A fugit de gloanțele războiului din Ucraina și se bucură de liniștea din România. Povestea juniorului Sviatoslav Donskoi, ajuns la Petrolul: ”Bunica mea e la Odessa. Noi a trebuit să plecăm, era foarte periculos”

Andrei PASCU 25 Mar. 2022, 18:12 Liga 2

Echipele de fotbal din România sunt deschise să ajute jucătorii din Ucraina, să le ofere sprijin după izbucnirea războiului. Petrolul este una dintre formațiile din Liga 2 la rândul ei deschisă unor astfel de demersuri, iar o nouă acțiune în acest sens a fost întreprinsă de club.

Sviatoslav Donskoi a jucat pentru Cernomoreț Odessa până să înceapă războiul

Sviatoslav Donskoi, un tânăr portar din Ucraina, în vârstă de 16 ani, a ajuns la Ploiești după începerea războiului. A fost primit cu brațele deschise de Petrolul, unde se antrenează în această perioadă. Va rămâne în România până când războiul se va termina, până se poate întoarce în siguranță în Ucraina.

Până ca Rusia să invadeze Ucraina, Sviatoslav Donskoi era juniorul echipei Cernomoreț Odessa.

De câte va zile, la antrenamentele juniorilor petroliști participă și un tânăr portar ucrainean. Îl cheamă Sviatoslav Donskoi, încă nu a împlinit 17 ani, dar zgomotul bombelor și teama războiului l-au obligat să-și părăsească locurile natale și să caute liniștea și siguranța departe de casă. A ajuns în România, la Ploiești, fiind preluat de către clubul nostru, putând, astfel, să-și continue și pregătirea sportivă.

Până la izbucnirea conflictului din Ucraina, Sviatoslav juca fotbal la echipele de juniori ale clubului Cernomoreț Odessa.

Așadar, deocamdată, Sviatoslav se pregătește alături de juniorii Petrolului, sperând ca, nu peste mult timp, să se poată întoarce în siguranță acasă”, îl prezintă Petrolul pe Sviatoslav Donskoi.

Sviatoslav Donskoi visează să ajungă la nivelul lui Jan Oblak

Sviatoslav Donskoi încearcă să uite de problemele care sunt în Ucraina, acolo unde a rămas și o parte din familia sa. Tânărul de 16 ani își dorește să revină acasă în curând, dar ia în calcul și posibila rămânere la Petrolul, în funcție de evoluția evenimentelor.

Donskoi îl are ca model pe Jan Oblak, portarul echipei Atletico Madrid.

În Ucraina este război, orașele sunt bombardate, și a trebuit să plecăm de acolo. În zona în care locuiam împreună cu familia, la Odessa, era încă liniște, dar, din ce se auzea, războiul urma să ajungă și acolo. Bunica mea este încă acolo… .

A trebuit să plecăm, pentru că era foarte periculos. Am ajuns la Ploiești, stau la Hotel Vigo, și mă simt în siguranță. Mă bucur și că pot să mă antrenez, poate am să și joc aici, cine știe? Totul este posibil. Idolul meu este Jan Oblak și sper să-i calc pe urme și să ajung la o echipă mare din Europa”, a spus Sviatoslav.

Foto: Petrolul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-se-pregateste-de-retragerea-in-liga-3-a-remizat-intr-un-amical-cu-soimii-lipova-insa-noul-principal-sustine-ca-cele-doua-echipe-se-vor-intalni-in-noul-sezon-in-liga-2-19224675

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-categorica-pentru-metaloglobus-in-testul-cu-academica-clinceni-fratii-herea-au-fost-din-nou-decisivi-iar-sub-comanda-lui-nicolae-grigore-a-debutat-cea-mai-recenta-achizitie-19224640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tribunalul-sibiu-a-aprobat-planul-de-reorganizare-al-fc-hermannstadt-clubul-sibian-are-liber-la-obtinerea-licentei-pentru-liga-1-19224591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-mana-de-ajutor-pentru-juniorii-din-ucraina-13-tineri-fotbalisti-se-pregatesc-la-centrele-under-ale-ciucanilor-o-mama-ne-a-spus-ca-si-a-vazut-copilul-fer-19224630

 

 

Andrei PASCU 25 Mar. 2022, 18:12 Liga 2
Pe aceeași temă