Minerul, la primul gol și prima înfrângere la Severin. Boboescu: „Începe să se vadă lipsa pregătirii de vară”

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 29 Sep. 2014, 12:59 Stiri

Minerul Mehedinți a fost învinsă vineri după-amiaza de o echipă care nu marcase decât în prima etapă, când dispusese cu 3-0 de Pandurii II Târgu Jiu.

La malul Dunării, Millenium Giarmata s-a impus cu 1-0 și a depășit în clasament clubul de la Valea Copcii. Prima repriză a aparținut oaspeților, care au avut două șanse de gol, prin Ifeanji Anagor (’28) și Cristian Fara (’37), însă veteranul Adrian Nedelcea a fost de fiecare dată la post.

Gazdele, fără șut pe poartă în prima repriză

Încurajată din tribune de doar 200 de spectatori, echipa mehedințeană a început mai bine partea secundă și Mario Porcescu a reușit să trimită primul șut pe spațiul porții. Timișenii nu s-au lăsat intimidați și au deschis scorul în minutul 60, când George Beloescu a reluat balonul, din 12 metri, pe lângă portarul severinean. A fost primul gol primit de Minerul pe Stadionul „Municipal”, unde învinsese cu 2-0 ACSVM Craiova și remizase cu Național Sebiș.

La finalul partidei cu Giarmata, antrenorul-jucător Cristian Boboescu a precizat că echipa sa, ajunsă la 3 meciuri consecutive fără gol marcat, începe să resimtă lipsa cantonamentului de vară. „Ne-a lipsit prospețimea. Nu am fost primii la minge, oaspeții au câștigat și mingea a doua, la mijlocul terenului, iar asta contează în fotbalul modern. Începe să se vadă lipsa pregătirii din vară. Celelalte echipe își revin fizic. Noi am fost proaspeți în primele etape și cred că vom avea probleme în continuare”, a declarat antrenorul severinean.

De partea cealaltă, tehnicianul bănățean consideră că experiența mai mare a echipei sale a contat decisiv în stabilirea rezultatului final. „Nu marcasem de trei etape, iar acum am înscris pe contraatac. După remiza albă de la Lugoj, acum am prestat un joc mai bun, ne-am închis bine și am avut câteva ocazii. S-a văzut experiența noastră mai mare. Consider just rezultatul, ținând cont că am avut mai multe șanse de gol și o posesie mai bună”, a precizat Călin Cojocaru.

MINERUL MEHEDINȚI – MILLENIUM GIARMATA    0-1 (0-0)
George Beloescu ’60

Nedelcea – Ilinca, Marinaș, Petrache (’86 Merluță), Iordache – Drăcea, Stanciu – Lupu, Ștefan (’33 Boboescu), Prundeanu (’81 Manda) – Porcescu
Antrenor Cristian Boboescu

Păduraru – Artimon, Oneț, Dancia, Diarra – Mihuța (’80 Firan), Fuchs, Fara – Leonte (’56 Sorescu), Beloescu (’76 Boldea) – Anagor (’86 Gideon)
Antrenor Călin Cojocaru

Stadion „Municipal” (Dr. Tr. Severin), spectatori 200
Arbitri: Omar Dumitrică (Craiova) – Doru Zamfir (Slatina), Răzvan Tudor (Craiova)

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU
 

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 29 Sep. 2014, 12:59 Stiri
Pe aceeași temă