A învins cancerul și s-a dedicat „sportului rege”: „Sunt bolnav de fotbal”

Publicat: 12 Sep. 2011, 11:46 Actualizat: 12 Sep. 2011, 11:48 Liga 2
A învins cancerul și s-a dedicat „sportului rege”:  „Sunt bolnav de fotbal”

Cristian Dulca nu lasă niciun moment impresia unui om care până de curând s-a luptat cu cancerul. La mijlocul lui august, lui Dulca i se extirpa o tumoare canceroasă din zona peritoneală, după ce, în urmă cu trei ani, suferise o intervenție asemănătoare la testicule. Recidiva din acest an nu l-a descurajat și, după o nouă operație, antrenorul Deltei pare să-și fi recăpătat definitiv pofta de fotbal. Supărarea de după meciul pe care echipa sa, Delta Tulcea, l-a pierdut sâmbătă cu 1-0, pe propriul teren, în fața Viitorului Constanța, nu știrbește din speranțele pe care fostul fundaș rapidist le are pentru promovare.

– Până de curând ați avut probleme serioase de sănătate. Cum vă simțiți după operația din august?
– A fost o etapă a vieții mele pe care, din fericire, am depășit-o cu bine, fiindcă cei dragi mi-au fost tot timpul alături, iar susținerea lor m-a făcut puternic. Acum sunt bine, dar mă îmbolnăvește fotbalul (râde).

– La finalul campionatului trecut ați legat 13 meciuri fără înfrângere, dar în acest sezon Delta nu merge prea bine. Ce se întâmplă?
– Au fost 14, dacă punem la socoteală și victoria din prima etapă, de la Mangalia! Jucătorii trebuie să-și revină cât mai curând, fiindcă nu este în regulă să avem două înfrângeri consecutive acasă. Obiectivul nostru este promovarea.

– Pe clujeni ați apucat deja să-i antrenați. Vă gândiți să preluați la un moment dat Rapidul, echipa al cărei căpitan ați fost?
– Normal că aș vrea ca într-o zi să revin în Giulești, fiindcă acolo m-am format ca jucător și am trăit o perioadă minunată. Dar visul meu cel mare rămâne să o conduc de pe bancă pe Universitatea Cluj, în Liga I, fiindcă nu am antrenat-o decât în eșalonul secund. Nu am ascuns niciodată faptul că această echipă este pe primul loc în inima mea.

– Dar ați jucat ani buni la CFR, marea rivală…
– Păi eu m-am apucat de fotbal la 14 ani. Tata m-a dus la Universitatea, dar antrenorul care m-a văzut i-a spus că nu prea am treabă cu fotbalul, așa că am ajuns la CFR. Dar CFR-ul era atunci o echipă mică, iar o rivalitate prea mare, practic, nu exista. În plus, am și acum acasă un interviu pe care l-am dat în 1988, pe când aveam 16 ani, și în care, deși eram legitimat la echipa „vișinie”, mă declaram fan înfocat al „șepcilor roșii”!

79 de meciuri a jucat Dulca pentru Rapid în Liga I, înscriind 10 goluri

3 trofee a câștigat Dulca în tricoul giuleștenilor: un titlu, o Cupă și o Supercupă

Le urez succes celor de la Delta, mai ales că acolo se află Dulca, un adevărat luptător
Gheorghe Hagi, patron Viitorul

Articol scris de Mircea Dominte

Publicat: 12 Sep. 2011, 11:46 Actualizat: 12 Sep. 2011, 11:48 Liga 2
Pe aceeași temă