Start perfect pentru minerii mehedințeni!

Marius ANGHEL 17 Sep. 2013, 12:22 Ligi județene
Start perfect** pentru minerii mehedințeni!

Prima etapă a Ligii a IV-a Mehedinți a programat și primul derby al sezonului 2013-2014. Considerată principala favorită la cucerirea titlului județean, CS Minerul 2010 Mehedinți a dispus cu 4-0 de AS Drobeta 2013 Turnu Severin, una dintre pretendentele la podium.

Deși are în componența lotului mulți jucători cu experiență, echipa înființată luna trecută n-a reușit să facă față meciului decât în prima repriză. De altfel, echilibrul jocului s-a rupt după ce fundașul Luigi Amza a fost eliminat, în minutul 44, pentru două cartonașe galbene, la scorul de 1-0 pentru gazde.

Minerul înscrisese în minutul 38, prin antrenorul-jucător Cristian Boboescu. Intrat pe teren de puțin timp, fostul divizionar C l-a surprins pe veteranul Adrian Nedelcea cu un șut din colțul careului.

După pauză, minerii s-au descătușat și au mai marcat de trei ori, într-un interval de numai 10 minute. Toate reușitele i-au aparținut fostului divizionar C, de la Building Vânju Mare, CS Termo Severin și FC Caransebeș, Mario Porcescu, care nu excelase în prima oră de joc.

„Nu ne așteptam la un asemenea eșec. Am început bine meciul, dar după eliminarea lui Amza totul a decurs rău pentru noi.  Trebuie să muncim mai mult ca să jucăm un fotbal plăcut, așa cum am promis. A contat și faptul că Minerul a efectuat un cantonament, dar nu pregătirea a făcut diferența în acest meci, ci ambiția și lipsa de determinare. Jocul nostru a lăsat acum de dorit, dar sper să o scoatem la capăt, până la urmă. Mergem înainte, campionatul e lung. Vom trata fiecare joc rămas ca pe  finală”, a spus Relu Țurai, unul dintre antrenorii-jucători echipei severinene.

Boboescu nu vede contracandidată pe Drobeta

Rezultatul nu l-a surprins și pe omologul său, antrenorul Minerului susținând că nu vede AS Drobeta 2013 ca pe o contracandidată și că se aștepta la un asemenea scor drastic. „Un început mai greu al echipei mele. Ne-am descătușat după gol, iar apoi totul a decurs mai ușor pentru noi. S-a văzut și diferența de condiție fizică, dintre cele două echipe, dar a contat și faptul că ei au rămas în inferioritate numerică. Nu mă așteptam la o replică așa bună a echipei-oaspete, dar mă așteptam să învingem la un asemenea scor categoric. Nu cred că AS Drobeta e principala noastră contracandidată. Consider că Recolta și Phoenix sunt mult mai puternice”, a declarat Boboescu.
 
CS Minerul 2010 Mehedinți – AS Drobeta 2013 Tr. Severin 4-0 (1-0)
Boboescu ’38, Porcescu ’65, ’68, ’75
 
Minerul: V. Lascu – Ilinca (’70 Munteanu), Merluță, Marinaș, Iordache – M. Schintee (’89 Cioabă), F. Drăcea (cpt.) – Pais (’34 Boboescu), Făiniș, L. Prundeanu (’79 Bălașea) – Porcescu
Antrenor: Cristian Boboescu
 
Drobeta: Nedelcea – Vasilică, Amza, Dodoacă (cpt.), Doman – Tudor (’39 Dragotescu), Țurai – Țîră (’55 Pîrvan), Ghighilicea, Mihart – Sîrbescu (’64 Ungureanu). Antrenor Costinel Vasilică
 
Stadion Termo (Dr. Tr. Severin), spectatori 350
Arbitri: Silviu Gulei – Cristian Vâlceanu, Radu Udroiu (toți din Dr. Tr. Severin)
 
Liga a IV-a

Etapa I
CS Minerul 2010 – AS Drobeta 2013 Tr.Severin        4-0
AS Real Vânju Mare – AS Corcova                            1-0
CS Recolta Dănceu – AS Dunărea Gruia                   7-2
CS Dunărea Pristol – CS Viitorul Cujmir                   3-0
CS Strehaia – AS Phoenix Izvoru Bârzii                    1-2
CS Baia de Aramă – CS Pandurii Cerneți                  2-0
AS Kladova Severin – CS Agromec Șimian
  reprogramat
 
Liga a V-a

Etapa I
Seria Nord
AS Speranța Izvorul Bârzii – AS Coșuștea Căzănești    0-4
AS Silvamos Dr. Tr. Severin – AS Știința Broșteni    0-2
AS Viitorul Florești – AS Avântul Bistrița                 6-5
AS Inter Crăguiești – AS Gloria Rogova                   3-0
(N)

Seria Sud
AS Speranța Punghina – AS Voința Oprișor              2-0                  
AS Inter Salcia – AS Voința Vrata                             2-3
AS Danubiana Gogoșu – AS Unirea Vânători            4-4
AS Unirea Gârla Mare – AS Corlățel                          3-1

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Marius ANGHEL 17 Sep. 2013, 12:22 Ligi județene
Pe aceeași temă