„Nu putem fi luați de proști”. Dunărea Călărași îi dă replica președintelui Dacia Unirea, care amenința că se va adresa comisiilor FRF. Brăilenii îi răspund lui Leu: „Nu cunoaște”

UPDATE: Dacia Unirea Brăila a dorit un drept la replică față de declarația președintelui clubului Dunărea Călărași, Bogdan Leu, în privința discuțiilor cu Andrei Pușcaș, jucător care se află sub contract cu echipa brăileană. Auraș Brașoveanu, președintele executiv al Daciei Unirea, a ținut să îi atragă atenția că nu cunoaște regulamentul, i-a transmis că a înțeles greșit mesajul clubului său, declarat de președintele Valentin Avramescu, și că discuția cu jucătorul în cauză a fost ilegală.

„Domnul Leu cred că a înțeleg greșit mesajul. Mesajul pe care Dacia Unirea Brăila l-a transmis nu a fost unul, sub nicio formă, de a lua de prost pe cineva sau de a considera pe că un coleg pe care, noi, de altfel, îl respectăm, nu cunoaște regulamentul. Dar, totuși, articolul 13 din RTSJF (n.r. – Regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal) îl obliga ca, înainte să intre în discuții, să notifice clubul. Tot acel articol 13 spune că doar jucătorii cu care nu mai vrei să colaborezi trebuiesc notificați cu 30 de zile înainte de a semna contractul, iar acest lucru noi nu l-am făcut, deci, odată ce noi nu l-am notificat pe jucător că nu mai vrem să continuăm colaborarea, înseamnă că o vom continua.

E vorba de respect. Clubul Dacia Unirea Brăila își respectă toți partenerii de întrecere, nu ia pe nimeni de prost și nu acuză pe nimeni de nimic. Vrem să fim tratați cu respect, așa cum și noi ne respectăm toți partenerii de întrecere. Iar în situația în care domnul Leu s-a simțit deranjat, eu îmi cer scuze dacă crede că mesajul a fost prea dur, dar îl rog să citească articolul 13 din RTSJF ca să vadă că primul demers ar fi trebuit să îl facă dumnealui, înștiințând clubul meu că vrea să discute, deci nu să negocieze, cu un jucător aflat sub contract. Niciun jucător de la Dacia Unirea Brăila nu este netransferabil”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu.


 

Informația că Dunărea Călărași a discutat cu Andrei Pușcașu (27 de ani – foto), jucătorul Daciei Unirea Brăila, despre transferul la echipa antrenată de Adrian Mihalcea l-a nemulțumit pe președintele clubului brăilean. Pe lângă Pușcașu, Cosmin Neagu, golgheterul Daciei Unirea, a fost dat ca nouă-achiziție la AFC Hermannstadt. Astfel, Valentin Avramescu amenința că cele două cluburi vor fi reclamate la FRF, fiindcă îi fură jucătorii care încă sunt sub contract cu echipa prezidată de el și că aceștia au clauze conform cărora le poate prelungi înțelegerile cu încă un an.

„Nu este în regulă cum procedează anumite cluburi din țară la acest moment și toată lumea trebuie să înțeleagă că de la Brăila niciun jucător nu va pleca liber de contract și fără încuviințarea clubului. Până la 30 iunie 2017, conform unei clauze din contract, Dacia Unirea poate prelungi unilateral contracul oricărui jucător. Așa că, până la acea dată, cluburile care doresc jucători de la Brăila să trimită oferte în scris. Am văzut în presa centrală că Neagu a semnat cu Hermanstadt, iar Pușcașu ar fi în tratative cu Dunărea Călărași, ceea ce este ilegal, din punctul nostru de vedere. Rugăm toți partenerii de întrecere să ne trateze cu maximum de respect și mă refer în special la cei de la Sibiu, altfel ne vom adresa comisiilor pentru a se aplica sancțiunile prevăzute de regulament în astfel de cazuri. Să citescă regulamentele pentru că acestea se aplică pentru toată lumea și pentru cei fără bani și pentru cei cu bani”, atenționa Valentin Avramescu în ziarul local Obiectiv Vocea Brăilei.

Dunărea Călărași nu a rămas însă fără reacție, transmițând prin președintele Bogdan Leu că nu pot fi „luați de proști”. Cum clauza de prelungire a contractului lui Andrei Pușcașu încă nu a fost prelungită de Dacia Unirea, jucătorul se află în ultimele 6 luni de contract cu clubul brăilean, astfel că orice echipă e liberă să îi contacteze pe jucător și îi pot propune oferte.

„Noi am tăcut din respect pentru faptul că jucătorul mai are până pe 30 iunie 2017 contract cu clubul din Brăila. Dar nu putem fi luați de proști, să ni se explice că noi am intrat în discuții cu un jucător care este în ultimele 6 luni de contract. După cum spuneam, contractul  jucătorului expiră pe data de 30 iunie 2017. Într-adevăr, există o clauză conform căreia clubul poate prelungi unilateral contractul. Dar asta nu înseamnă că nu se află în ultimele 6 luni. Acea clauză nu a fost activată deocamdată. Deci el se află în ultimele 6 luni, iar noi puteam să discutăm cu el. A, dacă clauza va fi activată, din acel moment mai având încă un an contract cu Brăila, noi nu mai avem dreptul să mai discutăm nimic cu el. Dar la ora actuală el se află în ultimele 6 luni de contract cu Dacia Unirea Brăila și putea chiar să semneze un contract cu orice alt club”, a spus Leu, pentru site-ul oficial al Dunării.

„Noi nu am semnat absolut nimic cu el. Am avut niște discuții, rămânând ca el să-și rezolve problema cu Dacia Unirea, după care noi să intrăm în discuții mai departe dacă mai putem să intrăm. Este foarte simplu. Ei ne iau de proști? Cred că nu am văzut și noi un contract în viața noastră? Ne-au trecut destul prin mâini așa că nu suntem chiar novici în ce înseamnă contracte”, a mai spus președintele Dunării, Bogdan Leu.

Andrei Pușcașu (27 de ani) a bifat în sezonul recent încheiat 28 de meciuri, 26 ca titular, și a înscris 7 goluri. În cariera sa a evoluat doar pentru echipa brăileană și Gloria Buzău.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă