Dan Bona pleacă din fotbalul brașovean după 27 de ani: ”Este în declin total. Infrastructura este inexistentă.” Va conduce Retezatul Hațeg

Adi MARICA 02 Jul. 2021, 14:38 Liga 4
Dan Bona pleacă din fotbalul brașovean după 27 de ani: ”Este în declin total. Infrastructura este inexistentă.” Va conduce Retezatul Hațeg

Dan Bona (52 de ani) pleacă din fotbalul brașovean după 27 de ani de activitate ca fotbalist și apoi ca antrenor. ”Bonetti” a acceptat oferta celor de la Retezatul Hațeg, echipă din Liga a 4-a Hunedoara.

Un nume cunoscut în fotbalul brașovean după Revoluție, Dan Bona va antrena din această vară echipa Retezatul Hațeg.

”Am acceptat oferta celor din conducerea lui CSO Retezatu Hațeg pentru proiectul fotbalistic pe termen lung propus de conducerea executivă, dar și pentru a fi alături de părinții mei, care sunt din zonă. Echipa este susținută de Consiliul Local și Primăria Hațeg, dar și câțiva sponsori importanți. Este un proiect serios, infrastructură este bună, avem două terenuri bune de iarbă, vestiare mărite, echipament de calitate”, spune, pentru Monitorul Expres, Bona, care va conduce la 6 iulie primul antrenament la Hațeg.

Experiența la SR Brașov, ”ceva deosebit”

În sezonul recent încheiat, Bona a fost antrenor secund la SR Brașov, în Liga 2.

”A fost ceva deosebit. Am ajuns la baraj în condiții foarte grele și chiar puteam juca finala dacă nu era acel arbitraj de la Colonești. Sunt bucuros că am pus umărul la progresul unor tineri jucători ca Savu, Godri, Denis Rența sau Sandu. Nu în ultimul rând a contat enorm susținerea fanilor. Au făcut multe sacrificii și mereu i-am simțit alături de noi în momentele grele”, a spus Bona.

27 de ani în fotbalul brașovean. Vârful carierei l-a avut la Corona Brașov, pe care a promovat-o din Liga 5 până în Liga 1

Dan Bona a ajuns în fotbalul brașovean ca fotbalist în 1994, la Tractorul Brașov. Apoi a mai jucat la Metrom și Precizia Săcele, la toate cele trei echipe în Liga a 2-a.

A început antrenoratul la juniorii Preciziei Săcele (2000-2003). După trei sezoane la juniori, Bona a trecut al seniorii Preciziei timp de trei ani în Liga 2, în perioada 2003-2006. Din 2006 a preluat Unirea Tărlungeni, cu care a promovat în Liga 3 și unde a stat până în 2008.

Vârful carierei de antrenor al lui Dan Bona a fost la Corona Brașov cu care a reușit să promoveze succesiv din Liga a 5-a până în Liga 1 (2008- 2014).

În ultimii ani, Bona a antrenat ca principal pe Unirea Tărlungeni în Liga 2 (2014-2016), Olimpic Cetate Râșnov în Liga 3 (2016-2018), AFC Hărman în Liga 3 (2018- 2019). În ultimele sezoane, Bona a antrenat la Academia Celta – Colțea Brașov, dar și la AFC Hărman, în Liga 4. În ultimul an, Bona a făcut parte din stafful tehnic al celor de la SR Brașov în Liga 3, alături de Liviu Nicolae și Ioan Naghi.

”Fotbalul brașovean este în declin total. Infrastructura este inexistentă, multe baze sportive sunt în paragină. E revoltător pentru un oraș ca Brașovul, dar vă spun că Tărlungeniul are acum o bază sportivă cum nu este în oraș. Ne mirăm că cei mai buni copii pleacă la Sepsi OSK sau la Miercurea Ciuc. Păi cum să nu plece când la Brașov fotbalul este sub pământ! Toți cei implicați în fotbalul brașovean ar trebui să lase orgoliile deoparte. Cu atâtea dispute, nimeni nu poate reuși să readucă fotbalul brașovean în elită”, a mai spus Dan Bona pentru Monitorul Expres.

Adi MARICA 02 Jul. 2021, 14:38 Liga 4
Pe aceeași temă