Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Transilvania e interesat să preia AS „SR” Brașov. „Doar cu susținerea fanilor”

Marius ANGHEL 07 Nov. 2017, 10:38 Ligi județene

Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Transilvania este interesat de AS „SR” Brașov. Gruparea brașoveană susținută de fanii stegari se află pe locul doi în Liga a 4-a Brașov și are ca obiectiv promovarea în Liga a 3-a. Până acum, echipa a fost susținută de membrii cotizanți ai clubului, dar și de către cei din conducere, astfel că, în acest moment, AS „SR” Brașov este o echipă curată, fără datorii. Pentru viitor este nevoie însă de mai mult. Pentru a ajunge în elita fotbalului românesc, AS „SR” Brașov are nevoie de un buget stabil, dar și de sprijinul autorităților locale.

Simon Maurer a fost sponsor la FC Brașov, este un fan declarat al grupării brașovene, iar în ultimii ani s-a vorbit insistent de faptul că acesta ar prelua clubul numărul 1 al Brașovului. Între timp, FC Brașov a intrat în faliment, iar datoriile uriașe au alungat posibilii investitori. Cu Maurer în conducere și cu suporterii alături, AS „SR” Brașov poate deveni o forță în fotbalul românesc.

Fan FC Brașov și Bayern München

Chiar dacă a ajutat clubul pe perioada insolvenței cu mai multe contracte de sponsorizare, Maurer afirma în urmă cu doi ani că nu se poate implica în administrarea clubului din motive religioase. „Îmi place cu adevărat fotbalul. Sunt fan FC Brașov și Bayern München. FC Brașov este un brand al orașului și eu sunt conștient de acest lucru. Eu sunt de religie adventist, iar sâmbătă nu lucrez. Filozofia mea de a conduce se ghidează după anumite principii. Trebuie să asiguri un buget stabil, pentru că la mine toți angajații sunt, în primul rând, respectați, dar și plătiți la timp. Eu am încredere în oameni”, spunea Maurer în vara lui 2015.

Maurer: „Sunt discuții”

Ce s-a schimbat de atunci explică omul de afaceri. „Acum am mai mulți asociați la firma de imobiliare pe care o conduc, astfel că nu este nicio problemă, pentru că nu sunt singur. Am fost convins de acest proiect al suporterilor demarat în vară și cred că fotbalul brașovean merită să ajungă acolo unde îi este locul. Asociații mei au fost la câteva meciuri ale echipei și au văzut emulația care s-a creat la Brașov. Știu că clubul nu are datorii și acest lucru înseamnă că a fost administrat corect de către Vasile Dochița și ceilalți din conducere. Sunt discuții, important este ca acestea să se finalizeze. Juriștii noștri se ocupă de acte”, a spus Simon Maurer pentru Monitorul Expres.

„Aștept un feedback din partea suporterilor”

Omul de afaceri are planuri mari în fotbal, însă așteaptă și un feedback pozitiv din partea fanilor. „Dacă se vor semna actele mă interesează să duc echipa în cel mai scurt timp în Liga 1. În trei ani și jumătate trebuie ca echipa să fie acolo. Nu mă interesează să avem o echipă care să stea prin ligile inferioare. Pentru acest lucru avem nevoie de sprijinul suporterilor, pentru că fără ei nu mă interesează să investesc în fotbal. Cu tot respectul, vedeți ce se întâmplă cu echipe ca Astra, Chiajna sau Voluntari, care joacă cu tribunele goale! Cum să joci fotbal fără spectatori! Aștept un feedback din partea suporterilor și în cazul în care aceștia au alte păreri și nu vor dori ca noi să venim la club, ne vom retrage de la discuții”, declara Maurer.

Un prim pas făcut de Maurer pentru AS „SR” Brașov este un sprijin financiar pentru ultimele etape, astfel că jucătorii brașoveni au promiși câte 1.000 de lei dacă vor câștiga ultimele jocuri din acest tur, implicit derbiul cu Precizia Săcele.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ

Marius ANGHEL 07 Nov. 2017, 10:38 Ligi județene
Pe aceeași temă