Victoria Traian a câștigat derbiul cu Viitorul Însurăței. Campioana așteaptă acum să-și cunoască adversarul de la baraj

Marius ANGHEL 08 Jun. 2015, 12:07 Ligi județene

În ultima etapă a returului Ligii a IV-a Brăila, la Traian, s-au întâlnit cele mai bune formații ale sezonului competițional 2014-2015, Victoria Traian și Viitorul Însurăței. Și cu toate că niciuna dintre ele nu-și putea schimba locul din clasament, disputa a fost una extrem de spectaculoasă. Cu multe ocazii de poartă, cu faze spectaculoase și cu ratări incredibile. Victoria Traian a câștigat la limită, 3-2, dar tot atât de bine partida s-ar fi putut încheia la egalitate sau chiar cu succesul echipei vizitatoare. La final, Asociația Județeană de Fotbal Brăila le-a oferit campionilor județeni echipament de firmă și medalii.

De asemenea, Victoria Traian a primit o cupă și o diplomă, festivitatea de premiere find oficiată de președintele AJF, Laurențiu Vărgatu, și de primarul comunei Traian, Nicușor Abăseacă. A fost premiat și golgeterul Ligii a IV-a, Sorin Techiu, de la Viitorul Însurăței.

A fost un meci cu mult peste valoarea acestui eșalon. Victoria Traian a irosit o primă șansă de a marca în minutul 2 prin Postolea, dar a deschis scorul, trei minute mai târziu, grație reușitei lui Marius Barbu, după o ieșire inoportună a portarului Baicu. Replica formației vizitatoare nu s-a lăsat așteptată. În minutul 19 Samoilă a șutat de la 22 de metri la firul ierbii, însă Tunea a reușit să scoată mingea de la rădăcina barei, iar la faza imediat următoare portarul gazdelor a avut din nou un reflex salvator la șutul lui Techiu. Oaspeții și-au mai trecut două ratări în cont. Techiu (min. 28) a centrat în careu, Stoian a reluat mingea cu capul, spre poartă, însă Tunea a fost la post și tot Techiu a centrat de pe dreapta, iar Banciu, a trimis mingea, cu capul, pe lângă țintă. Ciocan și Barbu nu au profitat de o mare șansă de gol în minutul 35, iar la faza imediat următoare, Ionuț Baicu a parat in extemis, mingea șutată, de la doar trei metri, de Postolea. În minutul 40 Ciocan a executat foarte bine o lovitură liberă, Baicu a respins mingea greșit și, pe fază, Vali Durbacă a marcat pentru 2-0.

Oaspeții nu au acuzat șocul primirii celui de-al doilea gol, au preluat inițiativa și, în minutul 42, au redus din diferență, grație golului înscris de Teodor Lupașcu. Putea fi chiar 2-2 la pauză, însă Techiu a șutat, de la patru metri în portarul Tunea, astfel că la finalul primelor 45 de minute gazdele aveau un avantaj de un gol.

În prima jumătate a reprizei a doua Viitorul Însurăței a ratat patru mari ocazii de gol prin Mirescu (min. 47), Stoian (min. 48, 62) și Techiu (min. 64), cu mențiunea că la una dintre ele, Stoian a trimis mingea în bara porții apărate de Tunea. Banciu a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene în minutul 70, la faza următoare Mădălin Ion s-a accidentat, iar oaspeții nu au mai avut pe cine introduce în locul lui, însă, și în opt jucători de câmp, tot echipa din Însurăței a dictat ritmul partidei, numai că Techiu a irosit alte două șanse uriașe de a înscrie. Viitorul Însurăței a reușit să restabililească egalitatea, după o lovitură liberă, impecabil transformată de Mihăiță Stoian în minutul 75 și jocul se relansa.

Nemulțumiți cu rezultatul de pe tabelă, jucătorii echipei gazdă au forțat golul victoriei și după două ratări ale lui Vali Durbacă (min. 81) și Cațaros (min. 87) au reușit să-și vadă visul împlinit, după un eurogol al lui Adrian Postolea, în primul minut al prelungirilor reprizei a doua.

Victoria Traian a încheiat astfel un sezon de excepție, cu 21 de victorii și 3 remize, din 24 de partide disputate, iar acum așteaptă să-și afle adversara de la barajul de promovare în Liga a III-a.

Victoria Traian: Tunea – P. Olmazu, Zăgan, Baciu, Harabagiu – M. Barbu (min. 92: Lupu), Pârlițeanu (min. 76: Leu), L. Balcan (min. 56: Cațaros), Postolea – Ciocan, V. Durbacă.

Viitorul Însurăței: I. Baicu (min. 46: Baltag) – Samoilă, M. Ion, Lupașcu, Munteanu (min. 63: Stoe) – Techiu, M. Baicu, Bratosin, Stoian – Banciu, Mirescu.

Rezultatele și marcatorii etapei a 26-a:

Victoria Traian – Viitorul Însurăței 3-2 (2-1)
Barbu (5), V. Durbacă (39), Postolea (90+2) / Lupașcu (42), Stoian (75)
Stars Brăila – Avântul Mircea Vodă 3-0 / omologat
CS Făurei – Viitorul Ianca 2-1 (2-1)
Vlăducă (4), S. Călătoaie (12) / Calem (14)
Victoria Old Boys Însurăței – Sportul Chiscani 0-4 (0-3)
Huțu (17, 20), A. Crăciun (26), S. Crăciun (67)
Victoria Cazasu – Pandurii Tudor Vladimirescu 1-2 (0-1)
Luchian (72) / Fătu (35), Jianu (58)
Gloria Movila Miresii – Voința Vișani 0-1 (0-0)
Puiu (54)

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 08 Jun. 2015, 12:07 Ligi județene
Pe aceeași temă