, 3 februarie, a decis ca jucătorii să fie lăsați să plece la alte echipe imediat, dar nu după rezilierea contractelor, ci sub formă de împrumut, până la vară. Cum pentru majoritatea jucătorilor contractele expiră la sfârșitul acestui sezon, practic ei devin jucători liberi în urma acestei decizii. Reamintim că activitatea echipei de seniori a fost suspendată până la data de 25 februarie, adică fix cu două zile înainte ca partea a doua a sezonului din Liga 2 să se reia.

Dintre cei trei membri ai Comitetului Creditor, Agenția de Administrare Fiscală (ANAF) s-a pronunțat pentru deschiderea procedurii de faliment, ținând cont că „fonduri pentru desfășurarea activității nu există” și că administratorul judiciar nu a precizat numele unor potențiali investitori și nici documente din care să rezulte intenția certă a acestora de a prelua acțiunile Fotbal Club Oțelul SA.

În ceea ce privește stabilirea unei agende de dezafiliere și situația jucătorilor, inclusiv cei de la Centrul de Copii și Juniori, ANAF a precizat că aceste aspecte nu intra în competența Comitetul Creditorilor.

În schimb, ceilalți doi membri, ArcelorMittal și Primăria Municipiului Galați, au avut puncte de vedere asemănătoare, astfel că acestea au fost majoritare și s-au transformat în decizii ale Comitetul Creditorilor.

ArcelorMittal și Primăria s-au pronunțat pentru continuarea activității fotbalistice până la data de 6 aprilie 2016, când este termen de judecată în procesul de insolvență, pentru a se evita dezafilierea de la Federația Română de Fotbal, variantă care ar împiedica redresarea debitorului (FC Oțelul SA) și acoperirea pasivului acestuia. Pentru fondurile necesare conservării patrimoniului și plății salariilor, se recomandă valorificarea bunurilor vandabile. În cazul jucătorilor, cei doi membri s-au pronunțat pentru varianta împrumutării acestora la alte cluburi.

De asemenea, ArcelorMittal și Primăria au susținut că este neapărat necesară revizuirea planului de reorganizare. În ceea ce privește punctul de pe ordinea de zi referitor la „stabilirea procedurii de negociere cu investitorii care au solicitat participarea la majorarea de capital social”, s-a solicitat administratorului judiciar să comunice creditorilor ofertele potențialilor investitori.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă