„A fost și este singura soluție salvatoare pentru Dunărea. Nu este momentul de copilării”. Președintele echipei călărășene a revenit asupra deciziei de a demisiona

Marius ANGHEL 31 May. 2017, 16:42 Liga 2

În urmă cu două săptămâni, după o întâlnire între președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, președintele AJF Călărași, Dorinel Dincă, și președintele clubului Dunărea Călărași, Bogdan Leu, acesta din urmă lua decizia de a-și prezenta demisia, fiind nemulțumit de faptul că va trebui să se consulte cu Dincă în privința transferurilor și sumelor cheltuite de echipa din Liga 2.

Ulterior, Bogdan Leu a revenit asupra deciziei sale de a pleca de la Dunărea Călărași, iar, acum, reprezentantul mass-media al echipei din Liga 2, Cătălin Nițu (foto mic 1), a explicat decizia președintelui de a nu-și mai da demisia. „Au fost niște discuții, dar Bogdan a revenit asupra deciziei. Nimeni nu este de neînlocuit, dar acum era un dezastru dacă Leu își dădea dimisia. Vă mai spun ceva. Leu și Mihalcea au mână liberă, cum se spune. Nu se bagă nimeni peste ei, ba chiar sunt susținuți. Dacă vrei performanță, trebuie să ai încredere în acei oameni care știu fenomenul. Altfel… Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, este în primul rând un om de afaceri de succes. La firmele sale lucrează oameni profesioniști. Așa este și la fotbal, numai că aici totul este pe bani publici. Nu vrea nimeni să se întâmple ceea ce s-a întâmplat până să vină Leu președinte”, a spus, pentru Liga2.ro, Nițu, care a comentat, pe scurt, și faptul că foștii conducători ai clubului Dunărea sunt urmăriți sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare: „Am înțeles că există un dosar de delapidare. Nu e treaba mea. Cei care au greșit trebuie să răspundă. Important este că Leu a preluat clubul de la 0, dar și cu datorii”.

Reprezentantul Dunării crede că Bogdan Leu (foto jos) este, în acest moment, cea mai bună variantă pentru a conduce clubul. „Bogdan Leu a fost și este singura soluție salvatoare pentru Dunărea. A luat echipa la trei puncte de retrogradare și, prin managementul și transferurile pe care le-a făcut, este pe cale să termine un retur liniștitor. Din 12 meciuri avem doar două înfrângeri. Leu se implică foarte mult la echipă. Are calități de manager și știe să lucreze cu fiecare angajat din stadion. El trebuie să ducă mai departe acest proiect. Nu este momentul de copilării. Leu este foarte sufletist. Pune pasiune, aduce și bani de acasă dacă este nevoie. Mai rar așa președinte, unul fără remunerație, care să fie aproape de echipa fanion a județului”, a mai spus Cătălin Nițu.

Cât privește obiectivul pe care îl va avea echipa în următorul sezon, acesta este unul clar trasat: promovarea. Până acum, Dunărea ajuns la un acord cu Gelu Velici (ex Național Sebiș), Silviu Pană (Olimpia Satu Mare) și Andrei Pușcașu (Dacia Unirea Brăila), pentru a întări lotul lui Adrian Mihalcea.

„Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a ieșit public și a spus ce obiectiv va avea Dunărea pentru sezonul următor. Ne vom bate pentru primele locuri, dar va fi foarte greu, însă nu imposibil. Dunărea ar intra în istorie dacă ar promova în Liga 1. Următoarele transferuri sunt cruciale. Leu și Mihalcea au deja o presiune pe umerii lor. Sunt oameni de cuvânt, de onoare, de performanță. Lotul echipei trebuie să fie unul competitiv și ei știu cel mai bine acest lucru. Este important ca și președintele CJ, Vasile Iliuță, își dorește acest lucru”, a mai transmis Cătălin Nițu.

Dunărea Călărași joacă în ultima etapă a actualei ediții a campionatului Ligii 2 cu Foresta Suceava, sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 11:00. Dunărea e pe locul 8, cu 53 de puncte, iar cu o victorie o poate depăși pe CS Afumați și să o egaleze pe FC Brașov. În cele 33 de meciuri desfășurate până acum de echipa lui Adrian Mihalcea s-au înregistrat 15 victorii, 8 egaluri și 10 înfrângeri.

Marius ANGHEL 31 May. 2017, 16:42 Liga 2
Pe aceeași temă