Start tot cu 14 echipe, la Mehedinți!

Marius ANGHEL 21 Aug. 2013, 11:32 Ligi județene
Start tot cu 14 echipe,** la Mehedinți!

La fel ca în ediția precedentă, campionatul județean de fotbal din Mehedinți va avea la start 14 echipe, însă doar 13 dintre ele au fost adversare și în sezonul anterior.

Noutatea o reprezintă AS Severin, echipă care a primit acceptul să fie înscrisă direct în Liga a IV-a, urmând să-și desfășoare partidele de acasă pe Stadionul Schela-Ștrand, la fel ca AS Kladova. În schimb, Blahnița Pătulele nu a avut niciun reprezentant la ședința de ieri, cu delegații cluburilor, și nu va mai evolua în campionatul județean. 

Tot ieri s-a stabilit și programul primei etape, în care se remarcă meciul Minerul Mehedinți – AS Severin, programat să se dispute vineri, 13 septembrie, cu începere de la ora 18, pe terenul de la Valea Copcii.

Deși s-a clasat doar pe patru, Minerul va fi și în acest an principala favorită la adjudecarea campionatului județean, dar și AS Severin pare o echipă cu pretenții, după ce a transferat majoritatea componenților de la ocupanta locului secund din sezonul recent încheiat, CS Baia de Aramă. 

Obligatoriu, cu doi jucători U21

Și campioana Recolta Dănceu, care în prima rundă își va inaugura noul stadion, va lupta iar pentru titlu, la fel ca și Phoenix Izvorul Bîrzii, echipă care ar putea fi schimbată din temelii până la sfârșitul acestei luni.

Tot în ședința de ieri, la propunerea primarului din Gruia, Alexandru Nedelcu, s-a stabilit ca în noul sezon echipele de Liga a IV-a Mehedinți să aibă pe toată durata meciurilor  minimum doi jucători sub 21 de ani în teren, condiție care n-a existat în anii anteriori.

„Față de alte județe, noi începem campionatul  un pic mai târziu, ținând cont că suntem și un județ predispus la temperaturi ridicate în această perioadă a anului. De altfel, de fiecare dată,  la Mehedinți începe sezonul  la jumătatea lunii septembrie. Vom avea tot 14 echipe în sezonul 2013-2014. Din păcate, cei de la Pătulele nu s-au mai înscris, dar avem o echipă nouă, care va juca în Severin. Sper ca echipa care va câștiga campionatul să aibă și resurse de promovare. Un aspect benefic  e că echipele au fost de acord să joace cu doi jucători sub 21 de ani”, a spus Dumitru Paraschiv, președintele AJF Mehedinți.

Precedentele trei campioane de la Mehedinți au pierdut barajul pentru promovare, Dunărea Pristol (2011), Pandurii Cerneți (2012) și Recolta Dănceu (2013) fiind învinse de Gloria Reșița (1-0), Vulturii Lugoj (3-0), respectiv FC Podari (9-2). În 2010, CS Termo Severin trecuse cu 2-1 de FC Chișoda, dar după doar un tur petrecut în Liga a III-a s-a desființat.

Etapa I

Vineri, 13 septembrie, ora 18
Minerul Mehedinți – AS Severin
Sâmbătă, 14 septembrie, ora 11
Real Vânju Mare – AS Corcova
Sâmbătă,14 septembrie,  ora 18
Dunărea Pristol – Viitorul Cujmir
CS Strehaia – Phoenix Iz. Bârzii

Duminică, ora 11
Recolta Dănceu – Dunărea Gruia
CS Baia de Aramă – Pandurii Cerneti
AS Kladova Severin – Agromec Șimian

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 21 Aug. 2013, 11:32 Ligi județene
Pe aceeași temă