Marcator a 99 de goluri în anul 2012, golgheterul lui FCM Baia Mare s-a ales cu porecla „Moldo-gol”

Marius ANGHEL 06 Jan. 2013, 16:38 Liga 4
Marcator a 99 de goluri în anul 2012,** golgheterul lui FCM Baia Mare s-a ales cu porecla

„Moldo-gol”, aceasta este porecla lui Andrei Moldovan (21 de ani), component al echipei de liga a patra FC Municipal Baia Mare, liderul seriei Sud. Porecla dobandita in urma celor 99 de goluri pe care baimareanul a socotit ca le-a inscris in anul 2012. Gratie poftei cu care finalizeaza (8 sunt cele mai multe goluri pe care le-a inscris intr-un singur joc), Andrei Moldovan a fost comparat cu Messi, argentinianul fiind, de altfel, jucatorul preferat al maramureseanului. „Moldo-gol” sustine ca fiecare gol pe care il inscrie reprezinta o bucurie aparte si spera sa ajunga sa se autodepaseasca. Si-ar dori sa ajunga sa joace la Steaua si, dupa aceea, de ce nu?!, chiar si mai departe.

Andrei Moldovan s-a nascut in 23 martie 1992 in Baia Mare. La 10 ani s-a apucat de fotbal („Imi placea mingea”, zambeste Andrei), la FC Baia Mare, primul lui antrenor fiind Radu Pamfil. Pana in 2009 a ramas la echipa baimareana, la 17 ani ajungand la Academia „Gheorghe Hagi” din Constanta, acolo unde ramane pana in 2010. In urma cu trei ani revine acasa si este din nou legitimat la FC Baia Mare. O decizie pe care azi o regreta.

La actuala sa echipa, FCM Baia Mare, a jucat in toate cele 15 meciuri din tur, inscriind de peste 70 de ori. Cele mai multe goluri, opt, le-a inscris in partida contra echipei Viitorul Ulmeni. Partida s-a jucat in etapa 5, scorul final a fost 10-0 pentru echipa din Baia Mare, Andrei Moldovan inscriind in minutele: 11, 17, 45, 50, 57, 60, 79, 82. A punctat aproape in fiecare meci, nu si in cel contra echipei la care a evoluat in prima parte a anului 2012, CS Seini, echipa pentru care inscrisese, in sezonul competitional anterior, peste 20 de goluri. In total, sustine fotbalistul maramuresean, a inscris in anul 2012 de 99 de ori.

„Sunt intr-o forma foarte buna si sper sa ma mentin asa cat mai mult. Nu am pus un pariu personal, dar imi doresc sa dau goluri cat mai multe si sa joc cat mai bine. Important este sa finalizez. Sa dau gol. Senzatia atunci cand punctez este cea de bucurie. Este o stare frumoasa, tare placuta”, spune Andrei Moldovan pentru eMaramures.

Fotbalistul lui preferat este Messi, cu care, de altfel, baimareanul a fost comparat datorita apetitului pentru gol pe care il are. „Am fost comparat cu el, dar eu am luat-o ca pe o gluma. Pentru ca trebuie sa ne uitam la ce nivel joaca Messi si la ce nivel joc eu. El joaca la cel mai inalt nivel posibil”, spune cu modestie baimareanul, care admite ca este fascinat de tehnica lui Messi, fotbalist pe care, de altfel, il studiaza la fiecare meci. „Are o tehnica foarte bogata. Extraordinara. Sunt foarte putini jucatori in lume care pot avea asemenea tehnica. Sunt raritati. Sunt jucatori nascuti special ca sa faca minuni in fotbal”, povesteste Andrei Moldovan, marturisind ca – dupa atata studiu – a mai reusit sa si „fure” cate ceva de la fotbalistul argentinian: „Cate un dribling, finalizari…”

Privind spre primul esalon al fotbalului romanesc, baimareanul marturiseste ca si in Liga 1 are un favorit. „Din fotbalul romanesc in momentul acesta Rusescu imi place cel mai mult. De altfel la Steaua imi si doresc cel mai mult acum sa ajung sa joc. Dincolo de asta, imi doresc sa ma autodepasesc si sa ajung sa joc la un nivel si mai inalt”, declara Andrei Moldovan pentru eMaramures.

Este student la Facultatea de Drept la Universitatea „Bogdan Voda”, in anul 2. Lucreaza si alaturi de tatal lui in domeniul exploatarii forestiere. De la antrenamente (care au loc la FCM Baia Mare in fiecare zi) nu a lipsit niciodata. Programul tanarului este unul destul de intens, dar nu se plange: „Antrenament, facultate cand pot, munca. M-am obisnuit asa si nu cred ca e prea mult”.

Echipa pentru care evolueaza in prezent, FC Municipal Baia Mare, este neinvinsa in seria Sud a Ligii a patra maramuresene, fiind ocupanta locul 1 in clasament dupa tur, cu 45 de puncte si un palmares impresionant: 138 goluri inscrise, 12 primite.

„Avem o echipa foarte buna, un colectiv foarte bine organizat si suntem prieteni toti”, considera Andrei Moldovan despre FCM Baia Mare, admitand ca nu o data numarul de goluri inscrise intr-un joc a constituit prilej de glume si tachinari in vestiar. „Moldo-gol”, aceasta este porecla baimareanului, acesta marturisind ca porecla ii convine.

Cel mai fidel suporter al golgheterului este tatal acestuia, dupa cum admite Andrei Moldovan: „Tatal meu nu a lipsit la niciun meci in tur, de cand joc la FC Municipal Baia Mare. Ma mai cearta, ma mai sfatuieste. Normal, ca si orice parinte, imi da numai sfaturi bune”.

Sursa: eMaramureș

Marius ANGHEL 06 Jan. 2013, 16:38 Liga 4
Pe aceeași temă