Acasă, ca în deplasare. Jucătorii echipei Gloria Buzău, apostrofați de fani în meciul cu CSM Slatina. Cristi Pustai: ”Nu simțim susținerea, sunt oameni care înjură din minutul zero”. Antrenorul, analiza primului joc al sezonului fără victorie

Răzvan STÎNGĂ 20 Aug. 2022, 19:47 Liga 2

Gloria Buzău nu mai are punctaj maxim după etapa a 3-a a Ligii 2, când a întâlnit CSM Slatina.

Oltenii au reușit să scoată un punct în deplasare cu formația lui Cristian Pustai, meciul fiind interesant în ultimele 10 minute, când s-au și marcat singurele două goluri ale confruntării, care s-a terminat 1-1.

Gloria Buzău s-a împiedicat de CSM Slatina. Reacția lui Cristian Pustai

Gloria Buzău a jucat ofensiv, mai ales că era favorită în duelul cu CSM Slatina. Cu toate acestea, nici de această dată acțiunile nu au mers așa cum își dorește Cristian Pustai, lucru pe care l-a remarcat chiar în primele dueluri ale sezonului, cu Ripensia și cu Metaloglobus.

În plus, Gloria Buzău a fost aproape de înfrângere în fața oltenilor, chiar dacă rezultatul ar fi fost nemeritat. CSM Slatina a deschis scorul în minutul 81, prin Marius Neicu, dar formația gazdă a restabilit egalitatea pe final, în minutele adiționale, în 90+2, prin Valentin Alexandru.

Dat fiind faptul că buzoienii au fost cu inițiativa și cu atacurile poziționale, Pustai a accentuat faptul că spre finalul confruntării elevii săi au fost obosiți, iar temperatura ridicată a amplificat starea. În ultimele minute, Robert Sălceanu chiar a acuzat starea de oboseală și căldura și nu a mai putut juca.

Cristian Pustai, după Gloria Buzău – CSM Slatina 1-1: ”Nu simțim susținerea publicului, sunt oameni care te înjură din minutul zero”

Pustai vrea mai multă implicare și din partea oamenilor care vin la stadion, să încurajeze echipa. Spectatorii nu numai că nu încurajează echipa, dar câțiva vin să înjure.

Asta e tendința în ultima vreme în fotbalul românesc. E mult mai ușor să închizi spațiile, să ai spații pe contraatac, să joci pe contraatac, dar, așa cum am spus, cel puțin repriza a doua am dominat-o și îmi pare rău că nu am putut să marcăm. Poate ieșeam la joc și alta era soarta.

Într-un fel e bine că e un punct, se adună lângă celelalte. E un pic de trac, probabil că se va elimina, dar problema e că nu simțim susținerea publicului, sunt anumiți oameni care te înjură din minutul zero. Nu neapărat pe mine, pentru că sunt învățat, nu trebuie să am dialog cu tribuna și nu o să am niciodată, dar jucătorii ar vrea și ei să simtă un pic de empatie, să fie împinși de la spate.

Galeria începe să se formeze, am avut-o și la Metaloglobus, să sperăm că vom avea și mai departe, dar la pretențiile pe care le avem suntem la început.

(N.r. – Dacă e mulțumit de schimbările făcute în timpul meciului) În general, când faci schimbări, vrei ca jucătorul care intră de pe bancă să aducă prospețime, mai ales pe temperaturile acestea, când e foarte, foarte cald, se face multă risipă de efort. Mai ales că era o echipă pe care trebuia să o desfacem pe margini și un rol important au avut cei doi tineri, Pîrvulescu și Sălceanu.

De la efort, Sălceanu nici nu a putut să mai joace. Vali a dat gol, dar e foarte greu pentru el, nu e sută la sută, trebuie să mai prindă minute. Mi-ar plăcea să îl am pe orice centrare, pe orice fază fixă, dar trebuie să-l aducem la o formă mai bună. Sunt jucători care au venit mai târziu.

A intrat Vali Munteanu și am făcut și alte schimbări pentru atac. Am dominat întreg jocul, dar să sperăm că va fi din ce în ce mai bine”, a spus Cristian Pustai.

  • Gloria Buzău, cu CSM Slatina: R. Stoian (cpt.) – Sg. Pîrvulescu, Wiktorski, Vîrtej, Sălceanu – Trebotic, Cârstocea (Neicuțescu 78′) – Al. Munteanu (Val. Alexandru 70′), Rz. Matiș (Honciu 61′), Cr. Ciobanu – Blejdea (Val. Munteanu 61′)
    Rezerve neutilizate: Alb. Popa – Oteliță, A. Lopez, Gaitan, Uțiu

Cristian Pustai, despre meciul următor, cu FK Miercurea Ciuc: ”A pierdut play-off-ul la limită anul trecut”

Gloria Buzău are un nou meci în deplasare în etapa a 4-a, cu FK Miercurea Ciuc, în deplasare. Pustai se așteaptă la un duel dificil:

Nu există meci ușor, dar pe acesta îl anticipăm ca fiind dificil. A pierdut play-off-ul la limită anul trecut, a avut un start mai greu, dar ne-am revenit ambele și am fost la luptă pentru play-off.

E abia etapa a 3-a, avem 7 puncte, să sperăm că ne vom descurca mai bine pe teren propriu în următoarele meciuri, iar din afară să luăm cât mai multe puncte”.

Gloria Buzău, cu 7 puncte după trei meciuri

Gloria Buzău are 7 puncte după trei runde. În primele două etape a obținut victorii, 1-0 cu Ripensia și 3-1 cu Metaloglobus. CSM Slatina are 4 puncte, în primele două meciuri înregistrând o victorie, 3-0 cu Concordia Chiajna, și un eșec, 1-2 cu Steaua.

Foto și video: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-surprinde-iar-si-mai-obtine-un-rezultat-important-prestatie-buna-cu-gloria-buzau-si-parcurs-peste-asteptari-in-liga-2-daniel-oprescu-daca-avem-rabdare-putem-face-lucruri-foart-19241897

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-csm-slatina-incepe-de-la-ora-1300-cristian-pustai-se-asteapta-la-un-meci-dificil-cu-oltenii-19241530

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-zi-plina-cu-meciuri-in-esalonul-secund-doua-dintre-cele-patru-formatii-cu-punctaj-maxim-intra-la-joc-de-la-ora-1100-19241517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-cs-comunal-selimbar-incepe-la-ora-1800-viitorul-pandurii-dinamo-are-startul-de-la-ora-1845-19241647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-viciere-de-rezultat-decizii-controversate-luate-de-arbitrul-catalin-busi-in-unirea-dej-poli-iasi-penalty-dupa-o-simulare-de-amatori-si-un-rosu-contestat-cum-au-reactionat-antrenor-19241640

Răzvan STÎNGĂ 20 Aug. 2022, 19:47 Liga 2
Pe aceeași temă