Unde joacă din această vară Silviu Ilie, campion al României cu Oțelul, ajuns la 32 de ani. E antrenat de Viorel Tănase

Andrei PASCU 09 Oct. 2020, 18:43 Liga 4

Silviu Ilie a ajuns la 32 de ani să joace în Liga 4, la CSM Galați. Campionul României cu Oțelul Galați în 2011 este numele cu care moldovenii se mândresc înaintea startului de sezon. Mijlocașul de bandă a ajuns în eșalonul al patrulea, după mai mulți ani în care nu a reușit să se mai ridice la un nivel înalt, dar și după ce a suferit mai multe accidentări. La CSM Galați, Silviu Ilie este antrenat de Viorel Tănase (50 de ani), fost jucător și el la Oțelul Galați în mai multe rânduri.

Silviu Ilie are sute de meciuri în Liga 1 și cinci partide în Liga Campionilor 

Silviu Ilie are peste 120 de meciuri la nivelul Ligii 1, dar și prezențe în Liga Campionilor, cinci, cu Oțelul Galați. El a fost utilizat, în sezonul 2011-2012 din cupa europeană, în partidele pe care gălățenii le-au jucat cu Basel, de două ori, Manchester United, de două ori, și Benfica, în partida din deplasare. Mijlocașul a fost în lotul echipei antrenate de Dorinel Munteanu, în sezonul 2010-2011, când Oțelul câștiga campionatul.

Silviu Ilie a jucat în carieră doar în România, iar pe lângă Oțelul Galați, a mai fost legitimat la Dunărea Galați, ASA Tîrgu Mureș, Farul, Metalul Galați, Dunărea Călărași și SC Oțelul. Are și trei meciuri pentru echipa națională, toate amicale, cu Italia (2010), Ucraina și Cipru (ambele în 2011).

Viorel Tănase: ”Am creat un mixt între jucători cu experiență și cei tineri” 

CSM Galați mai are câțiva jucători cu experiență în lot pe lângă Silviu Ilie, cu ajutorul cărora speră să facă un sezon bun în Liga 4. În același timp, Viorel Tănase se bazează și pe mai mulți tineri de la centrul de copii și juniori.

Am creat un mixt între jucători cu experiență și cei tineri, pentru că atunci când joci la nivel de seniori, oricât de talentați ar fi copiii, e nevoie și de experiență pe anumite posturi. Astfel, se pot dezvolta mult mai ușor și juniorii noștri, ceea ce reprezintă scopul principal al acestei echipe. Momentan, ne dorim să luăm fiecare meci în parte, nu punem o presiune anume pe realizarea vreunui obiectiv”, a declarat Viorel Tănase, citat de Viața Liberă.

Viorel Tănse speră ca sezonul să înceapă la mijlocul lui octombrie 

În acest moment, Liga 4 Galați nu a anunțat momentul în care va începe sezonul 2020-2021, problema fiind reprezentată, așa cum se știe, de pandemia de COVID-19. Viorel Tănase speră ca întrecerea să debuteze cât mai curând, poate chiar în această lună, pe 15.

Eu mi-aș dori și sper ca de la 15 octombrie să putem să începem. Într-adevăr, suntem conștienți că numărul de cazuri cu infectați de coronavirus e în creștere, dar la fotbal avem avantajul că jucăm în aer liber, iar riscul de infectare este mult mai mic”, a mai declarat Viorel Tănase.

CSM Galați se antrenează pe stadionul Dunărea.

Foto: Alexandru Hojda/ Publimedia

https://liga2.prosport.ro/liga-4/azi-in-timisoara-maine-in-toata-tara-ajf-timis-nu-va-relua-fotbalul-mic-in-2020-cum-motiveaza-decizia-19151609

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-3-acso-filiasi-pandurii-se-joaca-acum-unirea-dej-u-cluj-incepe-la-ora-1730-19151516

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-e-in-pierdere-insa-creaza-un-fond-de-solidaritate-din-rezervele-sale-pentru-ajutorarea-membrilor-afiliati-razvan-burleanu-spune-ce-suma-va-primi-fiecare-club-si-ce-va-face-daca-criza-generata-de-19150416

 

Andrei PASCU 09 Oct. 2020, 18:43 Liga 4
Pe aceeași temă