Voința Mașloc, o nucă spartă greu de ASU Poli. Trupa lui Codrea își menține punctul avans față de Ripensia

Alb-violeții au fost pe locul doi în Liga a IV-a Timiș doar câteva ore după victoria de sâmbătă dimineață a Ripensiei. ASU Poli a avut parte de un meci greu cu revelația Voința Mașloc, învinsă cu 1-0 în partea secundă prin eurogolul lui Ionuț Vucea. Oaspeții au stat mai bine la capitolul ocazii mari.

„Ripi” a pus o presiune suplimentară pe elevii lui Paul Codrea după ce a învins la Șag și a trecut provizoriu pe prima poziție. După remiza de la Orțișoara, alb-violeții și-au continuat acasă evoluțiile neconvigătoare avute în primele 45 de minute ale jocurilor din acest sezon. Voința, echipa care a remizat pe terenul roș-galbenilor, a fost mai periculoasă în prima parte. Vântură a scăpat în minutul 12 singur cu Burtic, dar a tras pe lângă bara din dreapta acestuia în aut. Peste șase Hrițcan a reluat peste bara gazdelor din poziție centrală pentru ca singura șansă notabilă a lui ASU Poli în prima parte să vină în contul lui Filimon, un șut pe lângă bara din stânga lui Amarinei de această dată.

ASU Poli a trăit periculos și în partea secundă, după două minute de la reluare Vântură a irosit o nouă șansă singur cu Burtic, de această dată goalkeeperul îmbrăcat cu un tricou al Borussiei Monchengladbach a reținut balonul. Replica alb-violeților a venit peste ale două minute, reluarea lui Iorgovan a fost reținută de același Amarinei. Prima fază cu adevărat importantă a gazdelor a venit în minutul 52. Ghinescu a fost faultat în careu de Pană și s-a dictat penalty. După mai bine de un minut de așteptare Ionaș și-a pierdut însă concentrarea și a irosit primul său 11 metri pentru formația susținută de suporteri. Minutul 59 avea să aducă apoi unica reușită a jocului. Vucea a primit din corner în afara careului și a plasat mingea în vinclul opus, din stânga. Reușita sa avea să fie suficientă pentru victorie în ciuda ocaziilor avute în continuare de trupa din Mașloc. Coca a lobat în minutul 73 peste Burtic, dar Taub a intervenit salvator. Pe final nu au mai fost mari emoții pentru Naidin și compania. Vucea și Tulcan puteau mări ecartul pe fondul riscurilor asumate de oaspeți.

Succesul de sâmbătă după-masă o duce pe ASU Poli la cota 41, cu un punct peste concitadina Ripensia. Campionatul rămâne în continuare o dispută aprinsă între alb-violeți și roș-galbeni.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Damian, Gălan, Gavriluță, Taub – Ghinescu, Naidin (cpt.), Filimon, Vucea – Ionaș, Iorgovan. Au mai intrat: Ilie, Popoviciu, Tulcan și D. Codrea. Antrenor: Paul Codrea.

Voința Mașloc: Amarinei – Gabără, Hrițcan, Matei (cpt.), O. Pană – Berceanu, H. Mureșan, I. Șuleap, Vereșteanu – Vântură, E. Coca. Au mai intrat: Cosur, Călușaru și Bokor. Antrenor: Daniel Rupa.

Codrea: „Nu suntem în cea mai bună formă”

ASU Poli a obținut o victorie la limită foarte importantă cu Voința Mașloc, scor 1-0, care o păstrează pe prima treaptă a Ligii a IV-a Timiș. Paul Codrea a spus după meci că elevii să nu au resimțit neapărat presiunea pusă de Ripensia, trecută mai devreme scriptic pe primul loc după succesul de la Șag, ci alb-violeții au de-a face mai întâi cu proprii „demoni”.

„Era important să nu facem pași greșiți, mai ales după un meci nu tocmai reușit la Orțișoara. Am întânit o echipă bună spre foarte bună și cu noi și-au creat ocazii. Meciul a fost echilibrat, echilibrul a fost rupt de super-execuția lui Vucea. Probabil doar așa se putea rupe… Am ratat și un penalty din păcate, dar chiar și atunci am crezut în echipă, știam că o să câștigăm”, a declarat Paul Codrea.

Tehnicianul lui ASU Poli nu e îngrijorat de prima repriză făcut-o de elevii săi, una din nou fără gol marcat. Codrea a punctat că jucătorii săi au arătat că au caracter în condițiile în care recunoaște că echipa sa nu evoluează acum la turație maximă. „Și Mașlocul și Orțișoara sunt echipe bune, e greu să-i desfaci. Nu suntem în cea mai bună formă în momentul acesta. Dar băeții au compensat prin caracter, dorință, muncă și știam că o astfel de echipă, azi au arătat că sunt caractere frumoase și că merită să fie pe primul loc. Nu a fost a fost o presiune în plus, le-am spus băieților să nu cadă în capcana asta pentru că anul trecut ne-am făcut rău singuri. Presiune va fi la fiecare meci, orice pas greșit e taxat de adversar. Campionatul e lung, nu renunțăm, Ghiroda a recuperat anul trecut cinci puncte și mai erau câteva etape. Mergem înainte”, trebuie să avem acest spririt de luptători”, a mai spus Codrea.

Rezultatele etapei a XV-a:

FC „Marcel Băban” Jimbolia – Progresul Gătaia 1-1
CS Dumbrăvița – AS Murani 6-3
CFR Timișoara – Auto Timișoara 3-0
Timișul Șag – Ripensia Timișoara 0-1
Progresul Racovița – CS Ghiroda 1-4
Pobeda Dudeștii Vechi – AS Peciu Nou 4-3
CS Giroc – Arsenal Flacăra Făget 2-2
ASU Politehnica Timișoara – ACS Voința Mașloc 1-0
Unirea Sânnicolau Mare – Cocoșul Orțișoara 1-0

Clasament: 1. ASU Poli 41 pct., 2. Ripensia Timișoara 40 pct., 3. CS Dumbrăvița 36 pct., … 16. CS Giroc 11 pct., 17. Peciu Nou 8 pct., 18. Auto Timișoara 1 pct.

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă