Medieșenii, pregătiți pentru barajul cu CS Gheorghieni! Ionuț Buzean: ”Sperăm să încununăm acest sezon foarte bun cu o promovare în Liga 3!”

Ovidiu BOICA 14 Jun. 2023, 19:31 Liga 4

Campioana județeană din 2023 a Sibiului, ACS Mediaș, va disputa, pe 17 și 24 iunie, barajul pentru promovarea în Liga 3.

Formația din orașul de pe malurile Târnavei Mari o vor întâlni pe CS Gheorgheni – VSK Gheorgheni, campioana județului Harghita.

Oficialii Mediașului spun că sunt pregătiți pentru prima promovare din istoria clubului înființat în vara anului 2022, după falimentul prim-divizionarei retrogradată Gaz Metan Mediaș.

Ionuț Buzean, înainte de dubla manșă cu CS Gheorgheni: ”Suntem pregătiți să atacăm promovarea”

După ce a câștigat titlul județean cu un parcurs fără vreun pas greșit, câștigând toate cele 26 de meciuri, echipa din Mediaș va disputa barajul pentru promovarea în Liga 3, în compania campioanei județului Harghita, CS Gheorghieni – VSK Gheorghieni. ”Dubla” de pe 17 și 24 iunie se anunță una extrem de disputată și de echilibrată, harghitenii având, de asemenea, un parcurs extrem de bun, pierzând primele puncte de-abia în ultima etapă, după remiza (2-2) cu Roseal Odorheiu Secuiesc. Gheorghieniul a acumulat 58 de puncte din 60 posibilile în sezonul recent încheiat la Ligii a 4-a Harghita.

Oficialii noii echipe din Mediaș susțin că așteaptă cu interes cele două meciuri cu Gheorghieniul și că s-au pregătit în cele mai mici amănunte pentru acestea.

”Știm că vom întâlni o echipă solidă, cu mai mulți jucători experimentați în lot, care au jucat în ligile a doua și a treia. În primul rând este Bajko Barna, care a jucat în Liga 2, mai sunt vreo doi sau trei care au evoluat la echipe din Liga 3. Mai e și Andrei Țepeș, antrenorul lor, care a jucat cu Ceahlăul în prima divizie. Și el, la nevoie, intră pe teren, la fel cum am făcut-o și eu, în tur, când a fost nevoie de mine. I-am urmărit, ne-am luat notițe. Din punctul meu de vedere, suntem pregătiți să atacăm promovarea”, a declarat, pentru Tribuna, Ionuț Buzean, președintele ACS Mediaș 2022.

”Un proiect de viitor”

Ionuț Buzean a adăugat că, în vara anului trecut, s-au pus bazele noului club pentru a acoperi golul lăsat de dispariția din peisajul fotbalului românesc a Gazului Metan și pentru a asigura continuitatea, în cazul celor care termină junioratul la Mediaș și care ar vrea să continue să joace acasă.

”Proiectul nostru este unul de viitor. Când am pus bazele acestuia, ne-am gândit, în primul rând, la copiii care se apucă de fotbal și care, odată ajunși seniori, ar fi fost nevoiți să își continue cariera în altă parte. E un proiect de viitor, și pentru iubitorii fotbalului din această localitate, care au fost învățați cu meciurile Gazului Metan și, dintr-o dată, s-au trezit că nu mai au motive să ia aproape săptămână drumul stadionului. Ne dorim să asigurăm continuitatea”, a mai spus Buzean.

Întrebat dacă, în cazul nefericit în care va fi ratată promovarea la baraj, ia în calcul posibilitatea de a achiziționa un loc în Liga 3 pentru sezonul următor, Ionuț Buzean a afirmat că nu exclude această posibilitate, dar la fel ar fi posibil și să se continuă în Liga a 4-a. Însă, nu ne gândim decât la promovare în momentul de față, nu luăm în calcul altă variantă”, a mai spus oficialul ACS Mediaș.

În mod oficial, FRF nu permite achiziționarea de locuri în nicio competiție pe care o organizează.

Transferuri reușite în iarnă la ACS Mediaș

Ionuț Buzean a vorbit și despre campania de achiziții din iarnă, de la jumătatea sezonului, când ACS Mediaș a transferat o echipă întreagă, în condițiile în care jucătorii cu care s-a pornit la drum au dus echipa în fruntea clasamentului.

”Nu consider că au fost făcute multe transferuri. Noi aveam nevoie de jucători, pentru că, în momentul în care am debutat, aveam în lot doar 7-8 seniori. În principal, am mers pe mâna medieșenilor, suntem adepții variantei de a aduce alături de noi localnicii. Din punctul meu de vedere, toți cei care au venit s-au integrat bine, drept dovadă rezultatele avute, parcursul numai cu victorii”, a mai spus Buzean.

Oficialul ACS Mediaș a mai susținut că, în mare parte, au fost demarate negocierile cu jucătorii pentru a rămâne alături de echipă și în sezonul viitor.

Legat de nivelul Ligii a 4-a Sibiu, Buzean spune că sezonul recent încheiat a fost unul mai interesant decât precedentele. ”Din momentul în care m-am retras de la Gaz Metan, an de an am jucat în Liga a 4-a, la Sparta Mediaș, iar anul trecut am fost și antrenorul acesteia, așa că pot să vorbesc despre nivelul acestui eșalon. An de an, Liga a 4-a a crescut în valoare, iar acest sezon, cred eu, a fost cel mai disputat din ultimele 5-6”, a completat Buzean.

  • ACS Mediaș a ieșit campioană în Liga a 4-a Sibiu din primul an de la înființare, devansând o altă echipă înființată de curând, pe Inter Stars Sibiu, club care se dorește continuator al echipei Inter Sibiu și care îl are ca președinte pe Teodor Birț, cel care a înființat și FC Hermannstadt. Inter Stars Sibiu a câștigat Liga 4 în sezonul trecut, însă a ratat promovarea în Liga 3 în urma barajului cu Olimpic Zărnești, campioana Brașovului.

Foto: ACS Mediaș

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-din-barajul-de-promovare-in-liga-3-cele-41-de-campioane-judetene-si-regina-bucurestiului-maramuresul-si-tulcea-au-fost-ultimele-judete-care-si-au-aflat-reprezentanta-19274785

https://liga2.prosport.ro/liga-4/acs-medias-campioana-in-liga-4-sibiu-19273628

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cs-gheorgheni-vsk-gheorgheni-campioana-in-liga-4-harghita-19271571

Ovidiu BOICA 14 Jun. 2023, 19:31 Liga 4
Pe aceeași temă