Planuri mari la Călărași. Președintele Consiliului Județean anunță că Dunărea va trage la promovare în noul sezon: „Vom aloca suma necesară de finanțare”

Marius ANGHEL 16 May. 2017, 16:53 Liga 2

Sezonul trecut a fost aproape de promovare, însă a pierdut barajul clasate pe locul 2 în cele două serii ale Ligii 2, în acest campionat a fost o echipă de pluton, dar în următorul își dorește să facă în sfârșit pasul către Liga 1. Dunărea Călărași a bifat deja primul transfer pentru noua ediție de campionat și e primul club care anunță că se luptă pentru promovare, deși cel actual încă nu s-a încheiat.

Într-o conferință de presă susținută astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a declarat că echipa de pe malul Borcei se va lupta pentru promovarea în Liga 1 în sezonul viitor, iar complexul sportiv „Ion Comșa”, acolo unde Dunărea joacă meciurile de pe teren propriu în Liga 2, după ce va fi preluat de Consiliul Județean, va suferi modificări de modernizare.

„Suntem în discuții avansate cu primăria Călărași pentru a prelua baza sportivă, în speță stadionul Municipal Călărași, pentru a derula anumite investiții prin Consiliul Județean Călărași la Compania de Investiții”, a declarat Vasile Iliuță.

Consiliul Județean vrea și baza sportivă de la Modelu

Președintele CJ a mai spus că a purtat anumite discuții și pentru a prelua, spre folosință, baza sportivă din comuna Modelu, Prefab Arena, administrată de omul de afaceri Marian Petre Miluț. „Am avut o discuție cu domnul Miluț. Știm foarte bine că dumnealui a avut o echipă de fotbal performantă și a investit foarte mulți bani în acea arenă modernă. Am discutat și, domnia sa, și-a dat acordul, în principiu, să folosim acea bază de la Modelu care, pe lângă un teren omologat, mai deține vestiare, tribune și un teren sintetic la standarde occidentale”, a mai spus Iliuță, citat de Ediția.

Întrebat de viitorul obiectiv al echipei de fotbal AFC Dunărea 2005 Călărași pentru sezonul următor, Iliuță a confirmat faptul că elevii lui Adrian Mihalcea vor avea o misiune istorică de îndeplinit: promovarea. „Unul dintre obiectivele noastre principale la echipa de fotbal este promovarea. Eu cred că toți călărășenii își doresc acest lucru. Pentru a se îndeplini acest vis, vom aloca suma necesară de finanțare, în limitele legale, pentru a ne atinge obiectivul, și anume promovarea în Liga 1”, a mai afirmat președintele CJ Călărași.

Dunărea Călărași se află, după desfășurarea a 34 de etape în Liga 2, pe locul 7, cu 47 de puncte. În ultimele patru etape ale sezonului mai are de jucat cu Chindia Târgoviște (a) și Foresta Suceava (a), în etapele 36, respectiv 38. În runda din acest weekend, a 35-a, va sta, iar în cea etapa a 37-a va câștiga la „masa verde”, fiindcă ar fi trebuit să joace cu CSM Râmnicu vâlcea.

Articol scris de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 16 May. 2017, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă